Esileht Kodunurk Millega asendada piim harjunud toodetes, et maitsekvaliteet ei langeks? Vastus teemale: Millega asendada piim harjunud toodetes, et maitsekvaliteet ei langeks?

Postitas:

Toiduliit on ka eesti piimatootjate katusasutus, kui me nüüd räägime kallutatud artiklitest 🙂

https://www.bbc.com/future/article/20191123-what-milk-is-best-cows-dairy-free-alternative
Ei ole kunagi muide tõestatud, et piimajoomine annab luudele tugevust, nagu meile on aastakümneid räägitud, nt kõige suuremad piimatarbijad soomlased on samamoodi hädas puusaluumurdudega vanemas eas jne. pealegi on piimakaltsium peaaegu täielikult seotud kaseiinivalguga, kust ei ole see eriti biokättesaadav.
https://www.healthline.com/health/is-milk-bad-for-you#side-effects seal lingil on ka jutt, kuidas piima ületarbimisel luu hõrenemismurrud sagenesid: Another studyTrusted Source showed that bone fractures in older adults due to osteoporosis are highest in areas that consume more dairy, animal protein, and calcium. Kõik need kaebused, mis järgmine mainib, on ka seal neg kirjas: akne (eriti kui naistel on hormonaalne akne), kõhuvaevused, nohu jne.

Tervislikkuse nimel loobuda kahjulikest asjadest.

See kõik öeldud, siis ütlen ka, et tervisliku elu jaoks on äkki paremaid valikuid ärajätmiseks, kui normaalsesse toidusedelisse kuuluv piim? Sul kõik muu on nii tohutult tervislik, et mitte midagi muud enam ei anna ära jätta? 🙂 See paar supilusikatäit omleti sees ei mõju suure tõenäosusega kuidagi kahjulikult. Proovi ära täielikult piimavaba toitumine paar kuud ja kui enesetunne ja tervis on palju paremad, väga hea, jätka samas vaimus. Kui aga pole mingit vahet, siis pole sinu probleemid piimast. Või õigemini pole su probleemiks piim.
Mina joon piima harva, varem armastasin väga. Aga minul näiteks tekitab piim migreeni, kohe kui ma piimaga liialdan, on päev-kaks peavalu olemas. Piimavaba dieediga on asi vähemalt 75% parem ja peavalusid sellevõrra harvem, aga nagu ma käest ära lasen, siis … (eriti kui käestlaskmine toimub nt enne oodatavaid päevi, siis on laks kindel, mul hormonaalse põhjusega migreen, just hormoonide suure kõikumise ajal, ov ja päevade algamine).

Keegi siin mainis ja soovitan ise ka kohvi peale Alpro Professional (Barista) sarjast mandlipiima või sojapiima. Ega soja mu lemmik ka pole, seegi on üsna vastuolulise tervislikkuseinfoga taim.

+1
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 07.01 11:41; 07.01 13:50; 08.01 10:34;
To report this post you need to login first.