Esileht Kodunurk Mahl hallitama või käärima? Vastus teemale: Mahl hallitama või käärima?

Postitas:

Täpsustame siis.

Praegu küsid, millest sõltub, kas läheb hallitama või käärima. Lugesin, et huvitud, miks rikneb st olgu see käärimine või hallitamine, pole vahet…

Sind aga huvitab mitte see, miks üldse rikneb (et pole vahet kas hallitab või käärib) vaid just miks vahel 1 ja vahel teine?

Hallitama läheb ainult siis, kui sisse on sattunud hallitusseene eoseid.
Käärima läheb siis, kui pole tegu korralikult suletud anumaga (olgu mahlapakk külmikus või lahtine klaas laual või halvasti suletud mahlapudel sahvris) st mahlale ligi pääseb hapnik ja tekib aeroobne käärimine, kui selles õhus v eelnevalt mahlas on käärimise tekitajaid-pärmseened ja bakterid
Samas on võimalik ka anaeroobne käärimine st suletud anumas algav riknemine-ikka vaid siis, kui seal on elusaid baktereid või pärmseeni st nad pole kuumutades hävitatud.

Muide, võib olla ka nii, et käärib ja hallitab ka.

+4
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.01 09:00; 13.01 14:02;
To report this post you need to login first.