Esileht Väikelaps Aktiivne 3 aastane Vastus teemale: Aktiivne 3 aastane

Postitas:

No mina ei tea, kolmeselt ei saagi veel mingit õiget püsivust oodata. See on küll õpetaja saamatus siis. Mu tüdruk sai hiljuti 6. No ise ma ei ütleks, et ta väga püsiv on, vahepeal mõtlesin, et issake, kuidas selline küll ükskord kooli läheb, isegi hambapesu ajal ei suuda 2 min lihtsalt kahe tallaga maas paigal seista… Aga õpetajad kiidavad, et laps oskab ilusti keskenduda ja teeb korralikult kõike, mida vaja. Mine võta siis kinni.

Sinu kirjelduse järgi pole probleem muus kui kõne hilistumises, ja lasteaias ütledki, et käisid arstidele näitamas ja professionaalsed arvamused on, et laps on igati tubli ja eakohaselt arenenud. Ja kui ta tunneb numbreid ja tähti ja jätab asju hästi meelde, no siis on ju super.

Ma saan aru, et õpetaja ei saa rühmas lapsega üks-ühele kogu aeg mängida, aga nende töö ju selles seisnebki, et õpetavad lapsele selgeks kollektiivi rutiini. See nõuab aega ja harjutamist. Pealegi, laps võib ju igati sotsiaalne olla, aga ei taha nt teha mingeid selliseid tegevusi, mis nö karjana toimuvad. Mu sõbranna poiss on ka selline, et keeldub teise ees esinemast, algul lasteaeda minnes samuti keeldus ühistest tegevustest näiteks muusikatunnis jne. Täiesti normaalne laps igati.

Seega soovitan rahulikuks jääda ja lihtsalt lapsele püüda vaikselt kodus selgitada, et lasteaias on omad reeglid, mida seal olles peab järgima, nt ei joosta eest ära, kui hakatakse ühistegevust tegema jne. Sest midagi muud tarka sul ju niikuinii peale hakata pole – igasuguseid diagnoose pannakse siiski tõesti üldjuhul ikkagi hiljem.

Millised tegevused su poisile muidu üldse meeldivad? Kas ta eelistab kärarikkaid möllumänge või tahab vahel ka paigal istuda ja nt puslet kokku panna või joonistada või voolida-maalida? Ehk aitabki see, kui püüda temaga koos teha eelkõige selliseid keskendumist nõudvaid tegevusi. Aga sundida ei saa, siis muutub asi vastumeelseks. Näiteks kui ikka joonistamine on täiesti vastumeelne tegevus lapsele, siis ei maksa seda peale suruda.

Igatahes edu, tundub terane poiss olevat ja loodan, et kõnega saate ka korda.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.01 10:12; 22.01 10:58;
To report this post you need to login first.