Esileht Imetamine Kui kaua ainult rinnapiima Vastus teemale: Kui kaua ainult rinnapiima

Postitas:

Esimesel eluaastal ongi muu toidu nimi “lisatoit”, sest kogused on tihti veel väikesed. Ma arvan, et lapsele maitsete tutvustamine on väga oluline ja seda tuleks kindlasti teha igapäevaselt, aga ei peaks muretsema kui laps sööb veel väikeseid koguseid, samas kosub normaalselt. Minu laps hakkas kohe isukalt lisatoitu sööma. Esimest korda pakkusin 5,5-kuuselt. Aga lapsed ongi erinevad. Kui laps suudab piisavalt sirge seljaga istuda, siis on hea aeg ka tutvustada tahkemat toitu (nn näputoitu), mida ta saab iseseisvalt katsuda ja süüa.
Osad uuemad uurimused on näidanud, et mida varem laps saab proovida ka erinevad allergeene sisaldavaid toiduained, siis seda suurema tõenäosusega ta on tulevikus tolerantne nende allergeenide suhtes ehk tal on väiksem tõenäosus erinevate toiduallergiate tekkimiseks.
Kogemus minu oma lapsega näitab ka seda, et mida varem ja erinevamaid toiduaineid tutvustad siis seda suurema tõenäosusega laps hiljem neid asju sööb. Väga keeruline on saada nt 2-aastast sööma mõnda tema jaoks võõra välimuse, maitse ja tekstuuriga toitu. Aga alla aastased või kuni 1,5a lapsed ei ole veel sellised skeptikud ja proovivad hea meelega kõike.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.