Esileht Rasestumine ja lapse ootamine “Oota veel” – paljudel selle ajaga on õnnestunud rasestuda? Vastus teemale: “Oota veel” – paljudel selle ajaga on õnnestunud rasestuda?

Postitas:

Kui teadlikult rasedust planeerides pole aasta või poolteise jooksul mitte kordagi ilmunud rasedustestile kahte triipu, siis on vähe tõenäoline, et samamoodi jätkates ja midagi muutmata, saadakse järgmise poole aasta jooksul triibud.

Olen väga sama meelt, et kui regulaarse sugueluga pole aasta jooksul rasedust tulnud, siis on elementaarne teha kergemad uuringud (ultraheli ja vereproovid tsükli alguse päevadel ning ca 21. päeval, mehel spermogramm). Kohe ei pea ju opereerima ja invasiivselt uurima, lap-hüsteroskoopia jms.

See “no proovige veel” on lihtsalt venitamine, kui paar on tõesti aasta proovinud ja oodanud ja teinud kõik mis vaja. Loomulikult on ootaja aeg pikk ja kärsitu võib olla ka kolmandal kuul, aga liiga pikalt pole mõtet vaadata, vaid teha esialgsed uuringud, et teada, kas võib olla veidi abi, kas pole koheselt mingeid suuri probleeme paista, või võibki lihtsalt edasi katsetada.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 29.07 12:38; 29.07 13:54; 31.07 10:50;
To report this post you need to login first.