Esileht Kodunurk Uusehitis ja müra Vastus teemale: Uusehitis ja müra

Postitas:

Uued korterelamud peavad ikka vastama normidele. Iga sammu küll kuulda ei tohiks olla.

See norm on selline, et kui üleval naabritest mitte hooliv puujalg (s.o inimene, kes paneb kanna esimesena maha) isegi käib, siis mahub ikka valalikku piiresse.

Raske uskuda, et Eesti ehitaja on puruloll.

Need majad, kus on koha peal valatud paksud vahelaed, seal tee või üleval rühmaga hüppetrenni, vahet pole.

Odavad paneelikad on samasugused nagu nõuka ajalgi.

P.S. Mulle kolis kah puujalg ülekorrusele ja tegu on paneelikaga. (Enne elas memm, keda polnud kuuldagi, et ta seal üldse elas.)

Praegu mõtlen, et mida teha, kas ka see laeisolatsioon VÕI siis ülemisel naabril mõlema jala amputeerimine.

Ilmselt peab minema enne sae ja kloroformirätiku võtmist läbirääkimistele.

Jutt on uusarendustest, kus sammumüra (konstruktsioonimüra) isoleeritakse ikka nii, et õõnekatele paigaldatakse sammumüravill (jälgima peab dünaalilist jäikust) ning seejärel betoonplaat koos kommunikatsioonidega ca 80 mm paksusega. Halvad arendajad hoiavad kokku nii villa pealt, paigaldavad liiga palju kommunikatsioone villa sisse kui ka jätavad põrandaplaadi servad villaga isoleerimata ja lasevad betooni vastu seina, samuti jäetakse pealevalu liiga õhukeseks. Nii tekibki löögimüra. Normaalselt ehitatud õõnekas+vill+betoonplaat on oluliselt parem heli isolaator kui monoliitne raudbetoonplaat 200 mm. Palun ära targuta. Normaalne, isegi kannale astuv kõnd ei tohi normikohasel ehitusel küll läbi kosta. Uusarenduses, kus mina elan, ei kostagi.

+4
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 02.08 18:42; 02.08 18:44; 03.08 10:20; 04.08 13:33; 04.08 17:26; 04.08 17:45; 04.08 19:11;
To report this post you need to login first.