Esileht Kodunurk Uusehitis ja müra Vastus teemale: Uusehitis ja müra

Postitas:

Palun ära targuta. Normaalne, isegi kannale astuv kõnd ei tohi normikohasel ehitusel küll läbi kosta. Uusarenduses, kus mina elan, ei kostagi.

Ok, ma rohkem ei targuta.

Aga sina ära samuti targuta ja too siis mingi reaalne näide, kus arendaja on oma valesti ehitatud maja uuesti maha lammutanud ja uue asemele ehitanud.

Kuna, tsiteerin, “ei tohi” läbi kosta, aga ometigi kostab. (loe uuesti teemaalgatust)

Oleks sinust teemaalgatajale vähemalt mingi reaalne kasu. Peale nende õõnekate. Praegu null.

Kuna olen ise ehituse peatöövõtu objektijuht ning kuulen pidevalt ka mujalt infot, siis on tulnud küll uusarendustes ette, et müratase ei vasta normidele ja ehitaja võtabki põranda üles ja isoleerib uuesti. Klient otse ehitajaga üldiselt ei suhtle ja põhjus võib olla nii arendaja valikus kokku hoida või sitas ehituskvaliteedis. Mille kuradi pärast peaks heliisolatsiooni puudulikkuse pärast terve maja muidu maha lammutama? Kui te ei oska oma õiguste eest seista, siis pole see kahjuks kellegi teise süü.

Ja tihti tehakse iga arenduse jaoks uus juriidiline keha ja väga suurte probleemide puhul lastakse see lihtsalt kotti. Võib-olla nüüd hakkab asi paremuse poole liikuma ja korteriomanike õigused on tulevikus vähe paremini kaitstud. Aga mina isiklikult kulutaksin näiteks 80k korteri ostmisel küll selle lisa paarsada eurot, et veenduda heli- ja soojusisolatsiooni terviklikkuses. Igaühe oma valik, kui palju ta riskib ja kui lambi arendajalt ta oma korteri ostab.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt 02.08 18:42; 02.08 18:44; 03.08 10:20; 04.08 13:33; 04.08 17:26; 04.08 17:45; 04.08 19:11;
To report this post you need to login first.