Esileht Väikelaps Laps ja lasteaed Vastus teemale: Laps ja lasteaed

Postitas:

No selles mõttes pole üheski vanuses okei, et laps lööb teisi 😀 Aga no eks ma sana aru teemaalagatajast, et väga väikeste laste puhul pole see alati asi, millest õpetajaga juttu teha. Su jutust muidugi jääb mulje, et terve kari lapsi peksavad seal teisi, kuna lööjad on mitmuses. Tundub kahtlane, et õpetajad ei näe ja ei sekku.

Väga palju sõltub, kas tegemist on mingi süstemaatilise olukorraga. No et üks ja seesama laps koguaeg (nt iga päev või vähemalt ülepäeviti intsident) lööb kõiki teisi – see ei ole okei. Kui kord kuus lööb keegi kedagi, siis see ei ole asi, millega ma õpetaja poole pöörduksin. Kui mu oma laps on lööja, siis muidugi räägin temaga. Kui olukord on selline, et üks laps lööb ainult ja ainult minu last, teisi ei löö, siis tuleb uurida õpetajatelt, kas ja kuidas ka mu oma laps käitub. Näiteks provotseerib (5-aastaselt on vara oodata, et ta provokatsioonile ei alluks, täiskasvanudki ei suuda). Näiteks meil kodus tihti just 5-aastane provotseerib 3-aastast, et siis karjuda, et väiksem lõi – oleme õppinud juba seda märkama ja just provotseerijat korrale kutsuma.

Nii et palju sõltub, mis seal täpselt toimub. Mu 5-aastane ka räägib, et üks poiss rühmas lööb teisi. Tuli möödund aastal uus laps. Uurisin siis õpetajalt ja tuli välja, et olevat olnud ühe teise lapsega üks kord intsident. Ju jättis mu lapsele kustumatu mälestuse, ilmselt seni polnud neil rühmas kaklemisi olnud. Siiamaani räägib natuke, justkui laps lööks jne, aga mina ka ei tea, mida arvata, samas ei paista mu oma laps otseselt häiritud olekorrast olevat ja pole kordagi maininud, et oleks teda löönud. Selle näite põhjal enne tegelema asumist proovi veenduda, et päriselt on probleem ja et see on sinu lapse probleem, mitte ühekordne intsident, mis siiani lapsel meeles.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.