Esileht Väikelaps Kas võtate lapsel 39+ palavikku alla looduslikult või ravimiga? Vastus teemale: Kas võtate lapsel 39+ palavikku alla looduslikult või ravimiga?

Postitas:

Lisaks on meil veel kolmas, pika toimeainega rohi(Pronaxen), mida tohib vaid iga 12h tagant anda ja mitte koos paracetamoliga samaaegselt. Miks ei tohi anda samaaegselt? Sest toimeaine on sarnane(mitte sama). Ibuprofeeniga võib samaaegselt anda.

Absoluutselt valeväide, vastupidi on. Paratsetamooli võib võtta ibuprofeeni klassi kuuluvate ravimitega koos (pigem vaheldumisi ja  kui just väga vaja), kuhu kuulub ka naprokseen. Koos ei soovitata võtta ibuprofeeni, ketoprofeeni, naprokseeni, mis on kõik  propioonhappe derivaadid (ibuprofeen, naprokseen, ketoprofeen). Paratsetamool on aga P-aminofenooli derivaadid ja diklofenakk veel eraldi äädikhappe derivaat. Üldiselt on naprokseen (Eestis nt Nalgesin) väga hea ja isegi ohutum valuvaigisti kui ibukas.

Ja loomulikult antakse järgmine doos alles siis, kui palavik uuesti tõusnud on, mitte “ennetavalt”.

Jah, arvan ka, et 39,5 ülespoole tuleb kindlasti palavikku alandada, sest edasine on juba kehale liiga kurnav ja või veel tõusta, mis on siis juba krampetekitav ja muidu kahjulik. Aga kui laps ennast ei tunne ülihalvasti, võib ju 38+ palavikku lasta kesta (kontrollitult), sest see ongi temperatuur, mis on mõeldud haiguse kahjutukstegemise jaoks.

Mina ise olen katsetanud palavikega nii- ja teisipidi, pole vahet märganud, et “bakterite ärakeetmine” palaviku mitteallavõtmise näol oleks haiguseaega lühendanud või et palavikualandaja kasutamine põdemist pikendanud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 15.10 14:10; 15.10 20:12; 18.10 01:12;
To report this post you need to login first.