Mina “viskaks kivi politsei kapsaaeda”:
samamoodi kortermajas läbutsejad, käibki politsei ainult noomimas (loe: näpuga viibutamas a la ei tohiks jne), ei muud. Teeks siis väärteo osas näiteks rahalise trahvi, et ehk on järgmise läbu osas alko eelarve väiksem. Arvate jah, et viitsitakse? Kes ikka viitsib bürokraatiaga tegeleda! … Kuniks mingil papil katus sõitma hakkab ja laip taga. Asjaomaste vastus: tahtsime kõige paremat, välja kukkus aga nii, nagu tavaliselt. Ja nüüd föönitame sirelites edasi.
Muudetud: keegi õrnahingeline võttis minu sajatamist politsei suunal kui vihakõnet. Arusaamatu! Kõikidele usinatele läbustajatele olen kutsunud politsei ja hilisemalt ka esitanud avalduse. Sama olen teinud ka nende parkijatega, kes pargivad kinni ainsa sissepääsu kinnistule, mille tõttu tapeti ka üks kaaselanik: kiirabi otsis teist ligipääsu (mida aga pole) ja inimene jäi abita ning suri. Kuni selle surmani oli politsei vastus: vähetähtis rikkumine ja menetlust ei algatata. Nüüd saavad kõik väärteomenetluse. Aga ikkagi oli enne laipa vaja?