Esileht Ajaviite- ja muud jutud Jete Lisee pere majakerjamise uus teema Vastus teemale: Jete Lisee pere majakerjamise uus teema

Postitas:
kagunagunii

Ma ei ole asjaga seotud inimene ega ka eriti annetaja, aga annetan lihtsalt juba selle kohutava laimukampaania kiuste.

Sa vist eelmist teemat ei näinud. Laimu on paaris kommentaaris, ülejäänud olid pigem arutlevad ja neutraalsed.

Mina ei ole nii naiivne, et eraisikutele otse annetada (no ok, joodikule “leiva” või “ravimite” jaoks olen poe ees vahel isegi euro-paar andnud, aga seda täie teadlikkuse juures annetuse tõenäolise sihtotstarbe kohta). Aga siiani arvasin, et tv heategevuskampaaniad töötavad umbes nagu fondid, st on kindel, et raha läheb selleks, milleks küsiti. Eelmisest teemast aga selgus, et Jete pidi “Inglite ajas” kogutud raha eest minema Saksamaale ravile, seda aga ei toimunud (väidetavalt koroona tõttu), kuid raha on siiski kuskile ära kulunud, kuhu, ei tea keegi. Mina seetõttu tv annetuskampaaniate kaudu enam kellelegi midagi ei anneta ja ma kahtlustan, et minusuguseid on teisigi; kannatajaks jäävad need, kes päriselt abi vajavad.

Ja need, kes on otse Jete heaks varem annetanud, said nüüd tõenäoliselt aru, et pere elab materiaalses mõttes oluliselt paremini kui enamik meist, seega võibolla ei vajagi neid annetusi nii palju. Jah, mõnele võibolla sobib, kui nende raha läheb Jete pereliikmete elu toredamaks tegemiseks, mulle ei sobi, sest mina ei raatsi oma raskelt teenitud raha eest oma perelegi selliseid luksuskaupu osta, nagu neil terve maja täis on.

Aga paljud inimesed, kes annetavad, teevadki seda lihtsalt heast südamest, et raske saatusega inimesele rõõmu/leevendust valmistada. Ei tule selle pealegi, nõuda raporteid iga oma annetatud sendi käekäigu oihta. Seda enam, et need summad, mida tavainimesed annetavad, on ju eraldivõttes pisikesed. 5, 10 või 25 eurot ühekordse annetusena ei anna mulle küll õigust kellegi isiklikku elu tungida või lausa kodus ringi luusida, et mis asjad ostetud jne, suutäisi lugeda jne. See siin foorumis kirjutatu tundub nii julm, väiklane ja madalalaubaline, et ma ei suuda uskuda, et need reaalsed inimesed on, kes nii mõtlevad ja käituvad.

+6
-54
Please wait...