Esileht Ajaviite- ja muud jutud Venelaste Tallinn Vastus teemale: Venelaste Tallinn

Postitas:
Kägu

Mis selles nii kohutavat on? Ma elan Tallinnas juba 15 aastat ja tõesti on vene emakeelega inimesi siin üksjagu. Samas ei ole mul olnud kordagi nendega ebameeldivat kogemust, kuigi Tallinna kolides elasin 3 aastat sisuliselt Koplis. Minumeelest on normaalne kui inimesed räägivad omavahel enda emakeeles. Olen ise välismaal elanud ja loomulikult rääkisin seal eestlastega eesti-, mitte inglisekeeles. Alla 40-aastased Tallinna venelased valdavalt räägivad ja saavad hästi aru eesti keelest. Ka paljud vanemad. Tõesti mingid elupõlised Lasna baabad ilmselt eesti keelt ei oska, aga vaevalt Sa neid väga kohtasid. Kui mitu vene emakeelega inimest lähevad koos välja, siis on minu jaoks loogiline, et nad omavahel suhtlevad enda emakeeles. Samas on väga palju linnapildis hetkel kuulda ka ukraina keelt, samuti kasutavad ukrainlased teenindusasutustes suheldes vene keelt, kuna inglise keel nende riigis ei ole väga levinud ja loomulikult pole eesti keel veel selge. Kas Sa kaua välimaal elanuna üldse teed ukraina ja vene keelel näiteks vahet? Kokkuvõtvalt on minumeelest Tallinnas täiesti ok kõik. Teise rahvuse kohta “venkud” öelda on muidugi väga kena ja väärikas tase. Vähem pimedat viha ja rohkem mõistust.

+39
-57
Please wait...