hakkan täna esimest korda elus kotlette tegema, no tundub suht lihtne, odav ja jõukohane. olemas mitu retsepti, mis kõik sisaldavad muna. aga kirjas pole, kas see muna on toores või keedetud, ilmselt see on nii elementaarne asi, mille peale toiduprofid üldse ei tule, et märkida. aga mina pole isegi mitte keskmine ja tõesti ei tea.
aitäh, kes vastab 🙂
Teema: kas kotletis toores või keedetud muna
Toores, muna peab pudi kokku liimima. Nagu koogiski.
Toores, muna peab pudi kokku liimima. Nagu koogiski.
suur aitäh, kui lugeda seda vastust, siis kõlab nii loogiliselt 🙂
Edu keemia
Toores, muna peab pudi kokku liimima. Nagu koogiski.
suur aitäh, kui lugeda seda vastust, siis kõlab nii loogiliselt
Edu keemiakatsetel, või on see füüsika..
ma kasutan muna asemel üldse hapukoort.
aga kotlettidesse võib panna igasugust kraami, mis muidu seisma jääks. ka hakitud keedumuna, riivitud porgandit jne. kui peeti paned, tulevad tumeroosad kotletid.
head katsetamist!
Keedetud muna (ja porgand) pannakse rulaadi ja pikkpoisi sisse. 🙂 Edu!
Tegin just täna kotletti ja panin sisse värsket hapukurki, ootamatult toreda nüansi andis.
Mina riivin alati suvikõrvitsat sisse, palju mahlasemad jäävad. Vahel panen natuke riivjuustu ka.
kindlasti tuleb panna vedelikku – vanaema leotas saia piimas ja pani piimaga koos. mina lisan lausa vett v. puljongit – siis jääb mahlasem.
Te jõuate neid kotlette elu jooksul teha sadu kordi – katsetage igatmoodi! Ma lisan kõike, mis parasjagu tundub hea või külmikus üle jäävat. No muidugi mitte korraga.
Toorest riivitud porgandit, peeti, kõrvitsat, suvikõrvitsat, kartulit, õuna.
Riivjuustu, kodujuustu, toorjuustu.
Praetud seeni, sibulat, hautatud herneid, lillakpsast, porgandit, kaalikat, paprikat.
Peeneks hakitud suitsuvorsti või -sinki. Keedumuna, keedetud ja riivitud kartulit. Riivsaia või riivleiba. Riisi olen pannud ja ka hommikuse herkulopudru ülejäägi 🙂
Keedetud muna (ja porgand) pannakse rulaadi ja pikkpoisi sisse. Edu!
Pole ju reegleid, kulla inimene???? On lihtsalt harjumused, traditsioonid, ka rahvuslikud eripärad (no näiteks soomlaste rosolli, pole kaugeltki meie rosolje, kuigi seegi on peediga tehtud ning inglaste potato salad ei ole meie kartulusalat; see viimane on neil jälle coctail salad jne).
Mina ei pane muna kotlettidesse – munavalge teeb taina tuimaks ja kõvaks. Muna panen frikadellidesse lihapallidele, pikka poissi – seal tahan, et toode püsiks tugevam; keetes ei laguneks.
Kotlettidele panen lisaks lihale (ei kasuta kunagi poe hakkliha, alati teen ise) sibulat, törtsu hapukoort, koores/ piimas paisutatud riivsaia (ikka ise teen kuivanud saiakontsudest) ja lusikatäie tärklist. Tärklis seob niiskust ja kotletid tulevad mahlased. Soola ja värskeltjahvatatud musta pipart ka (ka seda teen ise – poe omad on lahtunud maitsega ja peenpipar… no see on mingi tehase põrandalt kokkupühitud tolm – mõttetu ja maitsetu).
Paneerin väga kergelt nisu – või rukkijahus.
Üldiselt igapäevasteks lõunateks ma taolisi toite ei tee – me lihtsalt sööme pisut teistsugusemaid asju. Aga kuskile matkale, lastele trennilaagritesse, mõnele peolauale, kui külla lähme, olen ikka teinud.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.