täna on kivipuravikud. Ei hakka head seent liiga keerulises roas rikkuma, seega lihtsalt praen või, sibula-küüslaugu-peterselli ja tilga veiniga, rõõska koort peale.
Homme aga lehter-kukeseene risotto.
täna on kivipuravikud. Ei hakka head seent liiga keerulises roas rikkuma, seega lihtsalt praen või, sibula-küüslaugu-peterselli ja tilga veiniga, rõõska koort peale.
Homme aga lehter-kukeseene risotto.
Leidsin tehnikaajakirjast (!) ühe päris mõnusa retsepti:
Sügisene soojendav herne-oasupp:
200g kuivatatud herneid, 100g kuivatatud ube, 4-5 päikesekuivatatud tomatit, 15cm pikkune jupp suitsuvorsti, paar tillukest t¨illikauna, puljongikuubik, 2 sibulat, 4-5 küüslauguküünt, sinepiseemneid, soola-pipart, laimimahla.
Herned-oad üle öö leotada. Järgmisel päeval lpoutada puhtaks. Sibul, küüslauk, t¨illi, suitsuvorst potipõhjas oliivõliga praadida. Kui need valmis, siis vesi, puljongikuubik, herned-oad, sinepiseemned ja sool-pipar. Keeta, kuni oad-herned pehmed. Siis lisada hakitud tomatid, laimimahl. Veel 5 min keeta ja valmis ta ongi 🙂
Täna siis vürtsikas kõrvitsasupp (rohelise karri ja kookospiimaga) ja lambahautis juurviljadega.
Täna tegin üle pika aja süüa.
Panin suur käntsaka liha ahju, las see seal podiseb. Kõrvale poolvillane. Ehk siis kartuli-kruubipuder. Arvatavasti hautan ka hapukapsaid, kuigi kartulipuder ja hapukapsas–mis te, targad, arvate, kas sobib kokku? Kartul, liha ja kapsas on ju normaalne. Hapukapsas, kruubid ja liha annab kokku mulgikapsad. Ehh.
Magustoiduks tegin õuna-mannavahu.
Ma tegin täna kartuliputru,helekaste,viiner,porganisalat ja magus,kama-kohupiimavaht.
Täna tegin porrupüreesuppi.
1 porru, 3-4 suuremat kartulit ja 1 pakk sulatatud juustu.
Keetsin porru ja kartulid ära, maitsestasin pipra ja soolaga. Kui kartul pehme, siis püreestasin kogu selle massi ja lõpus lisasin juustu.
Olen seda suppi mitmeid kordi teha tahtnud aga kunagi pole ära teinud. Täna siis tegin. Kindlasti prooviksin ma seda suppi ka sulatatud suitsujuustuga.
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9264
Kiievi kotletid ahjus, eks näis, kuidas välja tuleb,st et ei ole varem teinud. Igatahes koos püsivad kenasti ja midagi välja ei voola, nagu üks kommentaarides kurtis. Kõrvale keedukartul, peedisalat ja võib-olla veel midagi.
laps maal koolivaheajal, ema laisk sööb jogortit pähklit ja müsli ja lapse kommid kah kõik ära. elu mõnus
Prantsuse sibulasuppi.
lasanje ehk maakeeli> makaroni-hakkliha vormiroog juurviljadega, juustukattega
meie tänane menüü http://www.heamaitse.ee/2010/11/08/magushapu-lambalihahautis/
Täna: Kanapada
4 kanakoiba (tükeldatud ja kondid eemaldatud, suuremad tükid).
3 tomatit
1 paprika
4-5 küüslauguküünt
1 suur sibul
3-4 porgandit
u. 400 – 500 g riisi
soola
ohtralt karrit
majoraani
oregano
purustatud pipar
sutsu suhkrut
Pruunistasin pannil kana,
lisasin maitseained,
lisasin tükeldatud porgandi, sibula, paprika, tomati,
purustatud küüslaugu.
Lisasin keedetud vee, u. 200 ml.
Kogu kupatus podises vaiksel tulel u. 40 min.
Siis lisasin loputatud riisi ja lasin veel u. 20 min. vaiksel tulel haududa.
Väga maitsev kanapada sai 🙂
Tegin köögiviljadega couscousi.
1 punane sibul, 1 suvikõrvits, 1 punane paprika ja 1 porgand väikesteks kuubikuteks hakkida, pannil oliiviõlis kergelt hautada, maitsetsada soola-pipraga, pigistasin ka sidrunimahla ja lisasin teriyaki kastet lõpus.
Couscous vastavalt pakil olevale õpetusele pehmeks ja siis köögiviljaga kokku segada. Mehele tegin ahjus teriyaki marinaadis liha ka kõrvale, ise ei tahtnud õhtul enam liha süüa.
Kui laiskus lubab, küpsetan hilja õhtul homseks õunakooki.
Ma ei ole umbes kaks nädalat köögi poolegi vaadanud, kuidagi nii pikaks on tööpäevad veninud, et alles ~ 21 ajal saan koju. Siis enam midagi ei tee ega tahagi. Kodused nikerdavad ise midagi teha. Viimane kord, kui pliidiga tõtt vahtisime, oli laupäev ja siis tegin:
* salat: friseesalat, tomat, värske kurk, punane sibul, granaatõunaseemned, viinamarjad, petersell, vutimunad, krevetid. Kastmeks nagu enamasti kooslus hapu-õli-magus-soolane (tsitrusmahl, rapsiõli, mesi, sool).
* supp: seenesupp. Supis erinevad metsaseened (riisikad, lehterkukeseened, puravikud), porgand, kartul, sibul, tomat, varsseller, ürdid.
* praad: lambalihast kotletid ahjujuurikatega, soovijatele kartulipuder ka. Lambaliha käiasin läbi masina ise, juurde küüslauku, rosmariini, sibulat, hapukoort, tärklist, natukene koores paisutatud riivsaia.
Ahju pistsin kõik juurikajunnid, mis nähtaval olid ja mida iseseisvalt oleks liiga vähe olnud – kahe sibula sektorid, mõned kartulid, poolik bataat, sellerivarsi, pastinaaki, porgandit, peeti, paar paprikat. Möllisin õli, soola ja vähese kuivatatud tilliga kokku ja ahju see läks. Tund ja valmis!
* magus: pisarakook rabarberist. Klassika.
Nii palju vaaritasin sellepärast, et … sina pead pühapäeva pühitseda saama… (mul ei ole kombeks pühapäeviti kokata) ja maru tore oli öösel pidust tulles ahjujuurikaga tuttavaks saada. Kuidas maitses, ei oska öelda, hommikul tundusid igatahes head.
suure potitäie hapukapsasuppi! Kilo liha läks sisse, sellest saab sinepi või mädarõikaga head leivakatet.
Magusaks kõrvale plaanin pannkooke.
Meil õhtusöögiks täna täidetud paprikad. Täidame praetud hakkliha-sibula seguga. Kui paprikad täidetud, siis lähevad need edasi ahju küpsema. Njämma 🙂
Tänane õhtusöök – Kuskuss karrikanaga.
Kanafilee u.400 g
1 paprika
1 sibul
200 g shampinjone
2-3 portsu kuskussi
Karri
Sool
Purustatud pipar
Oregano
Õli
Lõikasin kanafilee pikkupidi ribadeks, pruunistasin pannil, lisades kõik maitseained.
Kui kana valmis, tõstsin kana eraldi nõusse, pannile jäi kanast nn. maitseainekaste, sinna lisasin sibula, paprika ja seened.
Pruunistasin ja lisasin veel sutsu õli, seejärel lisasin valmus kuskussi ja segasin.
Õhtusöök on valmis ja maitsev 🙂
Kuna nädalavahetusel on mitu pidu ees ootamas, siis keetsin täna suure potitäie kaalujälgija kapsasuppi (sibulad, sellerivarred, kapsas, paprika ja tomatid, maitseks boquet garni, kyyslauk ja tshilli). mees saab oma portsule homme frikadellid ka sisse:)
[small]katariina333 kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kuna nädalavahetusel on mitu pidu ees ootamas, siis keetsin täna suure potitäie kaalujälgija kapsasuppi (sibulad, sellerivarred, kapsas, paprika ja tomatid, maitseks boquet garni, kyyslauk ja tshilli). mees saab oma portsule homme frikadellid ka sisse:)[/tsitaat]
hea mõte, teen ka seda suppi, sisse panen paprikat, porgandit, kaalikat, kapsast, sibulat ja tomatit, jne kõike mis kapist leian..saabki jutiga kapp tühjaks 🙂
Eile tegin risottot kanafilee, brokoli, roheliste ubade, paprika ja lillkapsaga.
Täna teen tuunikala-teokarbipasta vormi.
Ükspäev tegin seda, see oli liiga hea!!:
http://kokkama.blogspot.com/2010/11/kreemjas-spinatine-pasta.html
kartul koos kapsa-hakkliha hautsisega. kõrvale hapukoore-kurgi salat.
magustoiduks pannkoogid.
eile:
riis + kana magus-hapus kastmes.
Täna kanakoivad koorekastmes ja riis. Porgandisalat kõrvale. Magusaks teen keeksi.
200g suhkrut
200g jahu
200g võid
1 sidruni mahl
sidrunikoore sukaad
soola natuke
ma keetsin täna peaaegu kogemata kokku eriti hea makaronikastme. lähteained: kana kintsuliha (just see), sibul, küsla, praadimiseks õli, lisakss kohvikoort. makarone.
pliidi ees suurt mahti olla polnud, lõikasin kanakintsud tükkideks ja panin suht tasase tulega pannile küpsema, noh et kõrbema ei läheks. sibul-küüslauk lisaks. ja nii see värk mul seal tasasel tulel küpses, kuni tundus, et on valmis. siis valasin koore peale. maitseks ainult soola, pipra unustasin ära:) makaronid olid varem valmis keedetud, need pannile kastme sisse ja oi, kui hea roog! edu võti on ilmselt see, et kintsutükke sai üsna kaua hautatud. nii maitsev, et söö või ise:)
[small]marram kirjutas:[/small]
[tsitaat]ma keetsin täna peaaegu kogemata kokku eriti hea makaronikastme. lähteained: kana kintsuliha (just see), sibul, küsla, praadimiseks õli, lisakss kohvikoort. makarone.
pliidi ees suurt mahti olla polnud, lõikasin kanakintsud tükkideks ja panin suht tasase tulega pannile küpsema, noh et kõrbema ei läheks. sibul-küüslauk lisaks. ja nii see värk mul seal tasasel tulel küpses, kuni tundus, et on valmis. siis valasin koore peale. maitseks ainult soola, pipra unustasin ära:) makaronid olid varem valmis keedetud, need pannile kastme sisse ja oi, kui hea roog! edu võti on ilmselt see, et kintsutükke sai üsna kaua hautatud. nii maitsev, et söö või ise:)[/tsitaat]
miks sa ei söönud siis?
aga 4 muna? 🙂
[small]edhardy kirjutas:[/small]
[tsitaat] Täna kanakoivad koorekastmes ja riis. Porgandisalat kõrvale. Magusaks teen keeksi.
200g suhkrut
200g jahu
200g võid
1 sidruni mahl
sidrunikoore sukaad
soola natuke
[/tsitaat]
[small]marram kirjutas:[/small]
[tsitaat]ma keetsin täna peaaegu kogemata kokku eriti hea makaronikastme. lähteained: kana kintsuliha (just see), sibul, küsla, praadimiseks õli, lisakss kohvikoort. makarone.
pliidi ees suurt mahti olla polnud, lõikasin kanakintsud tükkideks ja panin suht tasase tulega pannile küpsema, noh et kõrbema ei läheks. sibul-küüslauk lisaks. ja nii see värk mul seal tasasel tulel küpses, kuni tundus, et on valmis. siis valasin koore peale. maitseks ainult soola, pipra unustasin ära:) makaronid olid varem valmis keedetud, need pannile kastme sisse ja oi, kui hea roog! edu võti on ilmselt see, et kintsutükke sai üsna kaua hautatud. nii maitsev, et söö või ise:)[/tsitaat]Tegelikult on igasuguse linnuliha puhul edu võtmeks vastupidi lühiajaline kuumtöötlemine.
[small]katariina333 kirjutas:[/small]
[tsitaat]aga 4 muna? 🙂
[small]edhardy kirjutas:[/small]
[/tsitaat
oi appi, unustasin tõesti munad. Tänud märkuse eest!
jah, mune läheb 4 tükki
Ja mina teen nii, et munavalge ja kollased panin eraldi kaussi ning munakollased segasin suhkruga ja munavalge vähese soolaga kloppisin vahtu. Sidrunimahla ja sukaadi segasin või ja munakollaste massis sisse. Siis segasin munavalge ja kollase segud kokku ja lisasin alles siis jahu.
Apelsini-Kana kastet. Pastaga.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small][/small]
Tegelikult on igasuguse linnuliha puhul edu võtmeks vastupidi lühiajaline kuumtöötlemine.[/tsitaat]
tean seda, sellepärast olingi (meeldivalt) üllatunud, et ei tee see pikem hautamine kahju midagi.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]marram kirjutas:[/small]
Tegelikult on igasuguse linnuliha puhul edu võtmeks vastupidi lühiajaline kuumtöötlemine.[/tsitaat]
Tegelikult oleneb hoopis sellest mida valmistada. Kana ei lähe kummi, kuid üleliigse küpsetamise juures muutub kuivaks.
Kui aga teha näiteks malmpotis paja moodi rooga, siis vaid paremaks see läheb pika aja peale.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.