Teema: 4D kuum õhk ahju funktsioon
Tere
Mida teeb ahju funktsioon 4D kuum õhk?
Mida sellega küpsetatakse?
Kuidas ta erineb tavalisest all ja üleval funktsioonist?
Erinevatel firmadel erinevad funktsiooni nimetused.
Siemensil ja boschil sama kirjeldus- Küpsetamiseks ja praadimiseks ühel või mitmel tasandil. Ventilaator ajab ahju tagaseinas oleva ringja küttekeha kuumuse ahjus ühtlaselt laial
Ehk tavaline nö ülalt+alt kuumutus ja ventilaator töös. Ma nüüd jään võlgu, mis nimetusega electroluxil see funktsioon on, aga kasutan pidevalt.
Põhivastus jäi muidugi kirjutamata on see, et selle asemel, et “kõrvetab” pealt ja alt hoiab ahjus ühtlasemat temperatuuri. Näiteks kui paned korraga mitmele “korrusele” ahjus toitu.
Uutel ahjudel see kõige tavalisem reziim, tagabki kõige ühtlasema kuumuse (vanadel ahjudel ikka kippus mõni kindel nurk või külg rohkem või vähem küpsema). Lühike vastus- peaaegu kõike küpsetan (mis ei nõua pizzareziimi või grilli vms teistmoodi küpsetust), kuigi vahel kasutan ikka seda vana alt+ülevalt küpsetust ka. Kipub olema 5-10 kraadi märgitust “krõbedam”, kuumem /vähemalt minu uus siemens/, seega kui kook peab olema just 190 kraadi juures, siis ma panen tavaliselt 180.
Jaa, ventilaatori puhul on enamasti mainitud, et kas lühendada küpsetusaega või kasutada madalamat temperatuuri. Mu Bosch on vaid 3 aastat vana, aga tema 4Dst ei tea, jutt on lihtsalt ventilaatori režiimist. Eks need nimed lähe lihtsalt uhkemaks.
Kui kahel pannil küpsetan, siis tegelikult päris võrdselt ikka ei küpse, ülemise panni saan enne välja võtta, alumisel läheb veel pruunistumiseks aega. Aga eks igal ahjul on oma hingeelu.
Mu Bosch on vaid 3 aastat vana, aga tema 4Dst ei tea, jutt on lihtsalt ventilaatori režiimist.
No eks ta ju ongi, ventilaator puhub kuuma õhku ahjus ringi, ükskõik mitu Dd tal sabas on 🙂 kõik põhimõtteliselt sama
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.