Kas Eesti ketipoodides ka hakitud küüslauku tavalistes kogustes müüakse? Mõtlen seda toodet mis mujal riikides tavaliselt paarisaja grammistes purkides “minced garlic” nime all müügis? Googeldades leian vaid restoranidele mõeldud mitmekiloseid ämbreid, aga nii palju ei taha. Aitäh soovituste eest.
Teema: Hakitud küüslauk (minced garlic)
Olen hakitud küüslauku sügavkülmaletist mõnikord leidnud (Prismast vist viimati), kahjuks pole regulaarselt müügil.
ma võtan küüslauguõlikapsleid. Selverist ostsin,seal head odavad.
selveris peaks seda hakitud küüslauku ka olema soodsalt müügil. olen justkui näinud igas selveris.
Miks ise ei tee?
kõige lihtsam on muidugi ise nullist teha. Seemnest.
Aitäh, mul millegipärast ei tulnud ise pähe otsida sõnaga purustatud.
hakitud küüslauku
Kas sul siis kööginuga ja lõikelauda kodus ei ole, et oled mingit mairsetut ja lõhnatut jura ostma?
Küüslaugupressiga saab muidugi ka, aga käsitsi on kiirem.
hakitud küüslauku
Kas sul siis kööginuga ja lõikelauda kodus ei ole, et oled mingit mairsetut ja lõhnatut jura ostma?
Küüslaugupressiga saab muidugi ka, aga käsitsi on kiirem.
Minule just meeldib pressiga. Just soetasin pressi, siiani hakkisin. Nüüd viitsin küüslauku palju rohkem toitudesse panna.
Kas sul siis kööginuga ja lõikelauda kodus ei ole, et oled mingit mairsetut ja lõhnatut jura ostma?
Küüslaugupressiga saab muidugi ka, aga käsitsi on kiirem.
Hakitud ja pressitud küüslauk on erinevad asjad ja annavad toidus erineva efekti
Hakitud ja pressitud küüslauk on erinevad asjad ja annavad toidus erineva efekti
Kui sa pikemalt hautad või praed, pole mitte mingit vahet.
Kui suht toorelt söögiks läheb (peedi-küüslaugu-juustu salat ntx), siis jah, pressitud on sipsa kangem. Ja ei jää hamba all krõbisema.
Poejahvatatud mustal pipral ja ise pipraveskiga jahvatatud pipral on isegi suurem vahe.
Olen hakitud küüslauku sügavkülmaletist mõnikord leidnud (Prismast vist viimati), kahjuks pole regulaarselt müügil.
Seda on pea alati Selveris, aga see on meie pere meelest nii tuim, et õiget küüslaugumaitset nagu polegi. Söö või lusikaga pakist niisama.
Miks peaks see sisaldama askorbiinhapet?
Miks peaks see sisaldama askorbiinhapet?
Askorbiinhapet (C-vitamiini) on vanast ajast saati kasutatud säilitusainena. Olid ajad, mil plekist ja kaanetajaga suletavaid purgikaasi polnud saada, keedisepurgid kaanetati plastkaantega, mis polnud õhukindlad. Nende alla pandi otse moosi peale tellofaanist rõngas. See ketas määriti askorbiinhappega kokku, nii välditi hallitama minekut.
Pigem ma küsiks, milleks seal veel lisaks sidrunhape ja sool on 🙂
Aga kuna kirjeldusest lugeda, et tegu on pasta, mitte purustatud küüslauguga, siis ilmselt maitsestamiseks.
Aga kuna kirjeldusest lugeda, et tegu on pasta, mitte purustatud küüslauguga, siis ilmselt maitsestamiseks.
Jajah.
Umbes sama teema nagu alumiiniumi ülevärvimine alumiinumvärviga ja täispuidust tammemööbli ülekleepimine tammespooniga.
Et oleks ilusam.
Kõige parem on ikka lisada värsket küüslauku, igasugused pastad ja möksid ei ole enam see.
Miks ise ei tee?
kõige lihtsam on muidugi ise nullist teha. Seemnest.
Teemaalgataja pole selleks piisavalt virk ega tark. Näed ise, et ta ei suuda nuga või küüslaugupressi käsitseda.
Mul jäi sõbranna “nälga”, sest tema kodupoes tema lemmiksinki ei olenud viilutatud kujul. Olnud ainult vorstiletis suure käntsakana, aga tema kätud ei suuda ise viile lõigata.
Ta on muidugi ka inimene, kes ostab kooritud kartuleid ja valmis salateid, sest igasugune isetegemine on liiga koormav.
Olnud ainult vorstiletis suure käntsakana, aga tema kätud ei suuda ise viile lõigata.
Kas mitte igas toidupoes pole viilutaja olemas ja saab lasta enda jaoks viilutada? Ei pea ise kodus endale neid mitmesentimeetripaksuseid viile saia/leiva peale lõikama.
Ei küüslaugupasta (see on “minced garlic”, eestis müüakse tuubides Gourmet Garden) ega tükeldatud külmutatud küüslauk ei ole võrdne värske purustatud küüslaugu maitsega. Seda tehakse nii, vaja läheb ainult soola, nuga ja lõikelauda ja on iga kell parem mingist purgiküüslaugust: How to chop and crush garlic
Selline kuivatatud võimalus on ka https://www.selver.ee/kuuslaugupulber-meira-40-g
Olnud ainult vorstiletis suure käntsakana, aga tema kätud ei suuda ise viile lõigata.
Kas mitte igas toidupoes pole viilutaja olemas ja saab lasta enda jaoks viilutada? Ei pea ise kodus endale neid mitmesentimeetripaksuseid viile saia/leiva peale lõikama.
Ausalt, beib, – EI OLE!
Kas Eesti ketipoodides ka hakitud küüslauku tavalistes kogustes müüakse? …
Ei.
Me elame veel koopas ja teeme lõket. Internetist ei tea me veel midagi.
Olnud ainult vorstiletis suure käntsakana, aga tema kätud ei suuda ise viile lõigata.
Kas mitte igas toidupoes pole viilutaja olemas ja saab lasta enda jaoks viilutada? Ei pea ise kodus endale neid mitmesentimeetripaksuseid viile saia/leiva peale lõikama.
Vabandan, et teemast välja – aga võileival ei peagi olema millimeetri paksune ja läbikumav singiviil. Ja iga normaalintellektiga inimene suudab singist ka mõistlikku paksusega viile lõigata, küsige oma ema käest, kui ise ei oska.
Aga mulle meeldib viilutatud sink just seepärast, et mina kodus ei oska nii õhukesi ühtlasi viilusid lõigata. Mulle meeldib justnimelt hästi õhuke viil võileivakatet ja kuigi ma loomulikult ei sureks nälga, kui viilutatud sinki poes poleks, siis esialgu häiriks see mind küll, sest olen harjunud seda just õhukeseks viilutatult tarbima. (Ka juust ja suitsuvorst meeldib mulle paberõhukesena.)
Imeline asi, millega saab muuhulgas teha hakitud küüslauku sekunditega. Hakin ka kõiksugu ürte sellega. Ilmselt paljudele tuttav asjandus.
https://www.kodusvajalik.ee/toode/hakkija-purustaja-mini-13x10cm/
vaja läheb ainult soola, nuga ja lõikelauda ja on iga kell parem mingist purgiküüslaugust: How to chop and crush garlic
Jummel, kus uhas soola!