Kas keegi teab soovitada head tomatipastat ja/või tomatikonserve. Enamus supermarketites müüdavatest on kohutavalt hapuka maitsega, lisan küll suhkrut toidu tegemisel aga ikka jääb selline väga hapukas alatoon.
Teema: Hea tomatipasta või tükeldatud tomatid.
Viimati siin see teema oligi, ainult et TA tahtis pakendis tomateid.
Endiselt soovitan oro di parma tooteid, neid on aga eestis raske leida ja peab vist tellima. Nende pitsa kaste on üks parimaid.
Enamus supermarketites müüdavatest on kohutavalt hapuka maitsega,
Pane siis kohe kirja ka, millised need sinuarust kohutavalt hapukad tomatipastad on.
Sest minuarust pole neist ükski hapu ja kõige parem on üleüldse kõige odavam Vene oma, sest tal on kõige väiksem pakend, millest võtad oma 3sl ära ja viskad ülejäänu ära.
Suurem, suvaline 200g läheb külmikus juba ca päevaga pahaks.
Päevaga just ei lähe, aga hallitama läheb lahtine tetrapakk küll ruttu. Need tomatipüreed tahavad pikka kokkukeetmist, et hapukas maitse ära läheb. JA kui nt mao peale hakkab, siis saab noaotsatäie soodaga haput maha võtta, vahutab korraks küll vastikult, aga see läheb ära ja hulka mahedam jääb.
Passata peaks olema mahedam ja samuti sobima tomatisuppide jms jaoks, kuigi on vedelam. Ja Frito nimeline tomatikaste. Ja paljud pastakastmed on ka peaaegu tomatikastmed, sobivad söögi pühjaks väga hästi, liusaks on muid köögivilju.
Prismast ei ole proovinud, äkki Rainbow omad on mahedamad?
Homne teema saab olema: milline on parim konservherned, et parem hais tuleks peeretades.
Viimati ostsin vürtsikilu, tuli välja, et on hoopis äädikakilu mõne vürtsiga.
Homne teema saab olema: milline on parim konservherned, et parem hais tuleks peeretades.
Viimati ostsin vürtsikilu, tuli välja, et on hoopis äädikakilu mõne vürtsiga.
Ma vabandan aga mida siis kodunurgas küsida võib ? Ma arvasin, et äkki on siin kokkamishuvilisi kes une pealt oskavad nõua anda.
Aga mõistan ka sinu ärritust kui *peeru* naljad on sinu arvates lahedad.
Mulle meeldib Rimi tükeldatud tomatid. Mitte Rimi Basic vaid lihtsalt Rimi. Teen hakklihasuppi sellega ja muid toite, kuhu tomatit vaja. Head tomatipastat pole leidnud, kõigil on hapu maitse juures.
Ma arvasin, et äkki on siin kokkamishuvilisi kes une pealt oskavad nõua anda.
Siin enamasti asjalikumad kokkamishuvilised siiski ei käi.
Mida neile pakukski teema, et kas osta tomatipastat või purustatud tomateid…või muu taoline jura.
Proovi konserveeritud kirsstomateid, neil on parem maitse. Ja üks oluline asi on seda tomatimassi päris pikkalt kokku keeta, siis muutub ka maitse sügavamaks.
Magusat peab tomatile lisaks soolale kindlasti lisama. Mina panen tavaliselt natuke mett.
Soovitan seda kasutada, Rimis on ka sarnane ICA toode tuubis. Tegemist siis püreega, saad ju vett juurde panna, kuigi siis maitse muutub. Reggia valget värvi tükeldatud tomatite konserv on ka okei, kui rohkem “massi” tahta. Bolognese kastme tegemisel kasutan mõlemat korraga.
Konservidel ei ole midagi viga. Neid võib ju ka ise valmistada. Mis see alternatiiv siis on? Ei ühtegi tomatitoitu enne järgmist suve, kui oma tomatid valmivad? 😀
Ma arvasin, et äkki on siin kokkamishuvilisi kes une pealt oskavad nõua anda.
Siin enamasti asjalikumad kokkamishuvilised siiski ei käi.
Mida neile pakukski teema, et kas osta tomatipastat või purustatud tomateid…või muu taoline jura.
Kas enamus perenaisi ei kokkagi ? Siin loetu põhjal on kõik Käod kõikide asjade spetsialistid 🙂
Mulle meeldib Rimi tükeldatud tomatid. Mitte Rimi Basic vaid lihtsalt Rimi. Teen hakklihasuppi sellega ja muid toite, kuhu tomatit vaja. Head tomatipastat pole leidnud, kõigil on hapu maitse juures.
Tomat ongi ju happeline. Ei saa aru, miks oodata tomatist maitset, mis ei ole tomatile omane?
Mina üldiselt tarvitan Rimi ICA purustatud tomateid. Ja kuna tomat on nii ehk naa happeline siis veidi suhkrut tuleb alati ikka lisada.
Mina üldiselt tarvitan Rimi ICA purustatud tomateid. Ja kuna tomat on nii ehk naa happeline siis veidi suhkrut tuleb alati ikka lisada.
Just. Värske tomat, konserv ja tomatipasta annavad alati hapu maitse. Mida muud te siis tahate? Alati lisan veidi midagi magustamiseks – tavalist valget, pruuni, fariinsuhkrut või mett.
No ja tänapäeval on ketšupid ka väga head, juba õige maitsega, mitte nii hapud. Paljud kokadki räägivad, et see ketšupi pelgamine on suht “vanaaja”teema, tasub kasutada.
Hästi natuke noaotsaga jahvatatud kaneeli, see võtab hapukust vähemaks. Täiesti toimib. Nägin seda aastate eest Rachael Ray saates.
Felixi tomatipasta on hea, ei ole hapu.