Esileht Ilu ja tervis Kilpnääre!

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Teema: Kilpnääre!

Postitas:
Kägu

Pidevalt tunda mingi tükkitunne kõris (kohas kus asub kilpnääre).Antud probleemiga korduvalt pöördunud perearstile,kuna kombates on tunda valutut tihedat sõlme kilpnäärme läheduses kaela alaosas,tekkib vahest hääle kähisemine ja olen tähele pannud, et pulss on aeglane. Perearst katsus antud piirkonda ja tunnistas, et “jah, midagi nagu oleks ja ei oleks ka”. Palusin määrata analüüsid ja ultraheli kilpnäärme talituse hindamiseks, perearst vaatas otsa kotka pilguga ja küsis “milleks”.
Käisin oma raha eest Synlab-is ja tellisin kilpnäärmepaketti.Tehti 3 erinevat kilpnäärme tööd hindavat analüüsi, mis korras. Ultraheli oma raha eest , aga teha natuke kallis.
Oskab keegi öelda, kui kilpnäärme analüüsid korras , kas võib tegemist olla ikkagi kilpnäärme probleemiga (kasvaja jne.)?

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mis tähendab ‘korras’?
perearstid epavad ka piiripealseid väärtuseid korras olevateks, mis sest et need võivad juba inimesele ebamugavust põhjustada.
tsh peaks olema normvahemiku sees nii madal kui võimalik
t4 ja t3 peaksid olema normvahemiku sees nii kõrged kui võimalik, kindlasti üle keskmise

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu perearst teeb ainult TSH ja kui see on nii 3,5-4,5, siis tema arust on kõik korras ja saatekirja endokrinoloogi juurde ei anna. Midagi muud ta uurida ei oska.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

no kombatav tükk on küll piisav põhjus saatekirja saada

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Synlabis tehtud analüüside tulemused olid:
TSH 1.34
FT4 12.86
TPO-Ak väiksem kui 28

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

mis tähendab ‘korras’?

perearstid epavad ka piiripealseid väärtuseid korras olevateks, mis sest et need võivad juba inimesele ebamugavust põhjustada.

tsh peaks olema normvahemiku sees nii madal kui võimalik

t4 ja t3 peaksid olema normvahemiku sees nii kõrged kui võimalik, kindlasti üle keskmise

Synlabis tehtud analüüside tulemused olid:
TSH 1.34
FT4 12.86
TPO-Ak väiksem kui 28

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul on TPO 102. Krooniline kilpnäärme põletik ja arst ütleb, et ei see sulle midagi ei põhjusta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oskab keegi öelda, kui kilpnäärme analüüsid korras , kas võib tegemist olla ikkagi kilpnäärme probleemiga (kasvaja jne.)?

Minu teada sõlmed kilpnäärmes alati selle talitluses muutusi ei põhjusta. Aga enamasti on need siiski healoomulised ja alla 1 cm läbimõõduga sõlmi isegi ei uurita selles osas.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mul on TPO 102. Krooniline kilpnäärme põletik ja arst ütleb, et ei see sulle midagi ei põhjusta.

Pikapeale võib põhjustada, tasub u kord aastas TSH-d kontrollida.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Pidevalt tunda mingi tükkitunne kõris

ärevushäire ja case closed

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu perearst teeb ainult TSH ja kui see on nii 3,5-4,5, siis tema arust on kõik korras ja saatekirja endokrinoloogi juurde ei anna. Midagi muud ta uurida ei oska.

Meil on vist sama perearst. Viimati oli mul TSH 3,8, tablette ei taha ta ometi välja kirjutada, kuni ma ülekaaluline pole (nii ütleski). Energiatase on täiesti nullis, püüan oma päevad kuidagi ära elada, kuigi iga päev mõtlen, milleks.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul kilpnäärme näidud korras, aga ultraheli näitas sõlmi ja ühte päris suurt. Sellega olen jälgimisel ja korra aastas käin kilpnäärme arsti juures. Minu andis tunda kui lõua kõvasti surusin alla vastu kaela, siis lämbumise tunne. ja ongi suur sõlm kohe all. Tükitunne kurgus oli ammu kui oli ärevushäire, praegu pole.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mind saatis tükiga (kõri peal oli silmagagi näha, polnud mingit kahtlustki, et midagi on) kohe endokrinoloogi juurde. Endokrinoloog saatis edasi ultrahelisse ja määras ka vereanalüüsi. Nüüd olen juba mitu aastat kilpnäärme sõlme ja tsüstide ja alatalitlusega jälgimisel. Küsi parem saatekiri endokrinoloogi juurde, pole mõtet ise rapsida ja oletada ning analüüside eest ise maksta, kui probleem on olemas. Arusaamatu, miks perearst saatekirja ei andnud.

0
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )


Esileht Ilu ja tervis Kilpnääre!