Esileht Kodunurk köögimööbel

Näitan 28 postitust - vahemik 1 kuni 28 (kokku 28 )

Teema: köögimööbel

Postitas:
Kägu

Meil on käsil uue köögi sisustamine, võtame erinevaid pakkumisi. Palun abi – millele peaksin tähelepanu pöörama oma soovide esitamisel? Missugused lahendused on praktilised (nt pliit ka kraanikauss kõrvuti jm)?
Samuti ei olema kindel, kas võtta kõljele nõrutuspinnaga kraanikauss või mitte? See võtab küll tööpinda vähemaks, aga siis on, kuhu märgi asju toetada.
Kas oskate ka tehnika osas lemmikfirmasid välja tuua?
Tänades

Please wait...
Postitas:
Kägu

Muud ei oska kaasa rääkida, aga nõrutuspind on tegelikult väga hea. Oleneb mis tasapinna paned – näiteks puidu puhul ei ole hea kui pidevalt niisked nõud peal on. Igasugused plastikust kandikud, tekstiilid jmt all on suht jälgid. Osadel on ülakapp ehitatud nõrutuse jaoks st et kas alt täiesti lahti (tilgubki kraanikaussi) või on all eraldi plastikust koguja (läheb koledaks).
Mul nõudepesumasinat ei ole ja uut valamut valides oli kindel, et uus peab nõrutuspinnaga olema (eelmine ei olnud).

Please wait...
Postitas:
Kägu

nõrutuspind on mumeelest vajalik isegi masina olemasolul. midaiganes seal kraanikausis pesta – vaja ju asetada kuhugi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Sisustamine oleneb palju köögi suurusest. Meil väike köök ja seetõttu oli paigutuse osas ka valikut vähe.
Meil on kõrvuti kraanikauss, pliit ja külmkapp. Iseenesest on mugav, kuid igatsen suuremat tööpinda nende vahele (hetkel ca 20-30cm vahed). Olemas on nõudepesumasin, kuid kraanikausil võiks siiski olla nõrutusala (ei pea olema suur, vaid see väiksem versioon).
Kindlasti tasub mõelda läbi väiksemate kodumasinate (kohvimasin, veekeetja, köögikombain vms) paigutus, kas need on kindla koha peal või tõstate peale igat kasutust kappi peitu.
Kui peres on lapsed, siis mõelge, kuidas lapsed seal toimetavad, nt et esimese klassi laps saaks kõik vajaliku kätte ja lihtsama toidu tehtud.
Tehnikast tooks välja nõudepesumasin Siemens ja ahi Bosch, nendega olen väga rahul. Külmkapp on Electrolux, selle valiksin nüüd mõne teise firma.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Külmkapi kõrvale peaks jääma mingi osa töötasapinnast, mitte kraanikauss või pliit, muidu võtad ühe asja külmkapist, jooksed sellega teisele poole kööki, et seda käest panna, siis lähed uut asja võtma. Kraanikauss ja pliit ei peaks olema kõrvuti, kraanikausist pritsiv vesi jätab pliidi peale inetud plekid ja kui seal miski parasjagu podiseb, siis saad ka susinat kuulda. Pliidi ja kraanikausi tagune sein peaks olema lihtsasti puhastatav. Töötasapinda, kus tegelikult toimetada süüa tehes, peaks olema vähemalt 1,5m, siis on mugav. Kraanikausi nõrutusala on üks veeplekkide ja nõrguvate nõude koguja. Kui on nõudepesumasin, siis ei ole üldse vaja – nõud paned masinasse ja kui on asjad, mida kraanikausis pesed, jätad nõrguma kraanikaussi. Pistikud tasub väga täpselt läbi mõelda ja panna neid pigem rohkem kui vähem – kui praegu kasutad kohvimasinat ja veekeedukannu ja ühel hetkel soovid rösterit juurde osta või kasvõi telefoni laadida, siis võiks mõned varuks olla. Valgustusele võiks tähelepanu pöörata – köögis on vaja kohtvalgust. Mikrolaineahi on enamasti vajalik selleks, et lapsed saaksid endale ise toitu soojendada, aga enamasti paigutavad kõik köögitootjad selle ebameeldivalt kõrgele, et lapsed ilma toolile ronimata sellele ligi ei saa. Kujuta nüüd ette algklassilast toolil koos mikrost võetud kuuma supitaldrikuga. Üks olulisemaid aspekte köögimööbli puhul on töötasapinna materjal – kuumustaluvus, puhastamislihtsus, vastupidavus. Jne jne 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Palun abi – millele peaksin tähelepanu pöörama oma soovide esitamisel?

Sa ei palu ju abi, sa lihtsalt tahad, et keegi jahuks köökidest, kuna sul on parasjagu sisustamine käsil.

Sest köögi planeerimine algab joonisest. Kus on ära märgitud PÕRANDA PINDALA.
See dikteerib kõike ülejäänut. Pisut on oluline ka eelarve.
Kuna seda sa ei viitsi või unustasid meelega mainida, siis milleks üldse see teema asjalikuks valetada?
Ühe või kahekohaline kraanikauss, ühe v. kaheukseline külmkapp, nõudekas või üldse mitte, saepurust jupike töötasapinda või suur 2500X1200 mustast graniidist töötasapind jne jne, kõik sõltub neist kahest esimesest kõige tähtsamast tegurist.
Mis on saladus.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pistikud tasub väga täpselt läbi mõelda ja panna neid pigem rohkem kui vähem – kui praegu kasutad kohvimasinat ja veekeedukannu ja ühel hetkel soovid rösterit juurde osta või kasvõi telefoni laadida, siis võiks mõned varuks olla.

Nende jaoks on hea asi selline https://www.eamf.ee/est/17474-port-langetatav-element-3-pistikupesad. Kui vaja ei ole vajutad pinnaga tasa. Käime just erinevaid variante köögisisustuseks otsimas ja nägime, mulle meeldis ja kavatsen kasutada.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mulle meeldib suur kandiline kraanikauss koos nõrutusalaga. Ûmarates võimatu nt ahjuplaati pesta. Nõrutusalal hea nt arbuusi tûkeldada või muud sellist, mis vedelikku välja ajab, ei pea tasapinnalt mahalasid taga ajama, vaid niriseb kohe kraanikaussi. Mida rohkem tasapinda seda parem, sest ikka tulevad veekeetjad jms masinad sinna seisma ja võtavad ruumi ära. Lisaks meeldib mulle kõrge cargo kapp, kus toiduaineid hoida ja alumiste kappide asemel on peaaegu kõik sahtlid, sest neid mugavam kasutada.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Nende jaoks on hea asi selline https://www.eamf.ee/est/17474-port-langetatav-element-3-pistikupesad. Kui vaja ei ole vajutad pinnaga tasa. Käime just erinevaid variante köögisisustuseks otsimas ja nägime, mulle meeldis ja kavatsen kasutada.

Nendega on see häda, et selle pistikuposti asukohas peab töötasapinna all olema kapp. Kui on sahtel, peab see olema lühem (raiskab ruumi!) või ei saa seda sahtlit enam üldse avada.
Tänapäeval kasutatakse rohkem töötasapinna aluseid sahtleid, kuna kapist on ebamugav asju kätte saada.

Seetõttu tasub kaaluda ka lahendust, kus pistikupesad paigaldatakse ülemiste kappide alumisele küljele.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Nende jaoks on hea asi selline https://www.eamf.ee/est/17474-port-langetatav-element-3-pistikupesad.

USB augud, vähemalt paar tk, on ju puudu? 🙂
Aeg on vahepeal edasi läinud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pistikud tasub väga täpselt läbi mõelda ja panna neid pigem rohkem kui vähem – kui praegu kasutad kohvimasinat ja veekeedukannu ja ühel hetkel soovid rösterit juurde osta või kasvõi telefoni laadida, siis võiks mõned varuks olla.

Nende jaoks on hea asi selline https://www.eamf.ee/est/17474-port-langetatav-element-3-pistikupesad. Kui vaja ei ole vajutad pinnaga tasa. Käime just erinevaid variante köögisisustuseks otsimas ja nägime, mulle meeldis ja kavatsen kasutada.

need raiskavad nii mõttetult tööpinda. pistik las olla ikka seinas. köögisaarel ehk õigustavad end vaid.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

USB augud, vähemalt paar tk, on ju puudu? 🙂

ära muretse, on ka usb pesadega selliseid.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kraanikausi nõrutusala on üks veeplekkide ja nõrguvate nõude koguja. Kui on nõudepesumasin, siis ei ole üldse vaja – nõud paned masinasse ja kui on asjad, mida kraanikausis pesed, jätad nõrguma kraanikaussi.

Vaatamata nõudepesumasinale on nõrutusala ikka hea asi. Ega seal siis ainult nõud nõrgu. Pesed puu- või aiavilju, saad sinna tilkuma jätta. Või suvalise poti, aga samal ajal on võimalik ka valamut kasutada. Ei kujuta küll ette, et mul valamus nõrguks nõud ja iga kord, kui tahan midagi valada, peaks selle enne tühjaks tegema. Kraanikausis nõrguvad nõud on ikka hull asi.
Mina valisin nõrutusvalamu asemel 2 täisvalamuga komplekti, graniidist. Ruumi jagus ja ainult nõrutuspind tundus poolik variant. 2 valamut on ikka 2 valamut, tee seal siis, mida tahad.
Valamu on ühes seinas, selle juures 2 m töötasapinda ühel pool ja 1 m teisel pool.
Pliit on teises seinas, selle kõrval kummalgi pool 1,5 m tasapinda.
Külmik on kolmandas seinas nendest võrdsel kaugusel.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Minule nõrutusala ei meeldi. Kole ja kogub mustust/katlakivi. Endale võtsin kivist tasapinna, ei ole mingit muret ei vee ega kriimudega.
USB pesad on mul kubu küljes ja seal ka koht, kuhu laetav ese asetada.
Nõudepesumasina valisin sellise, kus on eraldi sahtel riistadele, üleval peenike sahtel. Ei oleks ise osanud otsidagi sellist, aga naabril nägin.

Minul on palju lapsi ja laste külalisi ning elu ning köögis käib meil ikka paras turnimine, kõõlumine ja isetegevus. Seega, enda mööbli puhul oli väga oluline, et karkass oleks tugevast puidust. Kui saepuruplaadil on hinged karkassist välja kõõlutud, siis tagasi enam naljalt ei pane. Ja ei peagi olema endal kõõluvad lapsed, piisab ühest korrast, millega kasvõi mõni külas olev laps hakkama saab.
Samuti minu jaoks oluline, et uksed oleksid puidust ning väljanägemine lihtsasti parandatav.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Sisustamine oleneb palju köögi suurusest. Meil väike köök ja seetõttu oli paigutuse osas ka valikut vähe.

Meil on kõrvuti kraanikauss, pliit ja külmkapp. Iseenesest on mugav, kuid igatsen suuremat tööpinda nende vahele (hetkel ca 20-30cm vahed). Olemas on nõudepesumasin, kuid kraanikausil võiks siiski olla nõrutusala (ei pea olema suur, vaid see väiksem versioon).

Kindlasti tasub mõelda läbi väiksemate kodumasinate (kohvimasin, veekeetja, köögikombain vms) paigutus, kas need on kindla koha peal või tõstate peale igat kasutust kappi peitu.

Kui peres on lapsed, siis mõelge, kuidas lapsed seal toimetavad, nt et esimese klassi laps saaks kõik vajaliku kätte ja lihtsama toidu tehtud.

Tehnikast tooks välja nõudepesumasin Siemens ja ahi Bosch, nendega olen väga rahul. Külmkapp on Electrolux, selle valiksin nüüd mõne teise firma.

Miks Electroluxi külmkappi ei valiks? Mul just jäänud see firma silma.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina just vahetasin köögi välja ja sellised need siis olulisemad punktid minu jaoks:

– varem oli ühe auguga kraanikauss, selle vahetasin nüüd nö 1,5 augu vastu ehk suur kauss ja kõrval väike auk. Nõrutusala mulle ei meeldi, sest see on lihtsalt nii kole. Pealegi on mul veekindel töötasapind.
– Pliit kolis teise kohta. Ei meeldi lahendus, kui pliit ja kraanikauss on kõrvuti. Nende vahele peab siiski jääma töötasapinda. Otsustasin induktsiooni kasuks ja ma ei saa üldse aru, kuidas ma enne ilma selleta elada sain 🙂
– Materjalid. Materjalivalik oli minu jaoks võtmetähtsusega. Ma tahan, et mu köök oleks pidevalt puhas ja korras. Seetõttu sai töötasapinna materjaliks technistone (kuumakindel, veekindel, lihtsasti hooldatav jne) ja kapi ja töötasapinna vahele seinale tuli fotoklaas (jällegi hästi hügieeniline lahendus, kõik pritsmed ühe lapitõmbega minema). Kraanikauss on graniidist.
– Külmkapi vahetasin välja kahe uksega külmakapi vastu. Miinuspool on see, et seda ei saa integreerida, kui just ulmemiljonär ei ole. Aga kahe uksega kapi mugavused kaalusid integreerimise minu jaoks üles.
– Tehnika osas üldiselt on nii, et firmamärgi asemel mina vaataks pigem funktsionaalsust. Mul on põhimõtteliselt külmkapp, pliit, nõudepesumasin ja ahi kõik erinevatelt firmadelt. Üks asi, mida ma ahju puhul julgelt soovitan on see, et võta pürolüüspuhastusega. Nõudepesumasinaid käi lihtsalt poes vaatamas ja mõtle hästi läbi, millise paigutusega soovid, katseta ka seda, kuidas uks lahti käib. Nõudepesumasin meil varem oli väike (nö kitsama mõõduga), nüüd vahetasin suure vastu välja ja see oli parim otsus, päriselt ka nüüd mahuvad kõik asjad sinna ära, sh potid. Külmakapile mina näiteks tahtsin seda funktsiooni juurde, et ta teeks mulle jääkuubikud ehk oleks toruga ikka veevõrku ühendatud ja teeks ise kuubikud valmis – mul on kõrini nendest plastikkottidest, mis kogu aeg sügavkülmas ruumi ära võtavad ja muidu ka, milleks plastikut maailma juurde toota.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma pole siiani aru saanud, milleks see väike kraanikauss suure kõrval vajalik on?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma pole siiani aru saanud, milleks see väike kraanikauss suure kõrval vajalik on?

Kui selle alla paigaldada jäätmepurustaja e. köögihunt, on mugav selle kohal kartuleid koorida.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina kasutan seda väikest kraanikaussi näiteks selleks, et pesen kartulid/porgandid jm kraami suures ja panen siis väiksesse nõrguma. Sealt siis võtan ja tükeldan kraanikausi kõrval töötasapinnal. Teinekord lasen suure kraanikausi vett täis ja panen sinna siis midagi ligunema, et pesta (nt metsaseened). Hea veest välja võtta ja kõrvale kaussi tõsta jällegi.

Pisut kasutan väikest samal eesmärgil nagu nõrutusala. Aga loomulikult on see maitse- ja tööharjumuste küsimus, mulle lihtsalt endale need nõrutusalad ei meeldi (esteetilisest seisukohast, ma ei ütle absoluutselt midagi nende kehva funktsionaalsuse kohta).

Hunt on mul suures kraanikausis.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Teinekord lasen suure kraanikausi vett täis ja panen sinna siis midagi ligunema, et pesta (nt metsaseened).

Kui sa seeni nii palju vihkad, et tegeled spetsiaalselt nende ligaseks ja tumedaks moondamisega, siis oleks targem neid vist üldse mitte tarbida?
Seened on nagu toores liha ja munad, mida veega ei pesta.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Seened on nagu toores liha ja munad, mida veega ei pesta.

Söögiseeni on ikka natuke rohkem meie metsades kui ainult kukeseened, mille võib kohe pannile visata.

Sa ikka oled midagi kuulnud näiteks erinevatest riisikatest, mida on vaja lausa läbi mitme vee leotada ööpäeva vältel (+ kupatada)?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Sa ikka oled midagi kuulnud näiteks erinevatest riisikatest, mida on vaja lausa läbi mitme vee leotada ööpäeva vältel (+ kupatada)?

Ära sega vett.
Ta rääkis enne metsaseente pesemisest, mitte männiriisikate kupatamisest.
Need ei ole kattuvad tegevused.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ära sega vett.
Ta rääkis enne metsaseente pesemisest, mitte männiriisikate kupatamisest.
Need ei ole kattuvad tegevused.

Neid seeni, mida on vaja kuivalt puhastada, on kordades vähem kui neid, mida võib või lausa peab leotama. Kukeseened ja puravikud, sirmikud puhastad kuivalt. Ülejäänud kõik lähevad hulpima ja siis mõned neist kupatad ka läbi mitme vee. Mingit tumenemist ja ligaseks muutumist pole.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mingit tumenemist ja ligaseks muutumist pole.

Proovi mingit endast targema soovitust selle kohta lugeda.
Võid huvitavaid asju teada saada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Proovi mingit endast targema soovitust selle kohta lugeda.
Võid huvitavaid asju teada saada.

Kvaliteetse teadusajakirjanduse lugejaga ei ole muidugi mõtet vaielda. Jah, sul on õigus. Püüa mitte liialt ärrituda.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Paljud peavad oluliseks võimalikult palju sahtleid. Sahtlitega on jälle nii, et nood tulevad märksa kallimad kui kapp, seega tuleb läbi kaaluda, kui palju sahtleid vaja on ja kui kõrgeid. Paljudele sahtlifännidele meeldib, kui kõik sahtlid näevad ühesügavused välja, siis tellitakse lisasahtlid sinna sisse. Eks see muidugi kulukas ole. Mind isiklikult erinevas kõrgusega sahtlid ei häiri.

Siis ülakapiteema. Inimestel on erinevad vajadused, mõnel pole üldse ülakappe, mõnel on üks rida. Minul on kappides palju träni ja ülakapid on kahekordsed. Kui oleks normaalsel kõrgusel, siis ulatuks laeni, aga mul on need madalamale paigaldatud kui tavaks, sest olen lühikest kasvu ja peaks ka alumiste ülakappide ülemistelt riiulitelt asjade kättesaamiseks taburetile ronima ning ülemiste kappide ülemiste riiulite juurde saamiseks redeli tooma. Alumine kapp on ka 5 cm madalamal kui tavaline, st sokliosa on madalam.

Need kahe poolega külmikud on lahedad, olen neid ka vaadanud, aga endale ilmselt ei osta. Juba selle tuppasaamine on paras Heraklese vägitöö, mõni on pidanud köögiukse eest võtma, et sisse mahuks. Ja see kah, et kui selline ükskord rikki peaks minema, siis remonti seda viia ei saa. Mul on tavaline külmik (võimalikult väikse sügavkülmaga otsisin) ja sügavkülm eraldi. Ei näe nii ilus välja kui kahepoolne, aga kui üks rikki läheb, siis teine ikka töötab.

Kraanikausil on nõrutusala ja see pisike kraanikauss ka. Tollel viimasel eriti funktsiooni mu jaoks pole, viskan sinna pestud lõikelauad nõrguma (nõrgumisalale neid ju püsti ei pane), pesemisharjad ja -lapid ja -nuustikud on seal ka. Üldiselt kipub koledaks minema.

Nõudepesumasina soovitan panna kraanikausi lähedusse ja nõudekapp võiks kohe sealsamas olla, siis on hea tühjendada. Olen näinud lahendust, kus taldrikutega peab masinast teisele poole kööki jalutama.

Pistikupesi ei saa iial liiga palju olla. Mul on palju, aga vahel tuleb ikkagi puudus. USB august pole iial puudust tundnud.

Kaks asja, millega kööki planeerides ei arvestanud (polnud tol ajal mul neid) ja mis nüüd meelehärmi valmistavad, on köögikombain ja suur alusel mikser. Õigemini see, et neil pole head kohta. Need peavad ju olema seal, kus neid lihtne kätte on saada. Kui kunagi veel ühe köögi planeerin, siis näen ette tavalisest sügavama aluskapi (muidu on 60 cm, teeks nurgaga köögi lühema haru 80 cm) ja alumise ning ülemise kapi vahele veel lisakapi ruloouksega. Või õigemini polegi päris kapp, seal asuvad asjad on töötasapinnal. Küljed oleks küll kinni. Vot seal oleks ikka mehiselt pistikupesi ja sinna oleks töövalmina üles rivistanud kõik väikesed köögimasinad köögikombainist laste lemmiku popkornimasinani, välja arvatud mikrokas, kohvimasin ja veekeetja. Et kui midagi on vaja, lükkad ruloo üles ja tõmbad vajaliku masina käepärasesse kaugusse, torkad pistiku seina ning töö läheb lahti. Samas on rulookapi ees ka piisavalt töötasapinda, et seal peal saaks niisama lõikuda ja hakkida vmt teha.

Meil on pliit ja nõudepesumasin Elektrolux. Pliidi ühe plaadi kuumusandur hakkas peale pooleaastast kasutamist valesignaali andma, aga ei hakanud selle pärast garaniiremonti minema, sest siis oled jupp aega ilma pliidita ja see andur pole nii oluline ka. Paar päeva pärast seda, kui 2 aastat läbi sai, läks teise pliidiplaadi küttekeha õhtale. Aga ahi on sünnist saati vigane vist. Kui retseptis öeldakse, et küpsetada 180 kraadi juures ja pöördõhku mitte kasutada, kõrvetab ära, siis minul peab olema 200 kraadi ja pöördõhk, et retseptis öeldud ajaga asi valmis saaks. Ahju plussiks on see, et see tundub olevat suurem kui ahjud tavaliselt on, st ka plaadid on suuremad.

Varem oli meil Siemensi nõudepesumasin. Olin sellest tüdinud, sest selles ei saanud kuivanud pudrupotid puhtaks ja oli nii ammu ostetud, et tablettidega kasutada ei saanud. Kui ühel äikeselisel suvel Siemens hinge heitis, ostsime uue. Poes kiideti Elektroluxi. Ostsime, kuigi pliidikogemus tegi veidi kõhklevaks. See ka ei pese pudrupotte puhtaks ja lisaks ei pese hästi nurkades olevaid esemeid. Kui masina nurgas on veeklaas, siis pole hullu, aga kui on näiteks moosipurk, siis ei pruugi see puhtaks minna.

Siis tasub kööki planeerida veel asju, mida sulle meeldib teha. Mõni armastab küpsetada, aga tavalise töötasapinna peal ikka suurt kringlit ei rulli lahti, st võiks olla mitmest küljest ligipääsetav laud, mis töötasapinna kõrgune, et oleks hea rullida. Mul on see töötasapinnaga nurgeti, nagu selle osa ja seal juures on baaripuki moodi toolid, sööme seal tavaliselt hommikust. Kõva küpsetaja-kokkaja võiks mõelda mitme ahju peale. Mul endalgi on vahel tuline kahju, et ainult üks ahi on.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kvaliteetse teadusajakirjanduse lugejaga ei ole muidugi mõtet vaielda.

Salme Massot pole mõtet sulle ju mainida, sa küsid kohe, et kes see veel on…:-)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ära sega vett.

Ta rääkis enne metsaseente pesemisest, mitte männiriisikate kupatamisest.

Need ei ole kattuvad tegevused.

Neid seeni, mida on vaja kuivalt puhastada, on kordades vähem kui neid, mida võib või lausa peab leotama. Kukeseened ja puravikud, sirmikud puhastad kuivalt. Ülejäänud kõik lähevad hulpima ja siis mõned neist kupatad ka läbi mitme vee. Mingit tumenemist ja ligaseks muutumist pole.

Ma arvan, et pesemine ja mittepesemine on siiki natuke maitseküsimus ka ja oleneb ka sellest, millises seisukorras on seened, kui on ikka vihmase ilmaga korjatud, loomulikult pesen ära. Lõpuks saavad ju kõik seened metsas ka vahel vihma ja ei tõmba ükski paari tunniga tumedaks ja koledaks. Kupatamist vajavaid seeni pesen ma igal juhul – nagunii lähevad ju vette. Pesemisest erandid on mul tõesti 90% juhtudest kukekad ja shampinjonid.

Aga tegelikult on see piinlikult teemaväline jutt, sõbrad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Näitan 28 postitust - vahemik 1 kuni 28 (kokku 28 )


Esileht Kodunurk köögimööbel