Sama võib juhtuda ka e-poe toidukulleritega. Kägu tellib heas usus koju sööki, aga kuller on nakatunud, pühib käega tatist nina, puudutab toidukotti, mida ta kliendini transpordib ja kõike võib juhtuda…
Olen teemaalgatajaga nõus.
Muidugi võib saada neist kohtadest viiruse, üks perearst õpetas telekas kuidas toidukauga teha. Kõigepealt tuleb tõsta toidukaubad sellisesse kohta, kus saavad vähemalt 24h seista ja siis vajadusel ühekordsete kinnastega välja võtta. Kotialune pind alati desinfitseerida. Kel on maja, võib kotid pikemaks aja terrassile jätta, korteri puhul rõdule ja lasta seal seista. Kui on vaja pakk välja võtta, siis seda tuleb pesta kummikinnaste ja vedelseebi või nõudepesuvahendiga. Kui on pakend, mida ei saa pesta, siis kohe pakendit katsudes iga kord käsi seebiga põhjalikult pesta ja panna toiduaine eraldi sahtlisse või kappi. Meil on selle jaoks eraldi kapp ja kõigile on meeldetuletuseks kirjutatud “ei tohi võtta”, st võtta võin ainult mina kinnastega. Puuvilju, mida kohe ära ei kasuta, hoiame eraldi kotis, enne lauale panekut pesen seebi ja kuuma veega kõik üle, kiri on köögis, et puhtad puuviljad on laual, kapi pealt võtta ei tohi.
Kotti ei tohiks korduvkasutada, kui seda ei saa pesumasinas vähemalt 40-kraadiga pesta. Samuti tuleks ühekordsed kindad kohe peale kasutamist ära visata.