Mina teen tavaliselt nii, et umbes korra kuus tellin ära kulleriga raskemad asjad, a la pasta, riis, tatar, jahud jms kuivained. Õli(d) – mul on alati vähemalt kolme sorti õli kodus, röstitud seesamiseemne, neitsioliivi ja tavalist rapsiõli. Neid on alati. aga ostan ka mingeid muid, näiteks rafineerimata päevalille, mis läheb kindlate toitude sisse. Samamoodi mingid läätsed on mul alati olemas, mingid kuivatatud oad..
Juurikaid ostan ka kulleriga, nii kord või kaks korda kuus, sest need säilivad, ma ei viitsi neid iga nädal eraldi osta.
Sügavkülma ostan mingeid sügavkülmaasju, no näiteks rohelisi herneid, ube, külmutatud kukeseeni kui enda suvevarud otsas.
Siis mingeid kastmeid ostan korra kuus, a la tomatipasta, terav tšillikaste, karripasta jms. Samamoodi konserveeritud asju, päiksekuivatatud tomat, oliivid, jalopenod, marineeritud paprika.. Maitseaineriiuli vaatan üle, kas on midagi puudu, a la must pipar.
Tilli, rohelist sibulat, porrulauku ma panen ise sügavkülma, sest poes müüdavad pakid on tavaliselt nii suured, et korraga ära ei kulu. Sügavkülmast on neid hea võtta.
No ja siis kui mingid sellised basic asjad on olemas, siis on juba lihtsam mingit nädalamenüüd koostada. Igaks päevaks ma ei tee hulgaliselt uusi toite, mingid hommikuhelbed ja wrapi-võileivamaterjalid on nagunii olemas, plaanin ainult peamisi roogasid, mida sel nädalal teha ja niimoodi, et osad toidud on sellised, et sööme kaks päeva. Näiteks kui teen karjasepirukat, siis see läheb alati järgmisel päeval ka. Siis teen eraldi alumise lihamudru, eraldi kartulipudru, peale juust ja komplekteerime need “pirukad” väikestes kaussides eraldi, mitte ei tee suurt plaaditäit. Nii et see on ka teisel päeval väga hea ahju pista.
Toorsalateid teen ka nii, et neid jätkub kaheks päevaks, kapsas, paprika, õun, porgand, värske kurk, peale veidi õunaäädikat, oliiviõli, suts mingit pipart, naatuke suhkrut-soola (viimased võib tegelt ära ka jätta). Köögikombainiga, kahe erineva riiviga. kapsas ja paprika lähevad rohkem nagu lõikuriga, ülejäänud jämeda riiviga.
No lühidalt: mingid baasasjad ma varun umbes korra kuus ja siis korra nädalas tellin lihtsalt liha-kala või mingid sellised asjad, mida söökide sisse läheb. Nädalas mõtlen umbes neljale erinevale põhiroale, sest osa läheb kaks päeva järjest loosi. Pastaroogasid teen alati niipalju kui korraga ära süüakse. Sama on tatrapudruga, seda mulle ei meeldi soojendada. Supid, ahjuroad, hautised – need on rohkem sellised, mida ka teisel päeval süüa.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 21.03 20:41; 22.03 08:08;