Kukeseened puhastatud (võimalikult vähese veega), lõigatud tükkideks ja pandud plast kaarpidesse kaan peale. Kaua nad ülemises külmiku osas seisavad? Plaanis nädala pärast söögiks kasutada. Panin eelmisel aastal karbiga sügavkülma, aga paari kuu pärast kasutades kastmeks viskasin kõik ära, olid väga vesised ja imeliku maitsega.
Teema: Kukeseente säilimine
Mina olen säilitanud sügavkülmas. Aga mitte toorelt, vaid läbipraetult. Niisama külmikus säilitaks ma neid pigem puhastamata kujul. Eks sa saad teada, kas nad on sul veel nädala pärast kõlbulikud või mitte.
Kui kukeseeni pesta, siis tuleb nad kohe ka läbi kuumutada. Kuivalt (ka puhastamata) säilivad külmas 3-4 päeva küll. Kuumutamata kukeseent sügavkülma panna ei saa, lähevad kummiseks.
Aastaid sügavkülmutan kerges õli kuivaks praetud kukeseeni ja väga hea jääb peale ülessulatamist.
Niisama tavakülmas säilivad puhastamata kujul mõne päeva. Kui läbi praed näiteks võiga siis julgeks tavakülmas ka nädalakese hoida. Aga üldiselt pikemaks säilitamiseks prae vedelik välja ja sügavkülmuta.
Puhastamata kukeseened säilivad kapis nädal vähemalt.
Puhastatud veega? ei oska kaasa rääkida.
pigem praekohe ära või tee see söök, mida nädala pärast soovid ja pane sügavkülma.
Ma kaani ei soovitaks peale panna.
Ma kaani ei soovitaks peale panna.
Arvad et kaanid söövad seened ära?
No mine neid elukaid tea. Võib-olla hakkavad süües keele külge ka.
Mul on hetkel kukeseened külmikus, mis ma korjasin kaks nädalat tagasi. Just vaatasin neid, täitsa nagu uued. Küll aga ei tea, mis neist siis oleks saanud, kui vette panna. Ma isiklikult ei paneks.
Mul on hetkel kukeseened külmikus, mis ma korjasin kaks nädalat tagasi. Just vaatasin neid, täitsa nagu uued. Küll aga ei tea, mis neist siis oleks saanud, kui vette panna. Ma isiklikult ei paneks.
Samas kui ma turul vaatan neid kokku ostetud seeni, siis mõned on kohe näha, et mitu päeva tagasi korjatud.
Mina praen võiga läbi ja panen sügavkülma. Pool aastat säilivad vabalt, rohkem pole proovinud. Oluline on vesi võimalikult välja kuumutada st seened võiga madalal tulel.
Prae nad parem ära ja kindluse mõttes paneks sügavkülma, siis on nädala pärast kindel, et nad on head. Nädal seisavad nad praetuna ka tavalises külmkapis ja neist saab teha ju iga seenerooga.
Ja sügavkülmas säilivad nad paremini, kui praed õliga, mitte võiga, või rääsub kergemini (aga see muidugi on selle poole aasta, mitte nädalase säilitamise teema).
Mis imepärast peaks tooreid seeni kaks nädalat külmkapis marineerima? Ma küll neid süüa ei julgeks. Minu meelest max on tooreid seeni hoida 3-4 päeva.
Mina praen võiga läbi ja panen sügavkülma. Pool aastat säilivad vabalt, rohkem pole proovinud. Oluline on vesi võimalikult välja kuumutada st seened võiga madalal tulel.
Seentest kuumutatakse vesi välja ilma rasvaineta.
TA su vesi ja nädal külmikus tähendab, et seened roiskuvad.
Samas kui ma turul vaatan neid kokku ostetud seeni, siis mõned on kohe näha, et mitu päeva tagasi korjatud.
Need on ära kuivanud, sellepärast näevad sellised välja. Kuivaga on need juba metsas sellised. Ei juhtu korralike seentega, mis on metsas ilusad, külmkapis nädalaga mitte midagi.
Mis imepärast peaks tooreid seeni kaks nädalat külmkapis marineerima? Ma küll neid süüa ei julgeks. Minu meelest max on tooreid seeni hoida 3-4 päeva.
Teiste seente kohta see kehtib, aga kukeseened säilivad väga hästi. Ja marineerimisest pole keegi rääkinud.
Pühapäeval käisin korjamas. Täna hommikul, st päev hiljem oli toatemperatuuril, aga lahtiselt seisnud seentest paar seent hallitanud. Eks eile oli ka vihmane ilm. Nädal aega ei seisa niiskust saanud seened külmkapis küll mitte.
Pestud kukeseened kindlasti kuigi kaua ei säili, aga kuiva ilmaga ise korjatud seened (st värskelt külmkappi pandud) säilivad nädal ega ilusti. Eks kapid ka erinevad, mul on no-frost, aga juurviljasahtlis ei tõmba niiskust välja ja säilivad ilusti.
Kukeseened puhastatud (võimalikult vähese veega), lõigatud tükkideks ja pandud plast kaarpidesse kaan peale. Kaua nad ülemises külmiku osas seisavad? Plaanis nädala pärast söögiks kasutada. Panin eelmisel aastal karbiga sügavkülma, aga paari kuu pärast kasutades kastmeks viskasin kõik ära, olid väga vesised ja imeliku maitsega.
sul kohe algusest peale kõik valesti.
Teed veega pestes märjaks.
Karpi ja märjana umbselt kaas peale.
Nii läheb kõik käes läppama, kallis noor perenaine.
Hetkel on ainuke moistlik lahendus kohe tarbida või läbi praadida, kiirelt jahutada ja siis sügavkülma.
Tõde nr 1:
Hoiustatavaid saaduseid sa ei tee enne hoiustamist märjaks ega pese!!!
Pühapäeval käisin korjamas. Täna hommikul, st päev hiljem oli toatemperatuuril, aga lahtiselt seisnud seentest paar seent hallitanud. Eks eile oli ka vihmane ilm. Nädal aega ei seisa niiskust saanud seened külmkapis küll mitte.
Niiskust saanud seened muidugi ei säili. Ja oleneb ka sinu külmkapist, kas seal on hallitussseen sees. Kuivad korralikud seened korralikus ja puhtas kapis säilivad väga hästi.