Üsna kindlalt ei ole noormehel vaja kõige kallima brändi kõige uuemat mudelit. Outlettides on ka teiste firmade vanemaid mudeleid, mis on jooksmiseks üsna head.
Teine võimalus on, et teenib ise.
Pidin just sama kirjutama:)
Emake kirjutab pojast nagu tegemist oleks vähemalt olümpialasega:)))
Usu mind, trennitegemise võimalikkus ja tulemused ei sõltu sellest, kas jalas on tutikas mudel või eelmine:)
Ma saadaks poja pikalt. Objektiivse vajadusega pole siin midagi pistmist, puhas teismelise suurushullustus ja edvistamine.
Aga kus sa võtad, et ta tulevikus kuskil olümpial pole? Lisaks, need tossud ei ole nüüd teab mis kallid. Kas 200 eurot maksev saabas on sinu jaoks kallis?
Tean, sest teismelisena pole ta isegi mitte veel Eesti koondises. Eesti koondis on selline asi enamikel spordialadel, et kui oled Eesti tippude tipp, on sul lootust Eestist väljaspool midagi saavutada, muidu mitte. Ehk et baastasand.
Kui ta isegi Eesti noortekoondisesse jõudnud pole, pole tegu kindlasti tulevase olümpialasega.
See selleks.
200.- eurosed saapad pole kindlasti kallid, pigem odavad. Ja ka 200.- eurosed tossud pole kallid, kui selliseid lihtsalt ostetakse, poest, ja pole vaja teematada. 200.- eurosed tossud võib ju osta lihtsalt koeraga jalutamiseks, ei pea mingi sportlane olema.
Pojakesel aga nimelt tosse vaja hulgim, iga ilma ja katte jaoks erinevad. Ja uusimaid mudeleid vaja. Ja ilmtingimata vaja, sest no selline talent.
Lihtsalt see talendijutt on täiesti kõrvaline. Veelkord, Eesti sport on nii madalal tasemel, et kui sa isegi Eesti noortekoondises pole, oled järelikult tubli armas harrastaja.
Asi taandub lihtsalt pere rahakotile, kas koeraga jalutatakse ja jooksutrennis käiakse 20.- või 200.- euroste tossudega.
Lisaks teismeliste puhul mina järgin alati teatud kasvatuslikku momenti, kuigi raha pärast poleks vaja. Nähku vaeva ja panustagu ise ka.
Minu poeg näiteks sai oma esimesed vastava spordiala tippklassi jalanõud siis, kui siirdus välislepingusse. Panustas kolmandiku ka oma raha. Eesti koondises oli ta selleks ajaks olnud 7 aastat, alates esimesest koondise vanuseklassist, mis olemas. Ma natuke seda maailma ikka tean. Ja pole kordagi täheldanud, et uusimad ja kalleimad mudelid tippu kannavad:)
Nii et natuke “katus sõidab” värk teemaalgatajal ja tema pojal ikka küll, selle asemel, et keskenduda palju olulisemale – vaja proovida, et teada, kui mugavalt mingi mudel istub. Ei pruugi üldse sobida.
Osta kuskilt internetist on vastupidi tõsiselt mitteprofi suhtumine.