Mina olen väiksema beebiga kodune ja vanem laps, kes on alla 2-aastane, käib 3x nädalas hoius. Lapse hoidu panemine sel sügisel oli meie pere jaoks parim otsus, sest ta kohanes ülikiiresti ja pole peaaegu üldse haige olnud, mina sain samas raseduse lõpus natuke puhata (ei tohtinud enam last tõsta ja temaga oli päris raske, sest aktiivne laps) ja nüüd saan keskenduda mõned päevad nädalas ka beebile. Kuna lapse isa oli ka eelmise aasta lõpus mitu kuud kodukontoris, siis sai ta nendel päevadel rahulikumalt tööd teha, kui laps hoius oli. Lisaks on laps väga palju arenenud pärast hoius käima hakkamist.
Olin ise varem väga palju kohanud seda suhtumist, et lapsel on kõige parem olla kodus võimalikult kaua ja et pooleteistaastane polegi üldse valmis lasteaiaks, aga sõprade-tuttavate näitel näen, et vanemad lapsed kohanevad lasteaiaga palju raskemini. Ma käisin ise lapsega kaasas ainult esimesel päeval ja siis ka olin seal ainult ühe tunni. Pärast esimest kuud hakkas ta seal ka lõunaund magama, esimesest päevast peale magas ilusti. Laps läheb hoidu rõõmuga, piltide ja videote järgi näen, et toimetab seal aktiivselt. Meie oleme igatahes väga rahul.
Ning minu teada käivad praegu enamus lapsed hoius kohal, ei ole teised ka lapsi koju jätnud.