Tegelikult ma otsin infot leivamäärete kohta. Olen aja jooksul kaks korda saanud erinevates söögikohtades head mingit võiet või maitsevõid. Ja see on olnud leivakasti juures suuremas kausis ja väga maitsev. Sõin ja nuputasin, et kuidas see tehtud võiks olla, aga ei saanud aru. See ei olnud mingi selline kunstlik vahustatud lumivalge asjandus, mida ka olen kohanud. See ei olnud ka paljas või maitserohelisega. Seal oli midagi veel, kokku segatud. Ja naturaalse maitsega. Ühte kohta ei nimeta, aga teise oli üks aasta Vormsi saare pubis.
Teema: Leivamääre
Toorjuustupõhised on tihti need leivamäärded.
Ma ei tarbi võid ja soola kasutan ka väga väikestes kogustes, aga meeldib küll väga see suurte soolateradega või, mida mõnedes restoranides leiva kõrvale pakutakse.
Toorjuustupõhised on tihti need leivamäärded.
Arvan ka, aga seal ei olnud ainult toorjuust, see oli hästi kreemjas ja mahe, mitte hapu.
Toorjuustupõhised on tihti need leivamäärded.
Arvan ka, aga seal ei olnud ainult toorjuust, see oli hästi kreemjas ja mahe, mitte hapu.
Ilmselt vahustatud või + toorjuust.
Toorjuustupõhised on tihti need leivamäärded.
Arvan ka, aga seal ei olnud ainult toorjuust, see oli hästi kreemjas ja mahe, mitte hapu.
Ilmselt vahustatud või + toorjuust.
Võib küll, ja siis midagi maitserohelist sisse. Siis mõtlesin, et võib ka olla äkki kohupiim + või? Aga ei tea. Äkki satub siia keegi, kes töötab sellisel ametikohal ja teab täpselt.
Ma usun, et erinevates toidukohtades on see koostis ikka natuke erinev. Ma ise teen enamvähem pooleks toorjuust + või, maitsestamiseks siis erinevaid värskeid või kuivatatud ürte, küüslauku, murulauku vms, mis just sulle maitseb.
Muidu ei uurikski, aga olen poest ostnud neid toorjuustumäärdeid, mis karbikestes, ja üldse need ei maitse, kuidagi nii tihked, hapud on, et ei suuda neid süüa. Ja siis sellepärast tahakski neid, aga ei oska. Otsin netist ka, aga ju peab ise katsetama hakkama. Väikeste kogustega.
Aa, ei, poe toorjuustumääretega ei ole sellisel kodusel 1:1 kraamil kuigi palju ühist.
Pakun siiski toorjuust + toasoe või vahustatud maitserohelisega (ikka värske till, petersell jms +küüslauk). Aga mitte selline teraline toorjuust vaid hästi siidine, nt Otto 400gr või Philadelphia taolised. Need päris valgeks vahustatud on rohkem toorjuustupõhised, aga võiga saab parem.
Proovi Lidlis Milbona toorjuustu, neid on seal mitme erineva lisandiga, küüslauk, ürdid, mädarõigas ja miski oli veel. Pehmem kui teised toorjuustud, vist vahustatud vms. Ma alati Saksamaalt või Soomest tõin, nüüd saab Eestis ka osta.
Ja seda vahtu ei pea ka ainult maitserohelisega maitsestama, saab ka purustatud tuunikala või krevettidega või suitsutatud kalaga. Need ongi vahustatud määrded.
Hästi mõnusa seemneleivale sobiva määrde saab ka nt vahustatud toorjuust + (peedi) hummus jne. Tasub julgelt katsetada. Toorjuust+pasteet ka hea kooslus.
Väga hea määrde saab karulauguga.
Olen ta ja vaatan, et mu teema on miinustes. Miks sellest rääkida ei tohi? Miks see pahandab inimesi? Siiras huvi. On see tabuteema kuidagi ::))
Tuli selle teemaga isu peale ja tegin kausitäie- u pooleks toasoe pehme või ja samamoodi toasoe pehme toorjuust, lisaks tilli, peretselli, küüslauku (kõik sügavkülmast hakitud, värsked), karulauku (on aianurgas kiletunneli all juba üleval), soola. Segada või vahustada (köögikombain teeb ühtlasemaks ja vahusemaks). Minu meelest sai just paras kreemjas ja samas mitte ainult toorjuustune.
“peretsell” on muidugi perefoorumisse sobiv maitseaine, aga ma tahtsin ikka kirjutada petersellist! 🙂
Ma sain ükskord aastaid tagasi ühes söögikohas leivamääret, millel olid sees sinepiseemned.
See oli ääretult maitsev.
Olen mitu korda püüdnud kodus seda ise ka teha, aga no ei tule välja.
Kui lihtsalt sinepiseemnetega teen, siis need seemned jäävad seal sees sellised kõvad ja ei anna võimassile maitset välja, on nagu omaette seal sees. Olen proovinud ka segada võile sisse sinepit, millel on seemned sees. Siis on jälle liiga sinepine ja kange.
No ei tea, kuidas nad seda tegid … või millist lisandit nad kasutasid, et see või selline mahe oli, aga samas mõnusalt maitsekas ja seemned seal sees sellised pehmed.
Minu ämm teeb väga head maitsevõid. Tema vahustab paki Saaremaa soolakristallidega võid ja segab juurde paar lusikatäit majoneesi ja sinna sisse hakib peotäie tilli ning pisut peterselli.