Nagu üks eelkirjutaja juba ütles – see 199 on ühekordne liini välja ehitamise tasu.
See on odav hind, muide. Ja odav on see praegu selle pärast, et ülejäänu maksab kinni riik.
Kui sa praegu ei liitu, siis sulle liini majani ei ehitata. Jätavad lihtsalt tänavale sinu maja liitumiskoha.
Ja kui sa näiteks järgmisel aastal ümber mõtled ja otsustad ikkagi, et tahad kaablit tänavalt tuppa saada, siis maksad juba ise täishinna (nulli võid sellel 199-le siis lõppu panna), sest riiklik projekt on selleks ajaks läbi ja enam soodushinnaga ja riikliku toetusega ei saa.
Nii et mina küll soovitan igal juhul lasta see kaabel omale majja ära tuua. Siis on tehtud ja olemas.
Kui teenust ei taha kohe, ei pea võtma ju. Seda keegi ei sunni. Aga kui ühel hetkel tahad, siis on ju tore, kui kaabliots toas olemas ja ei pea hakkama ise tänavalt kinnistule ja majja tooma.
Ma võtaks küll kohe, kui keegi mulle ometi siia pärapõrgusse kaablit pakuks.
Aga seda ei juhtu minul siin küll kunagi. Isegi mitte riikliku projektiga ei hakka keegi ainult minu jaoks kilomeetrit valguskaablit majani vedama.
Kirjutan 2 käega ja varvastega alla.
Nagu kõik rääkisid, siis kallist kuutasu sul sellega ei kaasne. 199 euro eest saad sa ainult juhtmeotsa tuppa. Kas see jääbki sinna tasuta vedelema või hakkad tasu eest kasutama on juba sinu otsus.
Meile lubati ka ja ehitataksegi juba. Ei jõua ühendust ära oodata. Kusjuures meile pakuti võimalust seda 199 eurot maksta ka kolmes osas. Praegune internet on õhu kaudu. Teen kodust tööd ja niikaua kui lapsed koolis, on kõik ok, kui koju tulevad ja näiteks xbox käima pannakse, siis minul teatud programmid hakkavad hakkima. Kella 16st võib tööpäeva lõpetada, sest ilmselt hakkab telekast midagi olulist ning ümbruskonna pensionärid sätivad end teleka ette ja minul töö hangub. Halvimatel juhtudel ei ole kell 16-19 üldse internetti, seega ei saa tööd teha, arvutis olla ega ka telekat (ühtegi striimikanalit, ega ka õhu kaudu leviva internetiga meie telesisu) vaadata. Õnneks suvel olengi siis rohkem õues. Samas tahan, et mu õuesolek on minu otsus, mitte naabrite sunnitud valik.