Kes on kalasõber ja ostab külmsuitsufileed? Kust eelistate osta?
Maximas oli hiljuti pakkumine 19.90 kilo ja tundus hea kvaliteediga ja maitsev. Nädal hiljem käisin Nõmme turul, kus oli Peetri lõheäri, sama toote kilo 33.90. Olin sunnitud ostma, kuna kiirustasin külla ja minu peale jäi lõhe. Ausalt öeldes ei tundnud mingit maitse erinevust. Tean küll, et Maxima on pigem suunatud madalaid hindu hindavatele inimestele ning Nõmme turg üks kallimaid kohti, aga selline hinnavahe on suisa hämming. Mõlema kala juures oli kiri, et tuleb Norrast.
Maximas oli hiljuti pakkumine 19.90 kilo ja tundus hea kvaliteediga ja maitsev. Nädal hiljem käisin Nõmme turul, kus oli Peetri lõheäri, sama toote kilo 33.90.
Sooduspakkumine ja tavahind ongi erinevad ilmselgelt.
Teema siin juba nn poolfabrikaadist, aga mul pigem teine mure. Nimelt on teatud poodide maaletoojate puhul täheldanud, et lõhel või forellil on vastik mudamaitse juures. Lisaks veel Maxima ja Rimi kala on nii tuhmi värvi lihaga. Sealt enam kala ei osta. Viimasel korral oli sama asi Coopi kalaga. M.V Wool kala. Jäle mudamaitse juures. Toorest kala julgen Selverist või Prismast osta. Lidl’i kala jäi proovimata, sest oli otsa saanud. Olen valmis rohkem maksma kui saaks kõrvalmaitseta kala. Soovitus kala majoneesiga ära rikkuda ei ole hea, sest mulle ei maitse (soe) majonees.
Oleneb rohkem tootjast kui hinnast, ma nt ei osta Kapten Granti asju, kõik on imelik, külmsuitsukala on pudrune, mingi imelik konsistents. Mingi tootja odav suitsulõhe oli ka imeliku maitsega. Wooli oma on ok enamasti. Vici oma on ok, mõnikord pisut ära kuivanud. Viimaseid ostan pigem soodukatega ja mitte pidevalt. Soolalõhet teen ise.
Toore lõhega on ka värskus muidugi omaette teema ja kui on mudamaitse, õnnestub seda ilusti peita- marinaadid alates pestost kuni tsillikastmeni, till-petersell-sidrun, tomativiilud+sibularõngad peale jms. Majonees lõhega on nii algeline, ülirasvane ka.
Oleneb rohkem tootjast kui hinnast, ma nt ei osta Kapten Granti asju, kõik on imelik, külmsuitsukala on pudrune, mingi imelik konsistents. Mingi tootja odav suitsulõhe oli ka imeliku maitsega. Wooli oma on ok enamasti. Vici oma on ok, mõnikord pisut ära kuivanud. Viimaseid ostan pigem soodukatega ja mitte pidevalt. Soolalõhet teen ise.
Vot kus inimesed on erinevad. Kapten Grant külmsuitsu filee on parim kõigist, mis müügil. Pealegi oli teise tootja poolt tehtud pimetestis võitja.
Teema siin juba nn poolfabrikaadist, aga mul pigem teine mure. Nimelt on teatud poodide maaletoojate puhul täheldanud, et lõhel või forellil on vastik mudamaitse juures. Lisaks veel Maxima ja Rimi kala on nii tuhmi värvi lihaga. Sealt enam kala ei osta. Viimasel korral oli sama asi Coopi kalaga. M.V Wool kala. Jäle mudamaitse juures. Toorest kala julgen Selverist või Prismast osta. Lidl’i kala jäi proovimata, sest oli otsa saanud. Olen valmis rohkem maksma kui saaks kõrvalmaitseta kala. Soovitus kala majoneesiga ära rikkuda ei ole hea, sest mulle ei maitse (soe) majonees.
Aga kas lõhe mitte oma olemuselt päriselt polegi tuhm? Seda erkrõõsat tekitatakse ju lisaainetega.
Kalamajakas pole ju ainuke pood. Prismas ja Rimis saab küll tüki osta, ei pea tervet fileed või tervet roogitud kala ostma.
Veebipoodides (Selver, Barbora, Prisma jne, võimalik, et on erandeid) ei saa tõesti valida nt 200g fileed, küll aga lõigatakse poes kohapeal soovi korral fileest õiges kaalus tükk.