Esileht Kodunurk Mis on parim toit mida söönud olete?

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 30 )

Teema: Mis on parim toit mida söönud olete?

Postitas:
Kägu

Lihtsalt huvi pärast küsin kui erinevad on inimeste maitsed 2022  kus kõik toiduained praktiliselt kättesaadaval

 

 

 

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Argentiinas sõin asadod aga ise teha ei oska

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui mitte rääkida minia tehtud toidust, siis Pärnus, Black Bowlis. Seal oli eriline salat, ühe maitse seest tuleb esile veel teine maitse.. Samas on toit ka muus osas tasakaalus ega nõrgu rasvast. Välismaalt teab mis erilisi maitseelamusi ei meenu. (Londoni mingis kallis restoranis söödud karjasepirukas oli kõige õudsem asi, mis ma elus söönud olen, see on küll meeles.)

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küpsetatud jäätis banaaniga on meelde jäänud. Soomes, vietnamlaste peetavas restoranis.

 

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaheksajalg. Sõin Stockholmis restoranis kuningliku teatri kõrval tavalise Tallinki Rootsi-kruiisi raames. Kuidas tehtud detailselt, ei mäleta, aga röstitud ta oli ja midagi oli pistmist pohlade või jõhvikatega.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Balil, värksekelt püütud kala, õrnalt soolatud, värske salatiga  – väga hea oli. Ma isegi ei suuda meenutada, mis kala see oli, aga kohutavalt  hea oli.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõht peab tühi olema ja värskes õhus tuleb enne sööki pikalt olla, siis maitsevad paljud toidud imeliselt. Parim toit on see, kui kõht on väga tühi, tükk aega pole süüa saanud ja siis tekib võimalus midagi süüa.

+14
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen suur shokolaadi sõber ja Bostonis oli üks pisike pagarikoht kus müüdi seda õiget brownit. See oli jumalik! Mitte kuskil mujal ma ei ole paremat saanud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iirimaal Carlow’s on üks koht nimega Mimosa ja sealsed krevetid küüslauguga on taevalikud. Iga kord kui Iirimaal käin, siis külastan seda söögikohta.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabaduse alguses mingid väga õhukesed pealt sokolaadiga välismaised piparkoogid.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik oleneb kontekstist.

Minu elu absoluutne maitseelamus on olnud soola sisse kastetud rukkileiva tükk maratoni 36. kilomeetril. Seda emotsiooni ei ole siiani veel miski ületanud.

 

 

+13
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Grillitud tiigerkrevetid Venezuela väikeses külas Kariibi mere ääres. Midagi sellest paremat ei ole ma oma 53 eluaasta jooksul söönud.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik oleneb kontekstist.

Minu elu absoluutne maitseelamus on olnud soola sisse kastetud rukkileiva tükk maratoni 36. kilomeetril. Seda emotsiooni ei ole siiani veel miski ületanud.

Kahju muidugi kui maitse puudub, aga siis peabki vist suu tuimaks suusatama, et soola maitset tunda 😀

+4
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin mõni ajab maitseelamuse lihtsalt elamusega segamini. Loomulikult, kui kolm päeva söömata olla või maratoni joosta, tundub igasugune solgipiiril söök, mida muidu sel kujul ei võtaks suu sissegi, imehea.ka

+7
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin mõni ajab maitseelamuse lihtsalt elamusega segamini. Loomulikult, kui kolm päeva söömata olla või maratoni joosta, tundub igasugune solgipiiril söök, mida muidu sel kujul ei võtaks suu sissegi, imehea.ka

Sa nimetad leiba solgiks?

+7
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks suitsune pardifilee veinikastme ja köögiviljadega, väga paigas maitsed ja täpselt õiges küpsusastmes kõik komponendid.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei oskagi seda kõige-kõigemat nimetada, päris palju ülihäid roogasid olen väljamaal söönud.

Imelised olid tempurataignas köögiviljad Sri Lankal, kusjuures osa neist ka mingid maitsetaimede lehed.

Väga meeldis kalmaar küüslauguga Vietnamis, sõin seda pea igal õhtul ühe kohaliku Ukraina päritolu koka restos.

Mehhikos nautisin paneeritud hiidkrevette, otse pannilt tulnud, särisevana laual. Ja liha-köögivilja-riisi-ananassihautist, mida serveeritigi ananassi koorest moodustunud kausis.

Bulgaaria imeroog oli oma silma all grillitud värske meriahven, ülihea. Pärast seda ma enam Eestis restoranis kala ei telli, kõik siinsed kalatoidud on puhas pettumus.

 

 

 

 

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kokast sõbra võis praetud kammkarp ühel välisreisil.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pingviini jäätis  jättis küll kustumatu mulje.

 

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isa tehtud šašlõkk, selle vohmisin üksinda kinni, isa ja ema jäid suu ammuli vahtima.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanaema hapukapsasupp. Ise tehes ei tule sama maitsega, ma ei tea, mis nipp tal seal oli.

Mehhiko ja Tai tänavatoidud.

Küpsetatud lõhe – seda on väga raske ära rikkuda ka ise tehes.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isa tehtud šašlõkk, selle vohmisin üksinda kinni, isa ja ema jäid suu ammuli vahtima.

Kui palju seda siis umbes oli, et teistele ei jätkunud?

 

 

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sushi ühes Jaapani kauges mereäärses väikelinnas, ostetud tavalisest keti-toidupoest – aga tehtud sealsamas püütud kalast veerand tundi varem. Milline maitse! Karp maksis umbes viis eurot, sõime rannaliival. Ükski kallis uhke sushirestoran pole sinna küündinud.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on ka krevetid üks parima maitsega toiduaine üldse.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin mõni ajab maitseelamuse lihtsalt elamusega segamini. Loomulikult, kui kolm päeva söömata olla või maratoni joosta, tundub igasugune solgipiiril söök, mida muidu sel kujul ei võtaks suu sissegi, imehea.ka

Sa nimetad leiba solgiks?

Ei. Maratonijooksul kuiv leib soolaga. KUIVALT

Vaesusõhtul muidugi ideaalne.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Leivast rääkides. Teed osso buccot vms lihatoitu, kus on vaja rasvast liha enne pruunistada. Pruunistad liha pannil. Paned ahju. Ja siis pistad tüki musta leiba sealt samasta soola, pipra ja muude maitseainetega rasvast läbi.

Õunakook, kus on õnnestunud saavutada tasakaal karedmoni, sidrunikoore ja kaneeli vahel. Sinna juurde vaniljejäätis.

Värske mustikasai, otse ahjust, siiani mäletan seda maitset esimesest korrast, kui tegin. https://www.jamieoliver.com/recipes/bread-recipes/sexy-swedish-buns/

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen hõrgutisi söönud erinevates kohtades küll ja küll, aga mitte miski ei saa selle vastu kui suvel hakkavad endal aiamaal ja puude otsas ning põõsastel asjad valmima. Isegi esimesed keedukartulid oma aiamaalt maitsevad paremini kui peenes restoranid tehtud krevetid.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen hõrgutisi söönud erinevates kohtades küll ja küll, aga mitte miski ei saa selle vastu kui suvel hakkavad endal aiamaal ja puude otsas ning põõsastel asjad valmima. Isegi esimesed keedukartulid oma aiamaalt maitsevad paremini kui peenes restoranid tehtud krevetid.

Sest sellele toidul on teine emotsioon. Ja kindel see, et need on kõige paremad.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanaema hapukapsasupp. Ise tehes ei tule sama maitsega, ma ei tea, mis nipp tal seal oli.

Mehhiko ja Tai tänavatoidud.

Küpsetatud lõhe – seda on väga raske ära rikkuda ka ise tehes.

Seda viimast kiputakse just ära rikkuma liigse küpsetamisega. Lõhe peaks jääma hästi õrn, maksimaalselt 12 minutit küpsetades (viimase aja õhemad fileed tahavad veelgi vähem). Aga tavaliselt lastakse 20-30 minutit ja täiesti kuivaks.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu vanaema tehtud pruun jahusoust, see perekoolikate õudusunenägu.

Ükski vanaema neljast tütrest ei osanud sama head teha, minul ei ole tasu proovidagi-ei ole enam puupliiti ega kodusea soolaliha.

+3
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 30 )


Esileht Kodunurk Mis on parim toit mida söönud olete?