Esileht â€ș Erivajadustega laps â€ș mure..

NĂ€itan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 37 )

Teema: mure..

Postitas:
KĂ€gu

Tere

Olen erivajadusega poja ema ja elan kortermajas. Kuidas on teil suhted naabritega ? politseid ei kutsu ? ma nii stressis sellest, et jĂ€rsku enam ei suudeta ja kutsutakse politsei 🙁

0
-1
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Situatsiooni ei tea on raske nÔu anda. Naabritel ka Ôigus kodurahule.

On olnud ka juhtumeid, kus erivajadusega laps emale kallale lĂ€heb – seega samas kui naabrid nĂ€iteks Ă”htul karjumist, mĂ€ratsemist, asjade viskamist, nutmist vmt peaks kuulma on ka Ă”igustatud politsei kutsumine.

+10
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Pigem tugevad hÀÀled, et nii raske juhtum ei ole Ă”nneks 😀

+1
-3
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Peale kĂŒmmet Ă”htul olgu vaikus majas. Enne seda on veel kuidagi talutav, aga kui magamise ajal trall kĂ€ib, siis lĂ€hen kĂŒll vihaseks. Ja muidugi suured paksud vaibad maha.

+9
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
KĂ€gu

Kui Sa situatsiooni ei kirjelda on vĂ€ga raske midagi kaasa rÀÀkida. Vastan kĂŒsimusele: mul ka erivajadusega laps ja naabritega suhted head, politseid ei kutsu. Midagi see Sulle juurde ei anna, sest minu lapse erivajadus ei mĂ”juta kuidagi naabrite eluolu.

+6
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Kui Sa situatsiooni ei kirjelda on vĂ€ga raske midagi kaasa rÀÀkida. Vastan kĂŒsimusele: mul ka erivajadusega laps ja naabritega suhted head, politseid ei kutsu. Midagi see Sulle juurde ei anna, sest minu lapse erivajadus ei mĂ”juta kuidagi naabrite eluolu.

Kas natukene imelik ei ole niimoodi kĂŒsida? Ilmselgelt TA laps tekitab mĂŒra vĂ”i karjub, kui TA on kĂŒsimuse sellisena pĂŒstitanud.

Loomulikult ei kutsu keegi vaiksele puudega lapsele politseid.

Seega, sinu vĂ”rdlus, et sinu lapse erivajadus kĂŒll ei mĂ”juta kuidagi naabrite eluolu, on tĂ€iesti asjassepuutumatu. Ja mĂ”nes mĂ”ttes isegi kohatu.

+12
-3
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Pigem tugevad hÀÀled, et nii raske juhtum ei ole Ă”nneks 😀

Ilmselt on see siiski pidev? Tugevad hÀÀled, et justkui ainult jutt kostab lÀbi?
Mis politsei asjast arvab?

Selles osas
 et on tÔesti olemas ka naabreid, kes teisele politsei kutsuvad seepÀrast, et keegi oma kodus kÔnnib vÔi julgeb vett lasta. On selliseid naabreid, kes ise pidutsemist ja valju muusikat ette kujutavad ja seepeale ka normaalsetele naabritele politseid kutsuvad jne.

HĂ€sti-hĂ€sti raske on mingit nĂ”u anda, eks sa ilmselt ise tead paremini, et kas selle taga on tĂ”esti reaalne kostuv mĂŒra vĂ”i naabrid, kel luulud ja kes ĂŒksĂ”ik kellele seal elavale kutsuks.

+3
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Vabandust, aga sa nagu ise ei taju, et see on hoopis teine olukord, millest sina aru saad?

+3
-2
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Kas natukene imelik ei ole niimoodi kĂŒsida? Ilmselgelt TA laps tekitab mĂŒra vĂ”i karjub, kui TA on kĂŒsimuse sellisena pĂŒstitanud.

Loomulikult ei kutsu keegi vaiksele puudega lapsele politseid.

Seega, sinu vĂ”rdlus, et sinu lapse erivajadus kĂŒll ei mĂ”juta kuidagi naabrite eluolu, on tĂ€iesti asjassepuutumatu. Ja mĂ”nes mĂ”ttes isegi kohatu.

Mu kommentaar kirjutatud nĂ€itena, et kui kĂŒsida kontekstita kĂŒsimus ja saada kontekstita vastus, siis nĂ€iliselt justkui vahetatakse infot, kuid sisuliselt mitte. Kindlasti ei olnud selle taga halba kavatsust.

+5
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Mu kommentaar kirjutatud nĂ€itena, et kui kĂŒsida kontekstita kĂŒsimus ja saada kontekstita vastus, siis nĂ€iliselt justkui vahetatakse infot, kuid sisuliselt mitte. Kindlasti ei olnud selle taga halba kavatsust.

No aga, kui TA niimoodi kĂŒsib, siis jĂ€relikult pĂ”hjusega – ju laps teeb mingil moel lĂ€rmi. Ja see, kas laps karjub vĂ”i kolgib vĂ”i segab muul moel naabreid, ei olegi oluline.

Tegelikult vĂ€ga keeruline olukord. Mul on kaks raske puudega last. Üks lastest karjus vastsĂŒndinu ja beebieas pĂ”himĂ”tteliselt koguaeg. Ta magas kĂŒmne minuti kaupa ja Ă€rkveloleku ajal karjus. Enamasti oli tal valukisa (tagantjĂ€rele saime teada, et tal olid ilmselt  peavalud). See oli lihtsalt nii Ă”udne, kui alt kuri mutt muudkui ukse taga rĂ€uskamas kĂ€is, Ă€hvardas ja harjavarrega vastu lage tagus. TĂ€iesti jĂ”uetuse tunne tekkis. Mitte midagi teha ei saa. Laps rahustamise ajal ei rahune, vaid lihtsalt karjub. Siis me veel ei teadnud, et tal on puue. Alt tĂ€di konkreetselt uskus, et me oleme lohakad lapsevanemad, kes ei hooli oma lapsest vĂ”i suisa vÀÀrkohtlevad last, sest miks muidu laps nutab koguaeg.

Kui laps suuremana talle koridoris vastu tuli, siis sisises lĂ€bi hammaste – issand, kui Ă”udne!

+8
-8
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

No aga, kui TA niimoodi kĂŒsib, siis jĂ€relikult pĂ”hjusega – ju laps teeb mingil moel lĂ€rmi. Ja see, kas laps karjub vĂ”i kolgib vĂ”i segab muul moel naabreid, ei olegi oluline.

Teil oli tĂ”esti halb kogemus. See naabrinaine oleks ilmselt ka “tavalise” beebi gaasivalude ajal samasugune hĂŒsteerik olnud.

Ma leian, et on oluline, mis mĂŒratase on, sest vahel inimesed keskenduvad oma situatsioonile nagu see toimuks esmakordselt maailmas just nendega. Saan aru, et TA probleem seisneb selles, et tal on stress lapse lĂ€rmakuse tĂ”ttu, kuid reaalselt ei pruugi selleks alust olla.

Mullegi mitmeid lastega naabreid sattunud ja “tavalised” lapsed ei ole vaiksed. Neid eristanud on see, kuidas vanemad korrale kutsuvad vĂ”i siis ei kutsu. Ühed olid konkreetsed “pĂ”rgulised”, keda vanemad korrale kutsusid vaid siis kui omal kĂŒlalised olid. Muul ajal suunasid ka koridori mĂ€ngima – veel raskem taluda.

PĂ€eva lĂ”pus suuresti taandub olukord ka naabritele, ĂŒldiselt siiski inimesed saavad aru vĂ€ikese lapse “tujudest”, erivajadusega lapse omadest ka.

Paraku kurje naabrimutte olematuks ei tee, olin ise vĂ€iksena vĂ€ga mĂŒĂŒrililleke aga ĂŒks naabrimutt ikka leidis iga pĂ€ev pĂ”hjuse röökima tulla. 🙂

+3
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Tegelikult vĂ€ga keeruline olukord. Mul on kaks raske puudega last. Üks lastest karjus vastsĂŒndinu ja beebieas pĂ”himĂ”tteliselt koguaeg. Ta magas kĂŒmne minuti kaupa ja Ă€rkveloleku ajal karjus. Enamasti oli tal valukisa (tagantjĂ€rele saime teada, et tal olid ilmselt peavalud). See oli lihtsalt nii Ă”udne, kui alt kuri mutt muudkui ukse taga rĂ€uskamas kĂ€is, Ă€hvardas ja harjavarrega vastu lage tagus. TĂ€iesti jĂ”uetuse tunne tekkis. Mitte midagi teha ei saa. Laps rahustamise ajal ei rahune, vaid lihtsalt karjub. Siis me veel ei teadnud, et tal on puue. Alt tĂ€di konkreetselt uskus, et me oleme lohakad lapsevanemad, kes ei hooli oma lapsest vĂ”i suisa vÀÀrkohtlevad last, sest miks muidu laps nutab koguaeg.

Kui laps suuremana talle koridoris vastu tuli, siis sisises lĂ€bi hammaste – issand, kui Ă”udne!

Palun saa aru ka teistest inimestest, kui elad kortermajas. Nad on samamoodi omas kodus ja soovivad ehk magada. Sinu asi on tagada rahu. Mine oma puudega lapsega Ôue jalutama, nÀiteks, kahju see ju ei tee. Tegele. Sinu probleem pole naabrite probleem.

VÔi osta oma maja, mitte keegi ei kobise.

+12
-11
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Palun saa aru ka teistest inimestest, kui elad kortermajas. Nad on samamoodi omas kodus ja soovivad ehk magada. Sinu asi on tagada rahu. Mine oma puudega lapsega Ôue jalutama, nÀiteks, kahju see ju ei tee. Tegele. Sinu probleem pole naabrite probleem. VÔi osta oma maja, mitte keegi ei kobise.

Sa ei lugenud mu postitust korralikult. Mu laps magas kĂŒmne minuti kaupa. Ja Ă€rkveloleku ajal karjus. See tĂ€hendab seda, et ma oleksin pidanud non-stop oma lapsega Ă”ues olema.

Saan aru, et sul endal isiklik kogemus puudub olukorraga, kus sul on just selline laps, sellepÀrast sa ei saagi aru, kuidas ei ole vÔimalik midagi ette vÔtta. No ei ole!

Muide, viibisin tĂ”esti pĂ€eval suure osa ajast Ă”ues – “kisendava vankriga”. Ja suveperioodil elasin koguaeg maakodus.

Mida sellises olukorras oleks saanud veel teha? KÔik ei suuda omale maja osta.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Natuke annab siiski vaipade ja seinakatete, kardinatega summutada, et igasugu trampimine, nutt, jutt jne nii valjult lÀbi ei kostuks. St kui tÔesti kostub ja ongi tihedalt siis ikkagi oleks ka lapsevanema asi oma vÔimaluste piires midagi ettevÔtta, et naabritele vÀhem lÀbi kostuks.

+8
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

TA, oled Sa naabritega suhelnud sel teemal? Mul elab ĂŒĂŒrikorteris erivajadusega lapsega ĂŒksikema ja naabriprouad on vĂ€ga arusaajad, kuigi ta ise kangesti pĂ”eb.

+7
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Eestis kasvatavad paljud emad ĂŒksi oma raske puudega last.  Paljud isad lasevad ju kohe jalga, kui probleem on majas.

Ma ei tea, kuidas tĂ€na on, aga veel mĂ”ni aasta tagasi oli raske puudega toetus kuus 80 eurot. Kui nĂŒĂŒd ema ei saa sellise lapse kĂ”rvalt tĂ€iskoormusel tööl kĂ€ia, vĂ”i ei saa ĂŒldse tööl kĂ€ia – on ka selliseid juhtumeid, siis sinu soovitus: osta oma maja, on pehmelt öeldes ĂŒlimalt ĂŒlbe ja nĂ€itab selgelt, kui tohutult mĂ”istmatuid ja madala empaatiavĂ”imega inimesi on ikka olemas.

+13
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu
  1. Mu kommentaar kirjutatud nĂ€itena, et kui kĂŒsida kontekstita kĂŒsimus ja saada kontekstita vastus, siis nĂ€iliselt justkui vahetatakse infot, kuid sisuliselt mitte. Kindlasti ei olnud selle taga halba kavatsust.

Tegelikult vĂ€ga keeruline olukord. Mul on kaks raske puudega last. Üks lastest karjus vastsĂŒndinu ja beebieas pĂ”himĂ”tteliselt koguaeg. Ta magas kĂŒmne minuti kaupa ja Ă€rkveloleku ajal karjus. Enamasti oli tal valukisa (tagantjĂ€rele saime teada, et tal olid ilmselt peavalud). See oli lihtsalt nii Ă”udne, kui alt kuri mutt muudkui ukse taga rĂ€uskamas kĂ€is, Ă€hvardas ja harjavarrega vastu lage tagus. TĂ€iesti jĂ”uetuse tunne tekkis. Mitte midagi teha ei saa. Laps rahustamise ajal ei rahune, vaid lihtsalt karjub. Siis me veel ei teadnud, et tal on puue. Alt tĂ€di konkreetselt uskus, et me oleme lohakad lapsevanemad, kes ei hooli oma lapsest vĂ”i suisa vÀÀrkohtlevad last, sest miks muidu laps nutab koguaeg.

Palun saa aru ka teistest inimestest, kui elad kortermajas. Nad on samamoodi omas kodus ja soovivad ehk magada. Sinu asi on tagada rahu. Mine oma puudega lapsega Ôue jalutama, nÀiteks, kahju see ju ei tee. Tegele. Sinu probleem pole naabrite probleem.

Kas pÀriselt ka selliseid inimesi olemas on kes niimoodi mÔtlevad ja teistega suhtlevad.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Tegelikult kui ma ei saaks ĂŒhelgi ööl magada, kuna kellegi laps vahetpidamata röögib, siis oleks ikka probleem kĂŒll. Vahel vĂ”ib juhtuda igasuguseid asju, aga kui see oleks konstantne lĂ€rm
 ma ei tea. Ju koliksin ise Ă€ra. Puudega lapsest ja tema vanematest on muidugi ka kahju.

+13
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Aitavad kĂ”rva tropid vĂ”i mĂŒrasummutavad kĂ”rvaklapid. Ei pea kohe kolima hakkama, sest uues kohas lĂ€rmab jĂ€lle keegi teine.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Palun saa aru ka teistest inimestest, kui elad kortermajas. Nad on samamoodi omas kodus ja soovivad ehk magada. Sinu asi on tagada rahu. Mine oma puudega lapsega Ôue jalutama, nÀiteks, kahju see ju ei tee. Tegele. Sinu probleem pole naabrite probleem. VÔi osta oma maja, mitte keegi ei kobise.

Sa ei lugenud mu postitust korralikult. Mu laps magas kĂŒmne minuti kaupa. Ja Ă€rkveloleku ajal karjus. See tĂ€hendab seda, et ma oleksin pidanud non-stop oma lapsega Ă”ues olema.

Saan aru, et sul endal isiklik kogemus puudub olukorraga, kus sul on just selline laps, sellepÀrast sa ei saagi aru, kuidas ei ole vÔimalik midagi ette vÔtta. No ei ole!

Muide, viibisin tĂ”esti pĂ€eval suure osa ajast Ă”ues – “kisendava vankriga”. Ja suveperioodil elasin koguaeg maakodus.

Sel juhul ma siiski paluksin lastearstilt ravimeid, mis lapse rahulikkusele kaasa aitaksid ja valu Àra vÔtaksid. Saad ise rahu ja saavad naabrid rahu. Laps ise veel ennekÔike.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu
  1. Mu kommentaar kirjutatud nĂ€itena, et kui kĂŒsida kontekstita kĂŒsimus ja saada kontekstita vastus, siis nĂ€iliselt justkui vahetatakse infot, kuid sisuliselt mitte. Kindlasti ei olnud selle taga halba kavatsust.

Kas pÀriselt ka selliseid inimesi olemas on kes niimoodi mÔtlevad ja teistega suhtlevad.

HÀsti, olen paha inimene. Aga kujuta nyyd sina hetkeks ette, et see korter asub sinu korteri peal kuskil paneelikas, kus kÔik kostab lÀbi viimase pisiasjani? Kaua oled mÔistev ja Ônnelik?

Magada ei saa, pidev nutt ja kisa. Iga hommik lĂ€hed magamata olekus naeratades tööle, Ă”htul koju jĂ”udes kĂŒpsetad ja viid puudega lapse emale veel naeratades isetehtud muffineid? JĂ€rgmisel ööl jĂ€lle ei maga ja naeratus su nĂ€ol aina pĂŒsib. Ja nii aastaid.

Ole nĂŒĂŒd hetkeks aus. Oled sinagi oma korteri laenuga ostnud ja maksad pangale igakuiselt hingehinda.

Mis ma valesti ĂŒtlesin, et naabritel on Ă”igus oma korteris seadusega ettenĂ€htud rahule ja vaikusele?

+14
-5
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Sel juhul ma siiski paluksin lastearstilt ravimeid, mis lapse rahulikkusele kaasa aitaksid ja valu Àra vÔtaksid. Saad ise rahu ja saavad naabrid rahu. Laps ise veel ennekÔike.

Sa nagu tĂ”siselt usud, et sellises olukorras lapsevanem ei ole juba kĂ”ike pĂŒĂŒdnud teha? Tema ju peab ise ka selle lĂ€rmi sees olema ning ilmselt on ta ka ise vĂ€ga huvitatud rahust ja vaikusest.

+10
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Sa nagu tĂ”siselt usud, et sellises olukorras lapsevanem ei ole juba kĂ”ike pĂŒĂŒdnud teha? Tema ju peab ise ka selle lĂ€rmi sees olema ning ilmselt on ta ka ise vĂ€ga huvitatud rahust ja vaikusest.

Jah, aga tema erivajadusega laps vÔib teha pÔrguks oma ema elu, aga naabrite elu ta siiski pÔrguks teha ei tohi. Nii lihtne see vahe ongi.

Naaber ei pea hakkama elama emaga samas rĂŒtmis, et magamine toimub 10 minuti kaupa, ta pole seda last ju sĂŒnnitanud. Kuidas ĂŒldse saab sellist vastutulekut eeldada?

Naaber peab erinevalt emast hommikul vara tööle minema.

+10
-4
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Hea suhtumine kĂŒll, lapsukesed karjuvad, aga naabrimutid rĂ€uskavad. Õigus öörahule ja vaikusele on igal inimesel, ka sellel, kelle naabriks on puudega laps. Ma ei kujutaks ette, kui ma ei saaks öösel magada, olen suht kehva unega ja kui naabrite laps öö lĂ€bi röögib (vabandust -karjub) oleksin ise ka rĂ€uskav vanamutt valmis.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Tuttavad vahetasid elukohta ja koera pĂ€rast. Koer haukus ĂŒksi olles, maalt toodud vana koer. Leidsid sellise majaosa, mis olid suht eraldi (koridor oli vahel), kus haukumine ei seganud. Varasemas kohas olid naabrid vĂ€ga hĂ€iritud (ja mĂ”istetav ka), siis uues oli vaid kergelt kuulda ja siis naabritel oli teada – ahaa, kedagi peale koera kodus ei ole.

+7
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Eestis kasvatavad paljud emad ĂŒksi oma raske puudega last. Paljud isad lasevad ju kohe jalga, kui probleem on majas.

Ma ei tea, kuidas tĂ€na on, aga veel mĂ”ni aasta tagasi oli raske puudega toetus kuus 80 eurot. Kui nĂŒĂŒd ema ei saa sellise lapse kĂ”rvalt tĂ€iskoormusel tööl kĂ€ia, vĂ”i ei saa ĂŒldse tööl kĂ€ia – on ka selliseid juhtumeid, siis sinu soovitus: osta oma maja, on pehmelt öeldes ĂŒlimalt ĂŒlbe ja nĂ€itab selgelt, kui tohutult mĂ”istmatuid ja madala empaatiavĂ”imega inimesi on ikka olemas.

Kuid see sama erivajadusega lapse ema ei oleks ilmselt sugugi rahul sellega, kui naabrite juurest kostev lĂ€rm tema lapse uneaja kĂŒmme minutit paari-kolme minutiliseks teeb.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

TA kuidas su laps öösiti magab? Kas Ă€rkab tihti ja karjub/peksab? Kui lĂ€rm on pĂ€evasel ajal, siis ei ole ĂŒhelgi naabril Ă”igust kobiseda. Kodukontoris töötajad saavad kontorisse minna. Kui see lĂ€rm on öösiti, siis uuri lapse arstilt Ă€kki Ă”rnatoimega rahusteid kui asi kĂ€est lĂ€heb. ÜlevĂ€sinud last on vĂ€ga raske rahustada.

Minul on ka erivajadusega laps ja kui on olnud emotsiooniderohke pĂ€ev, siis teda raske rahustada ning Ă€rkab tihti. Ma juba tunnen Ă€ra olukorra, kus pean talle Ă”htul natuke rahustit andma. Me kĂŒll elame eramajas, aga siiski tahaks ka ise vĂ€lja puhata.

+3
-7
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

Ma leian, et kui probleem on tĂ”sine ja lootust selle möödumisele niipea ei ole, tuleb teha enda elukorralduses muudatusi. Naabrid ei pea taluma enda kodus pidevat lĂ€rmi ning nende Ă€ra kolimine ei lahenda ka probleemi. Ega korter ju seepeale tĂŒhjaks ei jÀÀ. Lisaks kuidas nad ĂŒldse mĂŒĂŒa saavad sellise puudusega korterit?
Osta maja ei ole mingi ulmeline soovitus Eesti tingimustes. Maja ei pea ometigi asuma kuskil kallis piirkonnas, Eesti on nii vÀike, et vÀhem kui tunni kaugusel suurematest keskustest saab palju odavamalt kinnisvara endale osta. Kui on vaja seetÔttu töökohta vahetada, siis on. Pole midagi teha ja teised vÔÔrad inimesed ei pea kannatama aastaid selle tÔttu, et sina ei taha. Teine variant oleks oma korter teha korralikult helikindlaks, kuid see ei pruugi maja ostust sugugi odvam lahendus tulla.

+7
0
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

TA kuidas su laps öösiti magab? Kas Ă€rkab tihti ja karjub/peksab? Kui lĂ€rm on pĂ€evasel ajal, siis ei ole ĂŒhelgi naabril Ă”igust kobiseda. Kodukontoris töötajad saavad kontorisse minna. Kui see lĂ€rm on öösiti, siis uuri lapse arstilt Ă€kki Ă”rnatoimega rahusteid kui asi kĂ€est lĂ€heb. ÜlevĂ€sinud last on vĂ€ga raske rahustada.

ka pĂ€evasel ajal ei tohi naabrite rahu rikkuda. naabritel on mĂ”istlik talumiskohustus, aga terve pĂ€ev karjuv ja laamendav laps ĂŒletab selle

+7
-1
Please wait...

Postitas:
KĂ€gu

ka pĂ€evasel ajal ei tohi naabrite rahu rikkuda. naabritel on mĂ”istlik talumiskohustus, aga terve pĂ€ev karjuv ja laamendav laps ĂŒletab selle

Kuid kestev remont, laste omavahelised kaklused ja pidevad koosolekud kĂ”rvaklappideta on justkui tolereeritav, aga erivajadusega laps ei tohi hÀÀlt teha? Miks inimesed tööl ei kĂ€i? Operatsioonist taastumine ei pea toimuma haudvaikses keskkonnas. Haavad paranevad ka normaalse mĂŒra keskel.

Ükski laps ei karju pĂ€evad lĂ€bi. Erivajadusega laps ei oska vahel end teisiti vĂ€ljendada. Kellele ei sobi sellises elukeskkonnas olla vĂ”ib Ă€ra minna.

+3
-8
Please wait...

NĂ€itan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 37 )

Esileht â€ș Erivajadustega laps â€ș mure..