Lugesin Delfi Oma maitse rubriigi pealkirja, et, et Elina Netšajeva valmistab imehead õunakooki. Kas kellelgi on selle koogi retsepti jagada?
Teema: Palun Elina Netšajeva õunakoogi retsepti
Vaatasin, et see on juubeli pulbriga. Edasi ei lugenud, sulgesin artikli.
<h3 style=”box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 0.5rem; font-family: Optima, sans-serif; line-height: 1.6; font-size: 21px;”>Elina Nechayeva pere salajane õunakook</h3>
ma ei saa aru miks see tekst selline tuleb?
ma ei saa aru miks see tekst selline tuleb?
Tänu perekooli uuendustele!
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>Elina Nechayeva pere salajane õunakook</span>
PÕHI:
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>1 pakk (450 g) Juubeli tordipulbrit</span>
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>200 g võid</span>
TÄIDIS:
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>500 g hapusid õunu</span>
12 dl suhkrut
KATE:
50gr. võid
1dl vett
4 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl kõpsetuspulbrit
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”> Suru või ja tordipulber pehmeks tainaks ja silu laiali küpsetuspaberiga kaetud ahju-plaadile. Sinna peale pane suhkruga segatud õunatükid.</span>
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>Sulata 50 g võid 1 dl kuumas vees ja lase jahtuda.</span>
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>Sega munad suhkruga ning lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Ühenda või ja vee seguga. Vala segu põhja ja täidise peale ning küpseta 175-kraadises ahjus 50–60 minutit.</span>
<span style=”color: #212529; font-family: ‘Helvetica Neue’, Helvetica, Arial, sans-serif;”>Soovitus: Imeline koos vanillijäätise pallikestega</span>
Pulbritest tulevad kõik sama ebameeldiva maitsega.
Pulbritest tulevad kõik sama ebameeldiva maitsega.
Pulbrist põhi on ju kõigil võimalik asendada isetehtuga, see ju ülejäänud retsepti ei mõjuta.
Pulbritest tulevad kõik sama ebameeldiva maitsega.
Pulbrist põhi on ju kõigil võimalik asendada isetehtuga, see ju ülejäänud retsepti ei mõjuta.
Mis see ülejäänud retsept seal siis on? See purukiht või?
Olles suur koogiküpsetaja jätab see retsept mu’sse sügavad kahtlused koogi “imeheaduses”, selle katte konsistents tundub üsna vale ja põhi üldse imelik. Kui keegi teeb, andke teada, kuidas läks 🙂
Pulbrist põhi on ju kõigil võimalik asendada isetehtuga, see ju ülejäänud retsepti ei mõjuta.
Jah, see põhi ongi kõige ebaolulisem asi selle koogi juures, see tee, millest ise tahad. Täidis ja kate moodustavad põhilise osa.
Kusjuures, ainus koogipulber, mis mulle meeldib, ongi “Juubeli”. Teeme sellega kihilist õuna-marja-rosina-kohupiimakooki rohke võiga.
Täidis ja kate moodustavad põhilise osa.
Kate on biskviit, millele on lisatud vett – oskad sa öelda, kuidas vee ja vähese või lisamine muudab biskviittaina olemust? Kui keegi peale EN veel kinnitaks, et see on imehea õunakook, siis ehk isegi prooviksin teha, aga retsepti lugedes küll mingit emotsiooni ei teki.
Täiendan: see Juubeli koogi pulber tõukas mind ka automaatselt eemale, teeksin ilmselt muretaignapõhjaga.
Juubelitordipulbrit ma ei põlga, see oli mu lapsepõlvekookide sees kogu aeg ja mulle maitses 🙂 Praegu kasutan vahel isetehtud koogipõhja sees pooleks tavalist jahu ja juubelitordipulbrit. Aga mingi kookide kõrgtase see ju ometi pole.
Võiga juubeli tordipulber jääb tõenäoliselt natuke liivataigna moodi ja pealmine kiht biskviittaigna moodi (milleks biskviittaignasse üldse või ja vesi), see pole ju midagi ime-erilist, see on üks tavalisemaid õunakooke, igas kohvikus on selliseid.
Õunakoogi puhul on väga oluline, milliseid õunu kasutate.
Õunakoogi puhul on väga oluline, milliseid õunu kasutate.
See peaks küll igale eestlasele juba geneetiliselt teada olema, et õige koogiõun on antoonovka 😉
Õunakoogi puhul on väga oluline, milliseid õunu kasutate.
See peaks küll igale eestlasele juba geneetiliselt teada olema, et õige koogiõun on antoonovka ????
Ole nüüd 🙂 Antonovka on hea küll, aga suht tuim ja saab päris küpseks alles oktoobris. On ikka palju õunasorte (ka vanu eestimaiseid), mis on piisavalt mahlased, ühtaegu maitselt nii magusad kui ka hapukad, igati sobivad kookideks. Ja mis on valmis juba augustis.
Ja kellel pole (enam) oma aiast Antonovkat võtta (Antonovka on siiski kõige enam mahlaõun ja taliõun), siis välismaal on “ainukese õige koogiõuna” tiitel Granny Smithi sorti õuna käes (poes see kõva, hapu ja roheline). Tegelikult iga õun sobib, mis ei ole väga pude ega liiga magus/happesuseta.
Teen õunakooke valgest klaarist kuni sibulõunteni, mida aga võtta on, seda koogi sisse uhan. Eks igal ühel on oma lemmikretsept, sõbranna teeb samuti Juubelipulbrist väga head kooki. Endal on lhtne ja lollikindel retsept.
Põhja juures oli või kogus puudu.
Põhja juures oli või kogus puudu.
Ei olnud puudu, esimese reana oli ju kirjas 200 g võid.