Esileht Kodunurk Philipsi või Tefali kuumaõhu fritüür?

Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )

Teema: Philipsi või Tefali kuumaõhu fritüür?

Postitas:
Kägu

Kumbat soovitate, ei oska otsusele jõuda?

 

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Peaasi, et kopsik/korv oleks ilusti lai ja mitte kitsas+sügav, ta praeb-pruunistab siiski pealtpoolt ja on tähtis, et toit oleks laiali laotatud. Mõned mudelid on liiga sügava mõttetu kopsikuga, kus toit ei valmi ühtaselt ja kätte saada ebamugav. No ahjus ka ei pruunista nt friikaid hunnikus või kausis, ikka plaadile laiali laotatult. Uuemad on lausa plaatidega, mitte kopsikuga. Ja suurus on tähtis, suuremale perele alla 5-6L ei vaataks üldse.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Mul on Xiaomi, see on ilus väike, samas 2 teismelise näljasööstudeks piisava suurusega.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Tefal 3in1 – fritüür, grill ja auruti. Muahh masin, see grill on isegi parem ja rohkem kasutatav kui kuumaõhurežiim (ei kuivata ära nii), kanakoivad ja šašlõkk tuleb grillil peaaegu nagu päris (noh umbes nagu elektrigrillil), isegi paremad kui praeahjus.

+1
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Aga kas näiteks hakkliha saab praadida kuumaõhufritüüris? Või küsin niipidi – mida ei saa praadida seal? Kas muna saab praadida, kui on olemas vastava suurusega pann? Just igasuguse praadimise tahaks asendada.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Aga kas näiteks hakkliha saab praadida kuumaõhufritüüris? Või küsin niipidi – mida ei saa praadida seal? Kas muna saab praadida, kui on olemas vastava suurusega pann? Just igasuguse praadimise tahaks asendada.

Kuumaõhufritüür on pigem ikka rohkem kui elektriahi. Lihtsalt väiksem, kiirem, efektiivsem – pruunistab kütteelemendiga ja ringleva õhuga.

Liha saab teha, muna ka – aga nö praadimise asemel on sarnasem ahjus küpsetatule.St teoorias on võimalik saada ka praetud hakkliha, aga sama tulemuse saamiseks oleks sinna ikkagi vaja lisada umbes samas koguses õli, mis selle eesmärgi ära nullib.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kellel see fritüür on – milleks teda kodus peamiselt kasutate? Kas argiõhtul ka midagi teete sellega või kiire õhtusöök on ikka poti-panniga ja pliidil?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kellel see fritüür on – milleks teda kodus peamiselt kasutate? Kas argiõhtul ka midagi teete sellega või kiire õhtusöök on ikka poti-panniga ja pliidil?

Iga päev ei kasuta, aga näiteks
– lapsele muffinivormi löön muna lahti, lisan riivjuustu, sinki, tomatit vmt.
– teen seal karjalapirukaid (poest ostetud)
– endale lõunaks nt bataadifriikaid
– maitsestatud kanakoibasid, kanafileed, šašlõkki, aga ka erinevaid lihapalle, snitlsleid
– krevette, kanafileed nt kui caesari salatit teen
– fondanti teinud
– pelmeene, kalapulkasid, sibularõngaid, nacho-juustupalle jmt snäkke
– külmutatud pärmi/pärmi-lehttaigna pirukaid teinud
– külmutatud küüslauguvõi baguette toidu kõrvale
– köögivilju nt paprikat, survikõrvitsat röstinud
– igasugu wrapid, burgerid

kasutan pigem muidugi grillfunktiooni paljude asjadega või alguse grill ja siis kuumõhk peale (krõbedaks).

Kuumaõhu eelis on see, et nii kui tööle panna saavutab ta pea koheselt nt 200 kraadi, samal ajal kui ahi ehk saavutab selle 5-15minutiga, aga wrapp nt üle 5 minuti ei tahagi olla – seega igasugune elektrikulu väiksem, kuna toidu saab kiiremini valmis ja ei kulu aega terve ahju üles soojenemise peale.

Kõiki näiteid pähe ei tule, aga täiesti võimalik teha hasselback kartuleid, mundris kartuleid, täidetud paprikat, täidetud kanafileesid, kapsarulle, liha prantuse moodi jne.
Ehk enamus asju, mida muidu ahjus tegin. Ahju kasutan suuremate toitude jaoks – lasanjed, täidetud paprika, koogid jne. Kuumaõhufritüür pigem selline hea lisa – kiiresti väikest portsu teha, kui midagi juba ahjus ees siis seal lisaks teha jne. Nt saaks ka tervet kana teha, aga seda pigem teen juba ahjus – pigem pelgan siiski, et nii väike pinnaga terve kana läheb pealt (kütteelement üleval) liiga pruuniks, aga seest ehk ei küpse nii ühtlaselt.

Kasutan ka vahepeal mikrolaineahju asemel – näiteks, et eelmise päeva šašlõkki üles soojendada.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Kellel see fritüür on – milleks teda kodus peamiselt kasutate? Kas argiõhtul ka midagi teete sellega või kiire õhtusöök on ikka poti-panniga ja pliidil?

Argiõhtu söögid saab sellega ka kiiremini valmis kui poti ja panniga. Nt kartulisektorid ca 20 minutiga mõnusad ja krõbedad. Nii liha kui kotletid/lihapallid saavad rutem valmis kui praeahjus. Omletti, kõõgivilju jms küpsetada.

Ehk siis tavalisteks kiireteks õhtusöökideks pigem kasutangi.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Pigem mõtle, kas tahad kopsikuga või ahjukujulist. Mul on mõlemad ja ahju moodi riista on lihtsam kasutada.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

St teoorias on võimalik saada ka praetud hakkliha, aga sama tulemuse saamiseks oleks sinna ikkagi vaja lisada umbes samas koguses õli, mis selle eesmärgi ära nullib.

Ma ei pane panni peale ka õli, sest hakkliha ise juba annab nii palju rasva välja, et muidu pärast ujub õlis.

Ainult kanahakklihale panen pisikese törtsu. Sest see ei ole nii rasvane.

Õhufritüüris ma katsetanud ei ole. Aga küpseks saab see kindlasti. Vahepeal peab lihtsalt segama. Muna pidavat ka saama teha. Ahjus, muffinivormis olen küll muna teinud. Ei vaja mingit õli.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

St teoorias on võimalik saada ka praetud hakkliha, aga sama tulemuse saamiseks oleks sinna ikkagi vaja lisada umbes samas koguses õli, mis selle eesmärgi ära nullib.

Ma ei pane panni peale ka õli, sest hakkliha ise juba annab nii palju rasva välja, et muidu pärast ujub õlis.

Ainult kanahakklihale panen pisikese törtsu. Sest see ei ole nii rasvane.

Õhufritüüris ma katsetanud ei ole. Aga küpseks saab see kindlasti. Vahepeal peab lihtsalt segama. Muna pidavat ka saama teha. Ahjus, muffinivormis olen küll muna teinud. Ei vaja mingit õli.

Liha annab rasva välja jah, selleks, et praetu moodi saab ilmselt peab tõesti rohkem segama. Aga ka peekon – küpseb seal omas õlis, aga ütleks ikkagi, et rohkem meenutab seal ka plaadil tehtuna ahjuküpset kui praetut. Kuigi nende vahe juba väiksem.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Aga friikatele jmt piserdan küll rasvainet peale – nt lidlist on pihustiga oliivõli basiilikuga. Siis ikkagi jäävad ilusamad krõbedamad, mitte ei hakka “kuivama”.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

aga nö praadimise asemel on sarnasem ahjus küpsetatule.St teoorias on võimalik saada ka praetud hakkliha, aga sama tulemuse saamiseks oleks sinna ikkagi vaja lisada umbes samas koguses õli, mis selle eesmärgi ära nullib.

Ei ole absoluutselt vaja õli, aga on vaja ahjunõud/kaussi/aluspaberit, kus peal seda praadida ja nagu pannilgi peaks vahepeal seda segama ja tükke väiksemaks labidaga hakkima. Muna praeks siis mitte alt, vaid pigem ülevaltpoolt. Friikatele võib ju jah panna pihustiga natuke õli ainult parema krõbeduse saamiseks, muidu pole vaja.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Lisan: mul on ahjunõud (kasutada võib kasvõi valmistoitude fooliumvorme jms kuumakindlat, mul on klaasist), mis mahuvad sinna kopsikusse ja teen ka ahjukala, ahjuvorme, keeksi, rääkimata kõikidest lihapallidest-kalapulkadest jms. Omlett ehk ahjuomlett/frittata saab hea vormis küpsetada muidugi. Mõni kiire väike banaanikook vms vajab mõnikord vormiga ümberpööramist (pealmine pool on juba küpsenud siis, et alumine ka jumet saaks), fritüür küpsetab ainult ülevaltpoolt, natuke nagu igivana tsuudopott, kes mäletab. Ahju/küülaugukartulitest, friikatest, kartulipudrurosettidets, kauboikartulitest jms ei hakka mainimagi.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:
Kägu

Vau, küll mõni on vahva kokkaja 🙂

0
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 16 postitust - vahemik 1 kuni 16 (kokku 16 )


Esileht Kodunurk Philipsi või Tefali kuumaõhu fritüür?