Algaja kokk olen. Kuidas teha poest ostetud friikartuleid pannil? Kas panna pannile külmutatul kuuma õli sisse? Kuna sool lisada? Kui kaua praadida?
Teema: poe friikartulid
Jah, külmalt kuuma õli sisse. Õli olgu pigem rohkem. Soola pane, millal soovid. Mina panen juba valmistamise ajal. Kui soovid rohkem “mäki” tunnet, kisa sool hiljem, et ei jõuaks lahustuda
Mina panen pannile ilma õlita, sest poe friikatel on juba piisavalt õli sees. Kõige paremad saavad poe friikad siis, kui teha kuumaõhu fritüüriga.
Ahjuplaadil (küpsetuspaberil, õli ei lisa) minu meelest paremad kui pannil aga maitse asi. Soola pane millal soovid. Mõni paneb hoopis kartulimaitseainet. Mõni ei pane midagi kuid sööb ketšupiga või kartulikastmega.
See kui kaua küpsetada pannil, praeahjus või õlis, on pakil kirjas. Ise eelistan friikaid teha praeahjus küpsetuspaberil ja ilma õlita, soola lisan kui peaaegu valmis.
Praeahju küpsetuspaberile, grillrežiimile 250c, kartulimaitseaine lisan kõige lõpuks.
Pannil praadides jäävad vastikud plönnid. Tee ahjus, ilma õlita. Võimalusel kasuta pöördõhku, siis saavad mõnusad ühtlaselt krõbedad.
Mina pole ka kunagi pannil õlis praadinud. Alati ahjus. Küpsetuspaber alla ja pannile. Maitsestan enne ahju panekut, poole küpsemise pealt segan läbi. Ei taha mingit lisarasva.
Päris mitmel on funktsionaalse lugemisoskusega pahasti: inimene küsib PANNIL praadimise kohta, siin räägitakse ahjust ja kuumaõhufritüürist?
Pannile kuuma õli sisse, mina seda viimast ei lisa rohkem kui tavalise praekartuli puhul. Soola panen peale esimest keeramiskorda. Suht kuumal temperatuuril praen.
No ja vastataksegi algajale, et ahjus täiesti ilma õlita saavad kindlasti paremad (mis ongi ju õige, miks ei võiks algajale seda öelda?). Fritüüre jah igaühel pole, aga ahi on ju igas kodus olemas, pole nagu kuidagi pahatahtlik nõuanne ju?
Päris mitmel on funktsionaalse lugemisoskusega pahasti: inimene küsib PANNIL praadimise kohta, siin räägitakse ahjust ja kuumaõhufritüürist?
Võib-olla pidas teemaalgataja silmas ahjupanni?
Tõenäoliselt on TAl ahi ka kodus ja ühinen eelkõnelejatega, et ahjus ja ilma õlita on paremad.
Kuidas teha poest ostetud friikartuleid pannil?
Tõepoolest, ära tee neid pannil.
Pigem ikka paberil, kõva kuumaga ja lühikest aega. (Ahjus: 220C juures 15 min.)
Kusjuures, on sellised Härmavilja tooted nagu Kullakesed (tobe nimi, eksole) ja siis on kõik teised.
K-d lähevad pruuniks, krõbedaks, pole isegi mingit ülimoodsat ahju vaja; teised ajavad vaid veetilku peale ja jäävad nätsked.
Sool enne lõppu peale, küüslauk ka (see jätab kuumaga rohelised täpikesed ja ülihea maitse) ja siis riivjuust kõige peale.
Mõni minut ahju lisaks.
Pannile kuuma õli sisse, mina seda viimast ei lisa rohkem kui tavalise praekartuli puhul. Soola panen peale esimest keeramiskorda. Suht kuumal temperatuuril praen.
Ei ole hea õpetus, võiksid ka midagi muud proovida.
Võib-olla pidas teemaalgataja silmas ahjupanni? Tõenäoliselt on TAl ahi ka kodus ja ühinen eelkõnelejatega, et ahjus ja ilma õlita on paremad.
Minu lapsel ühikas on ainult pliidiplaat, mingit ahju pole, ei pöördõhuga ega pöördõhuta. Seega võiks ikka teemaalgatuses mainitud panni juurde jääda, mitte oletada et ahi on kindlasti olemas.
Tõenäoliselt ta ühikas siiski friikaid ei küpseta, pigem järgib tervislikku toitumist ja väga algaja kokk ta ka pole, lasanjekastme või caesari kastme teeb ta algusest lõpuni ise, samal ajal kui mina eelistan pigem valmistoodanguga läbi ajada, aga noh mine sa tea vaese tudengi asi, võib-olla küpsetab mõnikord külmutatud friikaid ka.
Pliidi pannil saab ka teha aga siis tuleb arvestada sellega, et väike kogus korraga. Nii, et vaid pann on ühe kihina friikatega kaetud. Mitte ääreni täis. Kui neid on korraga vähe, õnnestub ka kuuma panni ja piisava õliga pliidi pannil krõbedad friikad saada.