Mu lapse klassis valisid kõik peale minu oma inglise keele. Tahtsin uurida, kas inglise keele eksam ongi nii populaarne kõikides koolides ja mis te arvate, millest see sõltuda võiks (kas see on tänapäeva laste jaoks kõige lihtsam? Sest ega tulevastes õpingutes põhikooli eksamivalikust miskit ei olene vist…)?
Teema: Põhikooli lõpueksamid. Kes millise valis?

Minu laps valis inglise keele, sest nende koolis on seda esimesest klassist alates õpetatud.
Teises koolis valiti ühiskonda, füüsikat, keemiat ja inglise keel. Inglise keele tase nõrgem seal.

Mu laps valis bioloogia.

Valis inglise keele, õppinud seda alates 1.klassist iga päev.

Saksa keel, midagi valida ei saa seal koolis.

Valis inglise keele. Argumendiks ilmselt, et selleks ei õpi eraldi midagi, lihtsalt läheb ja teeb.

Kopp on ees neil õppimisest, pooleldi lapsed alles ju. Inglise keeleks ei pea midagi õppima, lähevad lihtsalt peale. Keel suus ju filmidest, juutuubidest jm.

Meil ka valis inglise keele. Samuti 1. klassist alates iga päev õppinud seda.

Minu poiss valis ajaloo. Ütles, et ingilse keel olek olnud kõige lihtsam valik, aga et ega tema ei pea ajalooks ka midagi õppima 😊

füüsika valis, täiesti hull inimene.

Ühiskonna valis, inglise keel temale raske.

Inglise keel on tõesti populaarne. Aga kahtlen, kas kõigi keeleoskus on ikka nii hea, et saada head hinnet.
Minu laps valis hoopis keemia, sest see on talle lihtne ja meeldib. Inglise keel on tal samuti hea, aga talle ei meeldi see suuline osa.

Keemia valis. Tema jaoks see lemmik aine ja polnud küsimustki.

Meil üks valis inglise keele ja teine bioloogia.
Teise pärast ma natuke närveerin, sest sel aastal olnud õpetaja oli suht nõrk. Laps väidab, et ta on ise õppinud….no hoiame pöialt.

Minu laps valis ka inglise keele.

Nonii, kes ei valinud inglise keelt, neil tänase eksami tulemused vaikselt tulevad. Kuidas siis kokkuvõttes läks? Minu tütar valis keemia eksami ja kahetses kibedalt, kui lõpuks tuli pähe eelmiste aastate eksameid vaadata. Ütles, et väga hästi, kui 50% saab, sest pole pooli asju õppinud, mida küsiti. Ingise keele proovieksami sai 100% ja oli enda peale jube kuri, et seda ei valinud. Aga lõpuks läks kõik kenasti ja pole ammu nii õnnelikku last näinud. Tal siis saagiks 95, 96 ja 96%. Tubli tüdruk, õhtul saab tähistada 🙂

Minu laps valis ühiskonnaõpetuse, sai 92%, ka nii õnnelik.

minu laps valis füüsika,sai 99%

Keemia, sai 91. Ise arvas, et läks kehvasti, aga tulemus hoopis vastupidine. Nii hea meel lapse üle!

Inglise keel 99%.

No kes pakub kõik eelmised protsendid üle? Kas on mõni 100 % emme?

Mu lapse parim sõber, kes tegi katseid 11 gümnaasiumisse, kahjuks ühtegi sisse ei saanud ja on nüüd omale kutsekooli välja valinud, sai inglise keele eksami 100% 🙂
Lõpuks pole mingit vahet, kas laps sai 50 või 100 punkti, mõlemal juhul saab kool lõpetatud.

Meil inglise keel 98%

Minu lapse tulemused on 102%, 107% ja 117%. Ei mina ega mu laps pole kunagi nii õnnelikud olnud. Kuigi natuke jäi kripeldama, alati saab ju paremini.

Minu lapse tulemused on 102%, 107% ja 117%. Ei mina ega mu laps pole kunagi nii õnnelikud olnud. Kuigi natuke jäi kripeldama, alati saab ju paremini.
Millest sellised %? Kirjutas ise ülesandeid juurde?

füüsika valis, täiesti hull inimene.
Selliseid positiivselt hulle inimesi on väga vaja!
Enda laps sel aastal veel ei lõpetanud, kuid õepojad valisid kas inglise keele või bioloogia. Viimane oli oluliselt raskem, kui inglise keel.

Mu lapse klassis valisid kõik peale minu oma inglise keele. Tahtsin uurida, kas inglise keele eksam ongi nii populaarne kõikides koolides ja mis te arvate, millest see sõltuda võiks (kas see on tänapäeva laste jaoks kõige lihtsam? Sest ega tulevastes õpingutes põhikooli eksamivalikust miskit ei olene vist…)?
Füüsika. Ja tegi maksimumile.

Mu lapse parim sõber, kes tegi katseid 11 gümnaasiumisse, kahjuks ühtegi sisse ei saanud ja on nüüd omale kutsekooli välja valinud, sai inglise keele eksami 100% 🙂
Lõpuks pole mingit vahet, kas laps sai 50 või 100 punkti, mõlemal juhul saab kool lõpetatud.
Su lapsel nii madalad ambitsioonid? Kool pole ju lõpetatud, gümnaasium alles ees!

No inglise keele tegid maksimumi lähedale ka kõik minu üsna laiskloomadest sugulased. Seda oskavad nad kõik, sest ainult ninapidi ekraanis mingeid võõrkeelseid asju passivad. Kas mitte siin perekoolis keegi ema ei nurisenud, et tal laps ei oskagi eesti keeles rääkida, sõnavara väike ja aktsent juures.