Kui põhjus tõesti ärevus, pöördu psühhiaatri poole. On ravimid, mida vóib tarvitada raseduse ajal. Kindlasti parem variant kui edasi suitsetamine.
Olen ise endine suitsetaja ja jätsin pâevapealt maha (ei olnud rase). Kuidas end motiveerisin:
– juustes, kätel pidev halb hais, hingeóhk samuti. Tahtsin sellest lahti saada
– elukaaslasele ei meeldinud. Pidin salaja tegemiseks kogu aeg varjama, peitma. Mótlesin kogu aeg sellele, kuidas järgmise suitsu saaks teha. Tahtsin lahti saada sellest, see muutus tüütavaks
– mõttetu rahaline kulu. Eriti praegu, kus hinnad on 3* tõusnud. Mõtle, kui palju raha sa säästad
– suitsetaja välimus muutub vanemaks tunduvalt varem kui mittesuitsetajal (nahk, kortsud, hääl, juuksed jne jne). See hirmutas. Kas tahad 40ndates näha välja pigem kui 50 v pigem kui 30?
– haigused (kopsud jne). Sa ei tea, milline võib olla pikaajaline mõju. Selle pahe tagajärg võib välja lüüa aastaid hiljem eitea kust
– viljakus. Vedas, et rasedaks jäid üldse!
– lihtsalt sisendasin endale, et see ei meeldi enam mulle ja ilma ma olen parem, puhtam inimene
– jõin palju vett. Kui suitsuisu tuli, jõin klaasi vett
Ma arvan, et sa oled väga noor alles (20ndates). Hilisemas eas oskad sellist asja mõistusega võtta ja oma ärevust analüüsida. Rohkem hinnata seda uut kasvavat elu enda sees.
Maha jättes esimesed 3-4 päeva olid rasked, siis tuli juba kerge võidutunne ja edasi ei tekkinud enam kurja kiusatust. See on lihtsalt kättevõtmise asi tegelikult. Mõtle kogu pakett peas korralikult läbi enne ja tee sellest endale üks tore ettevõtmine-projekt (nt nagu läheks ülikooli ja lõpetaks selle edukalt) Seega mina usun seda, et kui tahta, siis selle füüsilise nälja petab mõttejõuga ära