Panin täna seemneid maha. Oma üllatuseks avastasin, et ühes pakis olid rohelist värvi porgandi seemned. Varasemast on kogemus roheliste tomati seemnetega. Sort “Tolstoi”.
Miks need rohelised on? Kas tegemist on mitte puhta tootega? Teises porgandi pakis (teine sort) olid normaalset värvi seemned.
Miks ostmata? Kasvavad porgandid nagu ikka, see vahend kaitseb seemet ja algul kasvavat taimekest, kasvu jooksul on ammu kadunud ja vilja ei jõua, suvel süüa täiesti ohutu porgand.
Aga kui oled 100% öko st ei kasuta väetist, lehetäisid ei tõrju, porgandikärbest ka mitte jne siis tõesti vali edaspidi töötlemata seeme.
Miks? Ei maksa nüüd sõna “taimekaitsevahend” peale ka nii hüsteeriliselt reageerida. See mikrogramm ei jõua su aiaviljasse, kui taime edaspidi mahedalt kasvatad. Isegi enamik teraviljast, mis külvatakse, on puhitud.
Kusjuures, “Muuseas, puhitakse ka mahekasvatuses, aga siis pannakse kohe külvamisele mineva seemnega kaasa väärt mikroorganisme ja väetist, et taimedel oleks kergem tärgata ning mulla kvaliteet paraneks.”
Erksat värvi lisatakse sellepärast, et neid seemneid kogemata suhu ei pandaks. Pärast külvamist tuleks käed ka ära pesta. Ja seemnepakilt leiad ka kindlasti mingis keeles seletuse selle kohta, mis ainega on puhitud.