Meie käisime Stockholmis, kui tütar oli seitsmekuune. Oli novembri lõpp ja käisime nädala sees. Võtsime tavalise kahese kajuti ja laps magas minu kaisus (oli võimalus beebivoodi ka kajutisse saada, aga me ei soovinud). Läksime selletõttu, et mees tahtis minna ühele messile ja ma tulin lapsega kaasa. Laevas liikusime ringi, laps kõhukotis. Vanker oli meil alguses pakihoius, aga pärast panime kajutisse. Mahtus juppidena küll. Laps sõi ainult rinnapiima, seega toidumuret polnud. Meie söökide ajal oli laps siis kord minu, kord mehe süles, teine sai süüa. Öösel polnud kajutite vahel mingit melu, tavaline liikumine ei häirinud. Lapsel tulid esimesed hambad ja siid mõlemil ööl olime tunnike-kaks ärkvel. Laps ei karjunud, vaid lihtsalt oli ärkvel ja lõbusas tujus. Stockholmis mees läks messile ja ma jäin lapsega esialgu laeva. Päevase uinaku ajal läksin maale sadama lähedusse jalutama, tütar magas vankris. Hirmus koerailm oli, vihma tibutas ja tuuline oli. Kaks tundi jalutasin ja siis läksin laeva tagasi. Natuke olime lastenurgas, tütar sai seal põrandal end sirutada ja roomata. Kajutis me teda põrandale ei pannud.
Polnud see reis hullu midagi, elasime kenasti üle. Meil tüdruk oli beebina hea rahulik laps, ei karjunud ilmaasjata kunagi. Nüüd on ta kolmveerandkolmene ja poiss on 11kuune. Vot selle bandega enam ei läheks laevaga loksuma. Vast alles siis, kui poiss on kolmene ja mõistust veidi juba peas.
Kui tahate minna, siis pigem nädala keskel – teisipäeval-kolmapäeval. Siis on vähen rahvast ja vähem läbu. Praegusel viirushaiguste hooajal üldse beebiga koduaiast või pargist kaugemale ei läheks. Laev on kinnine ruum ikkagi ja igasugused gripid ning muud koledused liikvel. Minge suvel. Siis on ilm kenam ja soojem ning teha-vaadata on rohkem.
Ühistransport peaks kärusoleva lapsega reisijale tasuta.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 27.01 16:50; 27.01 17:25;