RE: Siin sain sõimata..aga praktikas toimib!
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mingi aeg tagasi postitasin oma mure, et laps paari nädalane, aga mul ei jätku arvatavasti piima, sest tundub, et laps ei saa kõhtu täis. Infoks veel, et toidan teda rinnaga ning seda iga 2,5-3h tagant, kui laps soovib, siis ka tihemini. Ühesõnaga, panen teda rinnale niipalju kui võimalik, sh kummalgi rinnal vähemalt 15 min eesmärgiga, et piima vastavalt nõudlusele juurde tekiks. Samuti püüan korralikult süüa ja joon vett vähemalt 1,5 l…tean, et peaks rohkem, aga ei lähe kuidagi alla:S Samas näen, et laps jääb rahutuks, ja ei ole tegemist lihtsalt jonni või gaasivaludega..vaid näha, et laps eisaa kõhtu täis.Palusin siit siis abi ja nõu, et äkki anda juurde rpa-d ja kui anda, siis millist.
Vastuseid oli erinevaid, palju aga rõhutati, et ma ei tea midagi, igal värskel emal on piima, kui ta last piisavalt rinnale paneb jne.
Eile õhtul 22 ajal hakkasime siis magama sättima. Andsin lapsele rinda, 3-4 min on rahulik, kuni piima vool on hea, seejärel läheb sihmerdamiseks ja virisemiseks, laps muutub närviliseks ja hakkab paaniliselt nö \”nokkima\”.Kuna mees arvas ammu, et ju jääb pisikesel kõht tühijaks ja oli koju igaks juhuks pakki Nan-rpa-d toonud, siis otsustasime õhtul peale pikka tralli, et proovime 30 ml.Laps sõi selle ahnelt ära ja \”nokkimine\” jätkus. Tegin siis segu juurde 60 ml, ehk kokku sai pisike 90 ml. Söödi kõik ahnelt ära, seejärel vajuski silmake kinni ja laps magas..kuigi igal õhtul sellel ajal käib korralik trall. Nüüd olen suht veendunud, et pole vast suur patt, kui laps päeval rinda saab ja enne magama minekut rpa-d 90 ml. Kas kellelgi veel nii olnud ja mis arvate sellest? Mulle küll tundub nii õige.
[/tsitaat]
Aga RPAd ongi väga raskesti seeditavad a seega uinutavad. See selleks.
Kui Tallinna inimene oled siis mine ITK imetamisnõustaja juurde. Kaalutakse su last enne ja peale söötmist ja saad nõu kuidas edasi tegutseda. Täiesti võimalik, et ehk sul piima ei jagu aga ma ei tea kah. SOovitan sul sinna minna ja nõu küsida.
Aga seda, et RPA magama paneb, on juba ammu teada.