Pika kaalumise peale olen otsustanud selle aparaadi endale soetada. Palun soovitage nüüd konkreetset tootjat ja mudelit, millega olete rahule jäänud. Peres on 4 inimest ja tavaliselt eelistan teha mitmeks söögikorraks ette.
Teema: slow cooker
Pika kaalumise peale olen otsustanud
Mis siis otsustavaks sai, et sellise valiku langetasid?
Mul ja paaril tuttaval on Anova.
toimetab hästi /wifi ja bluetooth ühendus.
samuti on läbi äpi palju retsepte kaasas …
Pika kaalumise peale olen otsustanud selle aparaadi endale soetada. Palun soovitage nüüd konkreetset tootjat ja mudelit, millega olete rahule jäänud. Peres on 4 inimest ja tavaliselt eelistan teha mitmeks söögikorraks ette.
Mudelit hetkel ei mäleta, mida kasutan, aga millega ma üldse ei harjunud ära, et selle aparaadi aeglus. Mingi söök küpseb 4-5 tundi. Noo ei olnud usaldust jätta üksi kodu podisema. Koju tulles aga tahaks ju söögi kiiresti ikkagi valmis teha. Nii saigi ärakingitud. EI jäänud rahule justnimelt sellega, milleks ta loodud on – aeglaseks söögitegemiseks. Arvasin, et sobib, aga selgus, et ei sobi.
Ma ei tea, kas multikeetja on sama, aga selle ostsin Rimist mingi kõige odavama, sooduspakkumine oli ka veel. Väga hästi on vastu pidanud, programme ka piisavalt peal. 4-5 tundi ta ei küpseta midagi, supi teeb 1,5-2 tunniga valmis, köögiviljapaja kiiremini.
Multikeetja saab täiesti vabalt ka slow cookerina hakkama, ka kõige odavamatel on temp ja aja seadistamise võimalus. Lisaks sada muud asja, alates jogurtitegemisest kuni taigna kergitamiseni, sous vide ja koogiküpsetamiseni. Pealegi olen ma tema üsna julge südamega koju tegutsema jätnud. Ja lisaks on ju hea, kui toit saab vahel valmis vajadusel ka kiiremini kui 6 tundi.
Veel asjalikum on multikeetja kiirkeetjavõimalusega, sest tegelikult on ikka nii, et mida kiiremini toit valmis saab, seda paremini säilivad toitained, mitte 7 tundi surnukskeedetud toidus, eriti kehtib see muidugi köögiviljade kohta.
Mis siis otsustavaks sai, et sellise valiku langetasid?
Avastasin, et mul peaaegu igal nädalavahetusel huugab ahi just taoliste toitude valmistamisel. Ja praeahi võtab raudselt rohkem elektrit.
Mul on praegu just lihatükk aeglaselt küpsemas õhtuks, saab mõnusat lagunevat liha.
Aga mul on samuti just multikeetja, mille üheks funktsiooniks slow cook. 100% eelistan seda, sest saab ka palju muud teha (suppe, kiireid praade, hautisi, putru, pastat, küpsetisi…)
Redmond on OK firma, minul on konkreetselt RMC-M4510E Euronicsist ostetud (või oli On/Off)
Enamasti teengi suppe või pajaroogasid ja jätan ka südamerahuga podisema kodust ära minnes.
Hankisin väikeste lastega kodune olles – õhtusöögiks asjad potti, siis lastega õue möllama ja tunni aja pärast soe söök valmis.
Kui elektri praeahi võtab mingi 2000kwh vähemalt, siis Redmondi (mul sama mudel) max võimsus on 840kw, mida väiksem kuumus, seda säästlikum.
Mul on praegu just lihatükk aeglaselt küpsemas õhtuks, saab mõnusat lagunevat liha.
Aga mul on samuti just multikeetja, mille üheks funktsiooniks slow cook. 100% eelistan seda, sest saab ka palju muud teha (suppe, kiireid praade, hautisi, putru, pastat, küpsetisi…)
Redmond on OK firma, minul on konkreetselt RMC-M4510E Euronicsist ostetud (või oli On/Off)
Enamasti teengi suppe või pajaroogasid ja jätan ka südamerahuga podisema kodust ära minnes.
Hankisin väikeste lastega kodune olles – õhtusöögiks asjad potti, siis lastega õue möllama ja tunni aja pärast soe söök valmis.
Ma ei ole multikeetjast just selles mõttes aru saanud, et kuidas saab kõik asjad korraga sisse visata? Erinevad produktid ju valmivad erineva kiirusega. Näiteks kruup keeb palju kauem kui kartul. Peet palju kauem kui paprika või tomat jne. Selleks ajaks, kui peet pehmeks saab on tomat juba olematuks sodiks keenud.
Või saan ma millestki valesti aru?
Mina ka ei tea, kuidas ta seda teeb 🙂 Aga kogetud tõsiasi on see, et pannes supikomponendid korraga toorelt potti (sh makaronid ja kartul, porgand,sibul), on kõik söödav ühel ajal, iga asi täpselt õiges krõmpsusastmes ja lödi pole midagi.
Ilmselt mõni füüsik ja tehnikaga kursis isik oskaks selgitada, aga seal on selle temperatuuri loomise/liigutamisega midagi ja toiduained ei käitu samamoodi kui pliidi peal potis keetes.
P.s. minu multikeetjal ei ole kiirkeedu/survepoti funktsiooni, s.t. kruupide või kuivatatud herne puhul päris nii ei toimi, et otse pakist leotamata potti ja poole tunniga valmis. Need ikka panen potti peale üleöö leotamist.
Mul on Crock Pot ja sellel on ainult kaks funktsiooni: high/low. Mingeid äppe ja muid lisasid pole, töötab juba mitmendat aastat ideaalselt. Lisaks hautistele ja lihale saab seda ka lihtsalt soojendajana kasutada, nt jõulude ajal olen kartulipudru valmis teinud ja sinna sooja jätnud, siis saab selle nt tund aega varem valmis teha ja viimasel minutil hoopis muude asjadega mässata.
Kui elektri praeahi võtab mingi 2000kwh vähemalt, siis Redmondi (mul sama mudel) max võimsus on 840kw, mida väiksem kuumus, seda säästlikum.
Mingi söök küpseb 4-5 tundi.
Kullake, arvesta sellega ikka ka, et ahi on 2000kwh ja üks kuni kaks tundi, aga slow cooker on 4-5tundi X 849kwh (kokku 4245)
Ehk siis elektrit maksad siiski poole võrra rohkem.
(termostaatide sisse väljaklõpsimised jätame mõlema puhul arvestamata)
Ahjus sama tulemuse saavutamiseks kulub alati rohkem voolu, sest mitmeid kordi suuremat pinda tuleb ühtlaselt kuumana hoida.
Kas on olemas ka selline masin, mida saab kasutada kiirkeetjana (pressure coocker), slow cookerina ja lisaks veel vesivannis sous vide küpsetajana? Sellist masinat tahaks endale küll…
On olemas suruõhu/kiirkeetjafunktsiooniga multikeetjad, kui enda oma peaks otsad andma, ostan kindlasti sellise.
https://www.multikeetja.ee/et/multikeetjad-multivarkad-ja-aksessuaarid/29-multikeetja-kiirkeetja-redmond-rmc-pm4506.html
Siin nimetatud anova pole ju crock pot vaid on just sous vide pulk, mitte pott.
Crock poti võimsus on 300kw kanti.
Ja sekundeerin sellele, et ja saabki multikeetjas kõik asjad korraga valmis, esimest korda elus tegin nt mereannisuppi, isegi nii pirtsakas kooslus nagu mereannid-kartul-brokoli jne oli ideaalselt valmis. Multikeetja on igapäevases tihedas kasutuses üle 5a. Multikeetja saab temp seadistada alates 35 kraadist kuni 175.
On ju olemas sealsamas inglisekeelse menüüga (redmondi mudeli nr järel E või Rus või EE eestik), isegi eestikeelne Stollar on olemas.
https://www.multikeetja.ee/et/multikeetjad-multivarkad-ja-aksessuaarid/27-multivarka-skorovarka-redmond-rmc-m110e.html
Kuna need multivarkad on ülipopid venemaal, siis ongi paljud venekeelse tablooga, aga on olemas vabalt eestikeelseid
Kullake, arvesta sellega ikka ka, et ahi on 2000kwh ja üks kuni kaks tundi, aga slow cooker on 4-5tundi X 849kwh (kokku 4245)
“Kallike”, missuguse slow cook rebitava liha sa saad praeahjust tunniga, isegi kahega? Nt osso buco tüüpi hautise jaoks tuleb ahjus arvestada täpselt samamoodi 4-5t ehk 4×2000 on 8000kw, 4×840 on 3500kw ja kuna ta ei hauta maksimumkuumusel, siis tõenäoliselt u poole vähem. Crockpoti el kulu on sama aja peale u 800kw.
Kas on olemas ka selline masin, mida saab kasutada kiirkeetjana (pressure coocker), slow cookerina ja lisaks veel vesivannis sous vide küpsetajana? Sellist masinat tahaks endale küll…
Ja mille nupud ei oleks ainult vene keeles. Ma austan ja armastan vene kööki, aga see ei tähenda, et minu töötasapinnal olev masin ainult venekeelne võiks olla.
Kas on olemas ka selline masin, mida saab kasutada kiirkeetjana (pressure coocker), slow cookerina ja lisaks veel vesivannis sous vide küpsetajana? Sellist masinat tahaks endale küll…
Ja mille nupud ei oleks ainult vene keeles. Ma austan ja armastan vene kööki, aga see ei tähenda, et minu töötasapinnal olev masin ainult venekeelne võiks olla.
Millest üldse selline küsimus?
Mine poodi ja osta.
Mul on nt ingliskeelsete nuppudega või tahad lausa eestikeelset?
Ja mille nupud ei oleks ainult vene keeles. Ma austan ja armastan vene kööki, aga see ei tähenda, et minu töötasapinnal olev masin ainult venekeelne võiks olla.
Isegi minu allahindlusega ostetud 39 eurone multikeetja on ingliskeelne, kuigi mul oli sellest täiesti ükskõik. Mõned sõnad suudan ükskõik mis keeles ära õppida.
Millest üldse selline küsimus?
Mine poodi ja osta.
Mul on nt ingliskeelsete nuppudega või tahad lausa eestikeelset?
No selles see probleem ongi, et läksin poodi ja seal olid kõik venekeelsete kirjadega. Kaks olid inglisekeelsed ka, üks neist ainult kolme tasemega “high-medium-low” ja üks oli spetsiaalselt vaid Sous Vide jaoks. Eks ma pean siis paremini varustatud poe otsima 🙂
Millest üldse selline küsimus?
Mine poodi ja osta.
Mul on nt ingliskeelsete nuppudega või tahad lausa eestikeelset?
No selles see probleem ongi, et läksin poodi ja seal olid kõik venekeelsete kirjadega. Kaks olid inglisekeelsed ka, üks neist ainult kolme tasemega “high-medium-low” ja üks oli spetsiaalselt vaid Sous Vide jaoks. Eks ma pean siis paremini varustatud poe otsima ????
Kammi netipoode. Isegi sellelt siin eelnevalt toodud lingilt leidsin ingliskeelse menüüga, aga kahtlemata müüakse neid ka tootjate kodulehtede kaudu ja väga paljudes muudes väljamaistes e-poodides, kes saadavad ka Eestisse.