Ma ei oska seda kuidagi paremini sõnastada, aga kas on keegi kes päriselt teab, kuidas igast lõunasöögikohtades (nö söökla stiilis kus valid oma prae lisandid ja salatid) tehakse salateid. Just nt kapsa-kurgi salat ja vitamiinisalat (porgand-paprika-kurk jne). Ma saan muidugi aru mis on põhilised koostisosad, aga millega neid maitsestatakse? Hirmasti tahaks teha endale koju õhtusöökide kõrvale, aga no maitseb nagu kapsas kurgiga..väljas süües on need jällegist imehead, mis nipp mul teadmata on?
Ma arvan, et see hea maitse millest sa räägid on tavaline vinegrett kaste õlist ja äädikast. Seda saab kergesti enda maitsele kohandada, nt mina teen nii: 3 osa oliiviõli, 1 osa õunaäädikat, natuke soola, natuke pipart, pigistan sortsu tugevat sinepit ka, kui veel maitset tahan, lisan veel paar purustatud küüslauguküünt.
Ma tegin ükspäev hiina kapsas-tomat-kurk-paprika, lisasin ainult natukene tavalist rapsiõli ja soola-pipart. Ei saa midagi aru, et sööklas sama asi kuidagi teistmoodi maitseks.
Tuleb sorts oliiviõli ja palsamiäädikat lisada. Viimane koosneb veiniäädikast (mis annab hapusust) ja viinamarjamahlast (mis annab magusust). Lisaks natuke soola.