Kuidas teha sparglit? Soovin lihaprae kõrvale pakkuda.
Teema: Spargel
Mina teen nii: laon ahjuplaadile, panen oliiviõli ja riivin parmesani peale. Ja siis ahju.
Oliiviõli ahju? Oliiviõli ei kannata kuumutamist, seda valad niisama salatile.
Mina hautan pannil võiga. Spargel peaks veidi krõmps jääma. Muidu pehmena pole tal erilist maitset.
Oliiviõli ahju? Oliiviõli ei kannata kuumutamist, seda valad niisama salatile.
Oliivõlisid on erinevaid, ühed on salati jaoks, teised kannatavad kuumutamist.
Oliiviõli ahju? Oliiviõli ei kannata kuumutamist, seda valad niisama salatile.
Paljude oliiviõlide suitsemispunkt on tunduvalt kõrgem kui tavalisel võil, millega ju vägagi sageli pannil praetakse, kusjuures temperatuur praadimisel tõuseb kõrgemale ahjus küpsetamise kraadist. Erinevate oliiviõlide suitsemispunkt on 160 – 215°C, vabalt saab ahjus küpsetada õliga määritud toitu. Seda enam, et spargel on ahjus suht lühikest aega.
Kuidas teha sparglit? Soovin lihaprae kõrvale pakkuda.
Spargel vajab minimaalset töötlust, või ja soolaga pannil paar minutit, et poleks löts.
Äramurdmise tehnoloogiat ikka tead, kuidas seda teha?
Ega polegi imestada ka miks inimesed on nii ülekaalulised. Õlil on väga suur energeetiline väärtus, 10g õlis on 100kcal. Valada seda igale poole, süüakse see õli ka sisse. Kuumutades kaotab õli pooled oma kasulikud omegad ära. Inimesed praevad teflon panniga isegi sealiha nii, et valatakse pannile veel omakorda hunnik õli. Aga see ongi elu.
Äramurdmise tehnoloogiat ikka tead, kuidas seda teha?
Kuidas see äramurdmise tehnoloogia siis käib? Mina ei tea.
Mina keedan sparglit (millel on varre otsast puitunud osa eemaldatud) lühikest aega soolaga maitsestatud vees, siis tõstan välja ja panen võid peale ning söön. Lisandid vastavalt tujule võivad olla keedetud või praetud muna, peekon, värske leib jms.
Kust head sparglit saab? Ma ostsin mingi päev Rimist, ei olnud küll neil maitset mingisugust.
Tal polegi mingit maitset, lihtsalt võrsetes on palju mikrotoitaineid kuna võrsed on kasvueas.
Kust head sparglit saab? Ma ostsin mingi päev Rimist, ei olnud küll neil maitset mingisugust.
ma ostsin ka eile rimist ja väga kehvad olid. varasematel aastatel alati rimist ostnud ja pole midagi häda olnud.
Spargel peabki krõmps jääma, mitte lödi. Võiga pannilt paar minutit läbi ja soola peale. Eelroaks tavaliselt pannakse peale hakitud muna või krõbedat sinki.
Kas olid valged või rohelised? Praegu on valgete hooaeg, ega neil ongi vähem maitset, samas suuremad.
Äramurdmise “tehnoloogia” ongi, et spargel murdub sealtkohast, kust puitunud osa algab 🙂
Mina ostsin viimati Lidlist ja sealsed olid küll väga head.