Head Perekooli külastajad!

Perekool on Eesti esimene pereportaal. Ehkki viimastel aastatel on loodud uusi kaasaegseid suhtlus- ja infokanaleid, on Perekoolil jätkunud pikaajalisi ja aktiivseid külastajaid - oleme selle üle rõõmsad ja tänulikud.
1. juunil 2024. aastal lõpetab Perekooli foorum oma tegevuse. Hoolimata me püüdlustest hoida Perekooli heatahtliku ja toetava keskkonnana, võivad ka üksikud sobimatud postitused teha palju kurja, kahjustades asjaosaliste enesetunnet ja suhteid.
Jätkame Perekooli lehel igakuiselt uute artiklite ja taskuhäälingu osade avaldamist. Olete südamest oodatud ammutama kaasaegseid tõenduspõhiseid teadmisi naise ja lapse tervise, pere ja suhete teemadel.

Foorumihuvilistel on üks võimalus edaspidiseks suhtluseks näiteks äsja loodud Elufoorumis: elufoorum.com

Sisukate kohtumisteni Perekooli lehel.
Eesti Ämmaemandate Ühing

Esileht Kodunurk Spargel

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )

Teema: Spargel

Postitas:

Kuidas teha sparglit? Soovin lihaprae kõrvale pakkuda.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina teen nii: laon ahjuplaadile, panen oliiviõli ja riivin parmesani peale. Ja siis ahju.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oliiviõli ahju? Oliiviõli ei kannata kuumutamist, seda valad niisama salatile.

+3
-22
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina hautan pannil võiga. Spargel peaks veidi krõmps jääma. Muidu pehmena pole tal erilist maitset.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oliiviõli ahju? Oliiviõli ei kannata kuumutamist, seda valad niisama salatile.

Oliivõlisid on erinevaid, ühed on salati jaoks, teised kannatavad kuumutamist.

+8
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Oliiviõli ahju? Oliiviõli ei kannata kuumutamist, seda valad niisama salatile.

Paljude oliiviõlide suitsemispunkt on tunduvalt kõrgem kui tavalisel võil, millega ju vägagi sageli pannil praetakse, kusjuures temperatuur praadimisel tõuseb kõrgemale ahjus küpsetamise kraadist. Erinevate oliiviõlide suitsemispunkt on 160 – 215°C, vabalt saab ahjus küpsetada õliga määritud toitu. Seda enam, et spargel on ahjus suht lühikest aega.

+6
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kuidas teha sparglit? Soovin lihaprae kõrvale pakkuda.

Spargel vajab minimaalset töötlust, või ja soolaga pannil paar minutit, et poleks löts.

Äramurdmise tehnoloogiat ikka tead, kuidas seda teha?

+1
-4
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ega polegi imestada ka miks inimesed on nii ülekaalulised. Õlil on väga suur energeetiline väärtus, 10g õlis on 100kcal. Valada seda igale poole, süüakse see õli ka sisse. Kuumutades kaotab õli pooled oma kasulikud omegad ära. Inimesed praevad teflon panniga isegi sealiha nii, et valatakse pannile veel omakorda hunnik õli. Aga see ongi elu.

0
-25
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Äramurdmise tehnoloogiat ikka tead, kuidas seda teha?

Kuidas see äramurdmise tehnoloogia siis käib? Mina ei tea.

Mina keedan sparglit (millel on varre otsast puitunud osa eemaldatud)  lühikest aega soolaga maitsestatud vees, siis tõstan välja ja panen võid peale ning söön. Lisandid vastavalt tujule võivad olla keedetud või praetud muna, peekon, värske leib jms.

+5
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kust head sparglit saab? Ma ostsin mingi päev Rimist, ei olnud küll neil maitset mingisugust.

+2
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tal polegi mingit maitset, lihtsalt võrsetes on palju mikrotoitaineid kuna võrsed on kasvueas.

0
-13
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kust head sparglit saab? Ma ostsin mingi päev Rimist, ei olnud küll neil maitset mingisugust.

ma ostsin ka eile rimist ja väga kehvad olid. varasematel aastatel alati rimist ostnud ja pole midagi häda olnud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Spargel peabki krõmps jääma, mitte lödi.  Võiga pannilt paar minutit läbi ja soola peale. Eelroaks tavaliselt pannakse peale hakitud muna või krõbedat sinki.

Kas olid valged või rohelised? Praegu on valgete hooaeg, ega neil ongi vähem maitset, samas suuremad.

Äramurdmise “tehnoloogia” ongi, et spargel murdub sealtkohast, kust puitunud osa algab 🙂

+4
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina ostsin viimati Lidlist ja sealsed olid küll väga head.

+1
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Olen Prismast ostnud, väga head on olnud. Iga nädal ostukorvis. Sparglit ei maksa kappi seisma jätta. Õrnalt oliiviõlis või võis läbiküpsetatuna liha kõrvale. Hommikusöögiks löön muna peale ja teen ülepanni suurema omleti moodi asja, millest saab 2-3 in söönud. Meeldib ka risoto sees ja rohelise herne püreesupi sees.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Õli teema kommentaariks – ma teen kõik toidud kas või või oliiviõliga. Rapsiõlil on ebameeldiv maitse meie pere arvates.

+2
-2
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

väga hea on krõmpsuks praetud või aurutatud/keedetud spargel hollandi kastmega. Teen kastet  veiniäädika asemel valge kuiva veiniga ja ülimaitsev saab, kannmikseris, vispeldada ei viitsi. Sparglitel murran alumised varreosad ära ja koorin ka veidi alumist osa.

+3
-1
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )


Esileht Kodunurk Spargel