Soovitage oma lemmik pestot ,mida poes müüakse ja kus toidu sees kasutate ?
Teema: Teema pesto tarbijatele
Minu lemmik on Rimis müüdav tillipesto, kasutan seda või asemel leivale määrimiseks.
Minu lemmik on Rimis müüdav tillipesto, kasutan seda või asemel leivale määrimiseks.
See on ka minu suur lemmik, kasutan makaronide söömiseks.
Mina seda eespool lingitud pestot kohe kindlasti ei ostaks.
Minu jaoks on poes müüdavate pestode puhul täiesti välistatud see, et ma ostaksin mingit niisugust, millel on koostises kartulihelbed. kartulit ma muidu söön küll, aga kui pesto sees on kartulihelbed, siis selline mulle ei sobi. Ja käingi ja loengi purkide pealt – kui kartulit pole sisse topitud, siis enamasti sobib.
No näiteks siin ei ole kartulit: https://www.prismamarket.ee/entry/basiilikukaste-190g/5052004706353
selles samuti mitte: https://www.prismamarket.ee/entry/varske-pesto–150-g/4740670001537
je eelistan sellist, milles on piinia ehk seedermänniseemneid sees. aga minu jaoks kõige olulisem on kartuli puudumine 😀
Kasutada saab kastmetes, pastaroogades, suppides, marinaadides, salatisse, võileiva peale jne. Iga toidu sisse muidugi ei topi, näiteks karri sisse 😀
Just praegu panin ahju külmutatud lehttaignast rullid, mille vahel Rundale roheline ja kollane pesto. 😛
See juba korra viidatud Gourmet Clubi Värske pesto on poes parim. Kuna ma väga palju seda ei kasuta, siis saab alati otsa; suuremate purkide puhul jääb alati lõpuks see pesto seisma ja pean ära viskama, nii et see rahaline vahe ei olegi oluline.
kui kartulit pole sisse topitud,
Iga toidu sisse muidugi ei topi,
Mõni alternatiiv sõnale “toppima”?
Aitan: panema, lisama, suskama, tilgutama, niristama, kallama, heitma.
Olen aru saanud, et kevadeti tehakse usinasti karulsugupestot. Iga-aastane populaarne must be . Paljud on rääkinud, et tehakse purkide viisi ja agaramad kohe nii palju, et jagub järgmise hooajani. Täitsa huvitab, et kas juba otsas?
Kui kasutan valmis ja klassikalist pestot, siis Barilla omasid.
Mõnikord määrin niisama saiale, tomativiil peale.
Seda juttu mäletanuna ja hommikul poes käinud, krabasin proovi mõttes ka ühe Citrese pesto genovese kaasa.
Sest külapoes lihtsalt muud ei olnud.
Tomati ja saiaga päris põnev ja üsna mitu sellist võileiba tahtis kõhtu minna.
Kartulihelbe foobiaga tädi oleks ilmselt minestanud.
(kuigi, ega temagi neil maitse järgi mingit vahet ei tee, ilmselt foobiat toidab ainult lugemisoskus ja peale basiiliku, õli ja juustu seal pimetestis küll midagi ei tuvastaks)
Kui pesto maitseb, siis parima saad ise tehes.
Teen ise. Peale esimest korda enam lapsed poe oma ei tahtnud. Tüütu ja jälgin ka teemat, et äkki ikka mõni valmistoode on võrdväärne.
Ja-jah.
“Enamus” perekoolikaid teeb seda ise.
Ja otse loomulikult, ka basiilikutaim kasvatatakse ise (krt, väetoit ju! ja kes loll seda Selveri oma siis ostab) ja siis kui on valminud, siis uhmerdatakse jne segatakse kokku. Säilib max. nädala.
(Seedermänd ja otse loomulikult ka see lehm, kelle piima kasutatakse, kasvatatakse ise, seda vist ei pea mainimagi)
PS. Kusjuures, ma pakun, et enamusel ka oma aeda, kus kasvatada, pole; uhmrist rääkimata.
Kartulihelbe foobiaga tädi oleks ilmselt minestanud.
(kuigi, ega temagi neil maitse järgi mingit vahet ei tee, ilmselt foobiat toidab ainult lugemisoskus ja peale basiiliku, õli ja juustu seal pimetestis küll midagi ei tuvastaks)
Kuule külamoor, ma teen ikka küll maitse järgi nendel asjadel vahet, ära ülbitse.
Gurmaanidel palun mitte lugeda.
Mina kasutan päikesekuivatatud tomatipestot pastakastmes. Isegi ei tea, mis firma oma, aga teistest piklikum purk on.
Igatahes:
1 purk eelmainitud pestot
1 tops Smetanat
1 konservpurk tuunikala vees
Segad kaks esimest kokku, lased keema, segad sisse nõrutatud tuunikala ja lased umbes pool minutit veel soojeneda.
Serveerin fusilli ja parmesaniga.
Kartulihelbe foobiaga tädi oleks ilmselt minestanud.
(kuigi, ega temagi neil maitse järgi mingit vahet ei tee, ilmselt foobiat toidab ainult lugemisoskus ja peale basiiliku, õli ja juustu seal pimetestis küll midagi ei tuvastaks)
Sa oled mingi 5-aastane, et täditad?
Foobia? On sul ka kindlasti toiduaineid, mida ei soovi oma toidus näha. Samas vbl on ja ükskõik, millest midagi koosneb? Inimesed on jah erinevad. Lugesin ajaviitest seda luksuse teemat ja noh…inimesed leiavad, et Maiuspala kommid ja Saaremaa viinerid on nii head ja luksuslikud, et söövad tervete karpide viisi. Kui ma selle kräpi peale mõtlen, on mul küll oma soolestikust ja organismist kahju. Sul ilmselgelt mitte.
Ja-jah.
“Enamus” perekoolikaid teeb seda ise.
Ja otse loomulikult, ka basiilikutaim kasvatatakse ise (krt, väetoit ju! ja kes loll seda Selveri oma siis ostab) ja siis kui on valminud, siis uhmerdatakse jne segatakse kokku. Säilib max. nädala.
(Seedermänd ja otse loomulikult ka see lehm, kelle piima kasutatakse, kasvatatakse ise, seda vist ei pea mainimagi)
PS. Kusjuures, ma pakun, et enamusel ka oma aeda, kus kasvatada, pole; uhmrist rääkimata.
See pidi mingi saamatu iroonia olema? Pesto tegemine on nii lihtne, et ei võta kuidagi tükki küljest. Basiilik kasvab edukalt aknalaual. Kuna sul oma aeda ja vist ka võimalust korteriboxist välja käia ei ole, siis tundubki enneolematu.
Pestot võib ja tehakse ka väga paljudest muudest ürtidest.
Aitäh hea teema eest! Kui külaskäigul keegi pestot pakub, olen alati rõõmuga proovinud, aga koju jääb poes just seepärast ostmata, et valik on suur ja ei ole kvaliteedis kindel. Nüüd saan järgmine kord poodi minnes mõne siin soovitatutest proovimiseks võtta, rohkem lootust, et purk ka kodus tühjaks süüakse.
Alguses tasub oma eelistused kindlaks teha väikeste purkide kaupa. Pestot ei lähe korraga palju ja see ei seisa külmkapis eriti hästi, läheb kergesti hallitama.
Aitäh hea teema eest! Kui külaskäigul keegi pestot pakub, olen alati rõõmuga proovinud, aga koju jääb poes just seepärast ostmata, et valik on suur ja ei ole kvaliteedis kindel. Nüüd saan järgmine kord poodi minnes mõne siin soovitatutest proovimiseks võtta, rohkem lootust, et purk ka kodus tühjaks süüakse.
kui see pakutu on isetehtud olnud, siis ilmselt sa poes müüdavatest purgipestodest ikka oma lemmikut ei leia. vanasti oli õismäel rucolas hea pesto, kuid pole aastaid ostnud, sest teen ise :))) viimati ostsin balti jaama turult itaalia letist, aga pettusin, sest eeldasin naiivselt, et see on nende omatoodang, aga oli kahjuks purgikaup, lihtsalt lahtiselt müüdav. ma ei tea, mis see on, mis selle spetsiifilise maitse annab, aga tööstuslikult valminud pesto on maitse jägri ilmeksimatult tuvastatav. sesoonis on värske, aga so-so, mis sobib parema puudumisel.
Ja-jah.
“Enamus” perekoolikaid teeb seda ise.
Ja otse loomulikult, ka basiilikutaim kasvatatakse ise (krt, väetoit ju! ja kes loll seda Selveri oma siis ostab) ja siis kui on valminud, siis uhmerdatakse jne segatakse kokku. Säilib max. nädala.
(Seedermänd ja otse loomulikult ka see lehm, kelle piima kasutatakse, kasvatatakse ise, seda vist ei pea mainimagi)
PS. Kusjuures, ma pakun, et enamusel ka oma aeda, kus kasvatada, pole; uhmrist rääkimata.
No saan aru, et see oli nähvav kommentaar minule. Ei tea enamusest midagi, aga pestot teen tõesti ise. Elan väikelinnas ja kasvatan kasvuhoones basiilikut. Lehma pole, seega juust tuleb post osta, samuti seemned ja oliiviõli (minesta, seda toob tegelikult sugulane, kellel reaalselt on Hispaanias oliivikasvandus, aga kui see on otsas, siis kasutan poe omasid).
Uhmerdan ainult röstitud seemned ja küüslaugu, basiilikut ei viitsi. Saumikser ajab asja ära.
Säilib muuseas ülihästi sügavkülmas (külmutame portsjonite kaupa väikestes karpides). Olen juba 6-7 aastat igaks talveks teinud. Aga ikkagi kipub otsa saama, sest ei taha ka tervet kasvuhoonet ainult basiiliku alla panna.
ma ei tea, mis see on, mis selle spetsiifilise maitse annab, aga tööstuslikult valminud pesto on maitse jägri ilmeksimatult tuvastatav.
proovi kartulihelbevabasid 🙂
Poepestodes on sees mingi happeline asi. Sidrunhape äkki ongi? Säilitamise pärast. Ja no maitse pole see, mis värskel. Mu esimene pestokogemus tuligi purgi omast. Mõtlesin, et kuidas saab nii kehva maitsega asja armastada… kuni sain külas värsket. Aga kui mõni purgi oma on selle hapu kõrvalmekita, siis ka mina ootaks soovitusi.
Aga kui mõni purgi oma on selle hapu kõrvalmekita, siis ka mina ootaks soovitusi.
See Gourmet Clubi oma ongi sellepärast parim, et nagu nimigi ütleb, on see värske ja ei oma seda haput maitset. Ka mulle ei meeldi enamik poe omi just sellepärast. Küll aga on seal tunda peterselli, nii et see võib traditsionaliste häirida. Siiski soovitan proovida, kes ise teha ei viitsi.
Tegin ka aastaid ise, basiilik kasvab hästi nii akna peal, kasvuhoones, kui ka õues. Panin sügavkülma väikeste portsudena. Nüüd enam ei viitsi jamada, ei ole eriti enam ka sööjaid.
Karulaugupesto on parem, seda teeme iga kevad suure laari sügavkülma.