Tuulerõugete vaktsiini võib teha kuni kolm päeva pärast nakatunuga kokkupuutumist.
St et kui pole põdenud ja kindel kokkupuude on olemas, siis võib 20 päeva ootamise asemel tulistvalu arsti juurde joosta.
Ma olen 49, ei ole iial tuulerõugeid põdenud (vist?). Lapsena mul oli vend tuulerõugetes, mina ei jäänud. Hoidsin temast eemale, tuulutasin tuba (ma olin juba teismeline sel ajal).
Samas põevad seda tõesti inimesed väga erinevalt. Mõni ei märkagi, teine on üleni kärnas, kolmas põeb seda korduvalt, mitte ainult ühe korra elus. Sellega kaasneb ka õudselt ebameeldiv vöötohatisejama, mis jääb sul kuskile seljaajju tukkuma ja võib hilisemas elus välja lüüa. Nii et kes saab seda haigust vältida, siis see on igal juhul parem kui loterii, kuidas sinul see kulgeb. Ka lastel võib see kulgeda väga raskelt, seda ei tea ette. Ja siis mõni on selline, et põeb läbi, nii et arugi ei saa. Alla 10-aastased lapsed on vastuvõtlikumad sellele haigusele kui vanemad.
P.S. mul ei ole ka laps tuulerõugeid kunagi põdenud. Käis lasteaias küll ja oli pidevalt erinevates haigustes.