Esileht Kodunurk Võileivatordist

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Võileivatordist

Postitas:
Kägu

Pole kunagi varem teinud ja kujutan ette vaid teoreetiliselt, aga… Päris paljud retseptid soovitavad “taignaks” röstsaia. Ok, head suured viilud. Aga soovitatakse ka need viilud puljongiga immutada, mis mulle tundub väga kummaline, kuna:

1) sai on niigi pehme
2) täidis on niiske
3) tordi teen ju about 24h varem valmis.
Mis tast siis saab, kui nii ära vetitada? Kas teie niisutate eraldi saiaviile?

Teine küsimus või õigemini palve oleks taimse tordi kihtide osas – milliseid määrdeid teha? Klassikalist kikerherne-tahhiinihummust palun mitte soovitada, see on nagunii laual.
Teha tuleks kaks torti – kalaga omnivooridele ja taimedega veganitele.

Kõik head nõud, jõud ja retseptid on teretulnud!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pole kunagi eraldi immutanud, aga olen kasutanud põhjas seda purgis kurgisalatit alumisel kihil. See niisutab korralikult läbi (ääred on just olulised). Aga koorik tasub ära lõigata, siis jääb ühtlasem.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen võileivatorti tavaliselt mõne tumedama röstsaia või röstsepikuga (jääb maitseka kui tavaline valge sai), viiludelt lõikan ääred ära, aga millegagi immutatud pole neid viile kunagi. Teen tordi alati eelmisel õhtul valmis ning samuti teen vahele määritava kreemi pigem vedelamapoolse. Ööga külmkapis saab tort täpselt paraja mahlasuse ja pehmuse.

Please wait...
Postitas:
Kägu

olen sarnaselt aastaid teinud, kasutan ise õliga tuunikala viimastel aastatel ja meeldib rohkem
https://nami-nami.ee/retsept/2117/maitsev_ja_mahlane_tuunikalatort
https://nami-nami.ee/retsept/2433/suursugune_voileivatort
saab kiirelt valmis ja sööjad kiidavad. Ei immuta, kooriku lõikan ära ja saia vaatan just, et oleks selline tihkem, olen ka seemnetega kasutan ja ikka maitsev. Valmis teen tavaliselt eelmisel õhtul või hommikul vara õhtuseks olenguks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tänan! Ka mulle tundub, et kui immutada, läheb lõpuks liiga nätskeks. Mingi kuju ju vähemalt lõigates võiks olla.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Immutamine ei tähenda, et saiaviil tuleb üleni puljongi sisse kasta. Kihi õrnalt vedelikuga üle pintseldamine või lusikaga määrimine võib olla vajalik olenevalt täidisest.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mitmevilja röst, rukkiröst, ka tavaline must leib sobib. Ei pea immutama, kui vahekatte teed ja mitu tundi serveerimiseni aega on, muutub iseenesest mahlakaks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Olen immutanud puljongikuubikust tehtud leemega. Mulle ei meeldinud, sest puljongi maitse jäi tunda ja minu arust see tordi sisse ei sobinud.

Olen teinud nii leivaga kui ka röstsaiaga. Muidu olen suur leivaarmastaja, aga tordi sisse meeldib tõesti rohkem röstsai, aga mitte tavaline hele, vaid ikkagi tumedam ja mitmevilja röstsai.

Vahele pandavad kihid on puhast maitse küsimus. Mina olen pannud provansaalmajoneesi (Hellmans tundub liiga tugev ja paks), tuunikala omas mahlas (koos vedelikuga). Peale kindlasti riivjuustu, paprikat, värsket kurki, tomat, soolalõhe, miks mitte muna. Peterselli kimbukesed. Tõesti, täitsa maitse asi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Olen immutanud puljongikuubikust tehtud leemega. Mulle ei meeldinud, sest puljongi maitse jäi tunda ja minu arust see tordi sisse ei sobinud.

Olen teinud nii leivaga kui ka röstsaiaga. Muidu olen suur leivaarmastaja, aga tordi sisse meeldib tõesti rohkem röstsai, aga mitte tavaline hele, vaid ikkagi tumedam ja mitmevilja röstsai.

Vahele pandavad kihid on puhast maitse küsimus. Mina olen pannud provansaalmajoneesi (Hellmans tundub liiga tugev ja paks), tuunikala omas mahlas (koos vedelikuga). Peale kindlasti riivjuustu, paprikat, värsket kurki, tomat, soolalõhe, miks mitte muna. Peterselli kimbukesed. Tõesti, täitsa maitse asi.

Sekundeerin, tuunikala ja majoneesi täidis on ikka kõige-kõigem ja midagi immutada ei ole vaja. Mina panen paprika ka sinna täidisesse. Peale lisaks riivjuustule näiteks krevette või suitsulõhet, aga sobib ka lihtsalt tomat-kurk-paprika.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Olen immutanud puljongikuubikust tehtud leemega. Mulle ei meeldinud, sest puljongi maitse jäi tunda ja minu arust see tordi sisse ei sobinud.

Olen teinud nii leivaga kui ka röstsaiaga. Muidu olen suur leivaarmastaja, aga tordi sisse meeldib tõesti rohkem röstsai, aga mitte tavaline hele, vaid ikkagi tumedam ja mitmevilja röstsai.

Vahele pandavad kihid on puhast maitse küsimus. Mina olen pannud provansaalmajoneesi (Hellmans tundub liiga tugev ja paks), tuunikala omas mahlas (koos vedelikuga). Peale kindlasti riivjuustu, paprikat, värsket kurki, tomat, soolalõhe, miks mitte muna. Peterselli kimbukesed. Tõesti, täitsa maitse asi.

Sekundeerin, tuunikala ja majoneesi täidis on ikka kõige-kõigem ja midagi immutada ei ole vaja. Mina panen paprika ka sinna täidisesse. Peale lisaks riivjuustule näiteks krevette või suitsulõhet, aga sobib ka lihtsalt tomat-kurk-paprika.

Just, ja kui panna see tuunikala omas mahlas, siis see mahl immutabki saia korralikult läbi, nii, et mingit lisaimmutust vaja ei olegi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Immutanud pole kunagi ja “saiaks” kasutan Leiburi või Tosta Rukkirösti.

Please wait...
Postitas:
Kägu

jube jama nende veganitega on. see ei sobi, teine ei sobi neile. ving ja viu käib aina. ja siis erimenüüd neile veel vaja?

Please wait...
Postitas:
Kägu

Veganitel peavad ju spets saiad ja kastmed olema, kus ei oleks midagi loomset sees. Ei saa majoneesi, muna vms kasutada.

Please wait...
Postitas:
Kägu

jube jama nende veganitega on. see ei sobi, teine ei sobi neile. ving ja viu käib aina. ja siis erimenüüd neile veel vaja?

Ainus, kel mingi viun ja ving on, oled ju Sina?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk Võileivatordist