Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Rasestumine kondoomi kasutades Vastus teemale: Rasestumine kondoomi kasutades

Postitas:

Kondoom on rasestumisvastaseks vahendiks hea valik, kuid mitte parim, aga õigel kasutamisesel lisaks rasestumisvastasele barjääri tekitamisele kaitseb see ka suguhaiguste eest.

Rasestumisvastase kaitse tagab kondoom 85–98% juhtudest. Rasestumisvastase kaitse tõhustamiseks on hea kasutada topeltmeetodit, mille puhul lisaks kondoomile kasutatakse mingit tõhusat rasestumisvastast meetodit (näiteks implantaat, spiraal, pillid, plaaster, tuperõngas).

Oluline on, et kondoomi kasutatakse õigesti ja õigeaegselt, enne genitaalset kontakti. Kondoome tuleb säilitada õiges tingimustes, kaitstuna liigse külma ning kuuma eest, samuti et ei oleks hõõrumist teiste esemetega- rahakoti vahel ja pükste taskus kondoomi hoidmine ei ole turvaline. Kondoomi avada oma kätega, mitte kääride, ega hammastega ning ene kondoomi kasutust võiks veenduda oma silmaga, et kondoom ei ole avades vigastada saanud. Libestusained võivad teha kondoomi libedaks nii, et see võib libiseda kondoomi pealt maha, õli sisaldavad libestusained (aga ka kookosõli), võivad aga kondoomi katki teha.
Kondoom tuleb panna ka õigesti peale, rullida alla ning vaadata, et kondoomi tippu ei jääks õhku. Lisaks õigesti peale panemisele on oluline kondoom ka õigeaegselt ära võtta, kui erektsioon kaob, võib sperma kondoomist lekkima hakata või takerduma.
Samuti nagu eelnevalt mainitud tuleb vaadata, et kondoom oleks õiges suuruses ning säiliv!

Iga valu pärast seksuaalvahekorda ei ole põhjustatud rasedusest ning raseduse kindlaks tegemiseks tuleks kasutada rasedustesti. Rasedustest suudab raseduse kindlaks määrata juba varases staadiumis – alates menstruatsiooni hilinemise esimesest päevast või umbes 14 päeva pärast võimalikku viljastumist.

(postitas Tudeng9)

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.