Esileht Kodunurk Kuidas keeta korralikku puljongit ja teha pasteeti? Vastus teemale: Kuidas keeta korralikku puljongit ja teha pasteeti?

Postitas:

https://nami-nami.ee/uudis/3467/puljongi_keetmine
http://siljafoodparis.blogspot.com/2011/12/kanapuljongist-pohjalikult.html
minu nipid on kondipuljongiga on kupatamine ja sidrunimahla lisamine puljongile, et mineraalained hapus keskkonnas paremini puljongisse lahustuksid (kunagi lugesin, et pange äädikat, aga ma panen sidrunimahla või vahel õunasiidriäädikat). Ei leota konte, aga lasen seista valmiskeedetud puljongil üleöö enne kurnamist (kui seda kohe muidugi toidusse vaja pole), et samuti kõik jõuaks vette leostuda. Viimasel ajal teen puljongeid kiirkeetjaga, sest siis pole maja pool päeva lihahaisu täis.
Pasteeti teen nii nagu tegi vanaema, põhinipp on mitte maksa kummiks praadida, sest siis jääb see kõva teraline tekstuur pasteedi sisse ja maitse ka kaotab. Eriti õrna kanamaksa rikub ülepraadimine ära. Võid, mõni paneb törts konjakit.
M.Iloveri blogist ei ole mul kunagi retseptid pettumust valmistanud: https://mariliisilover.com/2010/02/pidulik-pasteet-ja-kaunis-kreem/ kuigi seda konkreetselt pole täht-tähelt teinud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 01.12 13:40; 02.12 10:34; 03.12 10:33; 03.12 13:06;
To report this post you need to login first.