Esileht Kodunurk Nippe toimetulekuks Vastus teemale: Nippe toimetulekuks

Postitas:

Arvestad esmalt raha päevade peale ära: sul on kuu lõpuni 16 päeva ehk 2,18 eurot päevas võid kulutada.

Esmalt hindad kriitiliselt oma söödava toidu kogust. Eesmärk on saada kõht täis, mitte aga üle süüa. Igasugune näksimine unusta hetkel.

Ostad poest kõige odavamaid (täistera) kaerhelbeid ja teed neist putru veega, mitte piimaga. Lisad maitseks natuke võid, kui moosi pole (moosi ei osta, kallis on!). Aga ära siis osta hommikusöögi riiulist, vaid ikka tangainete riiulist. 500 g helvestest võiks ikka päris mitu hommikusööki saada. Näiteks selveri kaerahelbed on 500 g pakk 0,39 senti, oletame, et selleks jagub 5 hommikuks (vahelduseks võid ka muid helbeid osta, aga jälle – mitte nendes papist hommikusöögiputrude pakendites, need kallimad

igasugused säästu makaronid jmt on ka väga odavad, mingi 40 senti pakk. 500 g makaronist võiksid saada ehk 3 toidukorda. Jälle – unusta maitse ja lisandid, eesmärk kõht täis saada. Sibulat võid sisse praadida, minuarust täiesti piisav.

Kartulit ka ei osta pestud ja valmispakendatult, vaid ikka kõige odavamat. vanasti praadisid üliõpilased kartulit veega, mitte õliga – ise pole katsetanud. Kartulit saab süüa praetult, keedetult ahjus. Maitsestad õliga või võiga, kui võid on.

Jahust, piimast, munadest ja suhkrust saad pannkooke teha.

Esimese nädala soovitan üritada täitsa ilma lihata hakkama saada. Kui midagi maitseks tahad, siis mingid odavamapoolset tomatit natuke vmt. Kurk on kallim. Kui esimese nädalaga õnnestub päevas keskmiselt vähem kui 2 eur kulutada, siis preemiaks võid osta nt 300 g hakkliha, mille jagad ka 3 päeva portsuks, et riisi või makaronidega segada.

Aga üldine nipp ongi – osta poest odavaim tooraine ja tee toidud ainult 1-st toorainest, mitte paljude komponentidega

Aga teisel vastajal on kogu kuu raha esimese nädalaga läinud. Kui sul 2 nädala peale 35 eur, siis sa ei tee merevaiguga pastat 😀

+14
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 15.01 14:54; 16.01 11:18; 21.01 11:44; 21.01 11:45;
To report this post you need to login first.