Esileht Väikelaps Magamine lasteaias Vastus teemale: Magamine lasteaias

Postitas:

Lasteaia lõunaune kohta on oma seisukoha välja kujundanud ka õiguskantsler Ülle Madise. Möödunud aasta juunis teatas ta lasteaiale, kus käivale nelja-aastasele lapsele ei võimaldatud lõunauinaku ajal muud vaikset tegevust, et isegi siis, kui lasteaias ei soovi lõuna ajal magada ainult üks laps, tuleb tema õigustega arvestada.
Õiguskantsler leidis, et kui vanem soovib, et tema laps saaks uinaku asemel midagi vaikselt teha, peab lasteaed seda lubama. Niisuguse võimaluse peab lapsele andma ka siis, kui seda on ruumipuuduse tõttu keeruline korraldada.”Vaikselt voodis lebamise kohustus ei anna lapsele võimalust valida muud vaikset tegevust. Selline nõue ei arvesta lapse heaoluga. Loomulikult peab laps lõunauinakuks ettenähtud ajal tegutsema vaikselt, nii et ta teisi ei segaks. Ka teistel lastel on õigus puhkeajale,” lisas ta.

Kui viis 5-6-aastast poissi leiavad, et nemad ei taha magada, ma tahaks näha milline see VAIKNE tegevus teiste magajate kõrval on! Ja kes siis seal rühmas üldse magada saab. Järgmisena kaebavad vanemad, et lapsukest sunnitakse VAIKSELT tegutsema. Aga tema inimõigus on ju möllata ja mürada!

+4
-10
Please wait...
To report this post you need to login first.