Esileht Väikelaps Lasteaiaõpetaja kõne Vastus teemale: Lasteaiaõpetaja kõne

Postitas:

On absurd väita, et keegi räägib oma emakeelt valesti. Emakeel on selline asi, mida iga inimene definitsiooni kohaselt räägib õigesti. See, kuidas inimesed antud keelt emakeelena räägivad, defineeribki selle, milline see keel nähtusena parasjagu on.

Sinu väide on täiesti absurd.
“Valesti ei räägi sugugi ainult noored, leidubkatäiskasvanuid, kes ei oska korrektselt kasutada sõnu õigesti, õieti, vahel, vahest, järgi jajärel. Selliseid lihtsaid, kuid ometi olulisi eksimusi saab nimetada veel kümneid, kuid need on peamised, mis hoolikamale kuulajale argikõnes kõrva jäävad. Minu kodus mängib tihti Elmari raadio ning seal on üheks olulisemaks saateks soovitund, kus õnnitletakse eetri kaudu sünnipäevalisi ja palutakse lugusid. Tihti tervitatakse ka oma emat ja isat. Paneb pead vangutama küll, kui neljakümneaastane inimene seda õigeks peab, aga õnneks on raadios nii hakkajad saatejuhid,et parandavad alati valed vormid ära.”
Milleks meile puhas emakeel? Ükskõiksest suhtumisest igapäevasesse keelekasutusseMis kõik võiks olla, kui ilusasti rääkida? Laura Evisalu, Korp! Sakala 2014. aasta esseekonkursi I koht

+5
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 20.01 12:12; 20.01 14:27; 21.01 14:26;
To report this post you need to login first.