Esileht Imetamine Öösel äratada või mitte? Vastus teemale: Öösel äratada või mitte?

Postitas:

Minule pole ükski arst ega ämmaemand soovitanud lapsi öösel äratada. Ka ITK perekooli loengutes mitte.

Jälg lapse päevast toitumist. Kui ta sööb normaalselt, ei ole loid, siis ära ärata öösel. Vavealt, et ta sul 12 h jutti magab. See, et üks söögikorra vahe tuleb öösel 6-8 h, on ok.

Tänapäeval räägitakse justkui õudusi Nõukogude ajast, samas on mindud teise äärmusesse. Räägitakse halvustavalt sellest, et NL ajal õpetati lapsi toitma 4 h vahega (sagedamini ei tohtinud), samas nüüd paljud taovad vastu rinda, et PEAB toitma iga 2 h järel, vajadusel last äratades. Laske ometi lapsel magada. Uni on arenguks täpselt sama vajalik kui toit. Suurem osa lapsi oskab ise oma toidukordasid reguleerid aja ema ei pea sekkuma. Tekitate laspele ainult unehäired

Kui laps on juba paarinädalane, siis tal peaks kaal olema tõusuteel, mitte enam languses – sellest lähtudki. Kui kaal tõuseb, on kõik korras, kui kaal langeb, sisi ei ole ja sekkud. Kui on tegemist paaripäevase imikuga, siis jälgid päevast söömist ja kui öösel tahab pikemat vahet teha, siis kahtluse korral anna lihtsalt päeval sagedamini süüa ja öösel maga. Üks pikem vahe öösel on täitsa ok, kui lapsel on kaal korras ja käitumine ei ole loid.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 12.05 11:56; 29.10 10:22;
To report this post you need to login first.