Esileht Imetamine Kui kaua ainult rinnapiima Vastus teemale: Kui kaua ainult rinnapiima

Postitas:

6-kuuselt peaks hakkama lisatoitu pakkuma. Aga kui laps pole huviatud, ega sa talle vägisi sissetoppida saa. See tähendab, et sa ikka pakkuda iga päev ja vastavalt soovitustele tõsta lisatoidukordade arvu päevas, aga sa ei saa sundida teda mingit n kogust ära sööma. Kogemus kahe lapsega, kellest kumbi veel 8-kuuselt polnud lisatoidust üldse vaimustuses ja sõid ikka imepisikesi koguseid, kuid aastaselt oli juba 50/50 ja paar kuud hiljem oli alles ainult uneeelne rp. (läbimurre toimus mõlemil 10.-11.kuuselt).

Oh ja lisan juurde, et esimese lapsega ma muidugi stressasin meeletult selle pärast ….teisele andsin lihtsalt julgemalt rohkem näputoitu, et siis midagigi sai.

Soovitan ka pakkuda lapsele juurde näputoitu (auruttatud köögiviljad, kotletid lapsele sobiliku koostisega jne). Osad lapsed tahavad ka tõesti kiiremini vaheldumist (sellest sain teise lapsega aru alles hiljem, et ta ei söögi kaks päeva järjest sama toitu, ka 3-aastaselt mitte). Sinu puhul lapsel tuleb küll kaalu ilusti, kuid ma ütleks, et liigagi ilusti – ta on sul 1-aastase lapse kaalus ja tegelikult vajab natuke lahjemat toitu, et liiga suur kehakaal ei hakkaks liikumist, kõndima hakkamist segama. Aga jälle – kui ta ei söö, siis ta ei söö ja sa ei saa muud teha, kui pakkuda.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.